בעיה עקרונית

amirbtv

New member
בעיה עקרונית

עם כל הכבוד והשמחה על כך שסצינת הפרוג מתפתחת, לצערי כמעט כל ההרכבים החדשים שעושים כאן פרוג , עושים אותו מתוך היכרות עם פרוג קלאסי בלבד, לפחות כך הם נשמעים... להזכירכם , אמני הפרוג הראשונים יצרו את המוסיקה שלהם ללא כל השפעה פרוגית - כי לא הייתה כזו. הם היו מושפעים ממוסיקה קלאסית , ג´אז ומוסיקת עולם כידוע , ומתוך השראה הזו הם יצרו משהו חדש. לדעתי ניתן היום לעשות מוסיקה מתקדמת חדשה , שתהיה לא פחות מעניינת ומרגשת (קחו לדוגמא את MR BUNGLE) , אני חושב שההרכב היחיד שהצליח לחדש בארץ הוא "פרווה חמה" במיוחד באלבום השני ("מוסיקת רחוב"). אני לא אומר שצריך להתיימר לעשות רק דברים חדשים , בוודאי שאפשר להשתמש עם ניו-אנסים מהפרוג הקלאסי (כמו הסאונדים למשל , שלטעמי הם הרבה יותר משובחים מכל הסאונדים הסינטטיים-דיגיטאליים שיש היום) , אפשר לשלב יחד שיטות חדשות - כמו BJORK למשל , שמשלבת כל הזמן אלקטרוניקה וכלים אקוסטיים , לחנים ג´אזיים ולחנים "תעשייתיים" וכו´... בקיצור , יכול להיות שאני לא מספיק מכיר או יודע , אבל הרושם הכללי שנוצר לי - יש כאן חבורה של אנשים מאוד מוכשרים , נגנים טובים , אבל יש להם עוד הרבה ללמוד ובעיקר להחשף למוסיקה שהם לא מכירים , כך הם יוכלו ליצור מוסיקה חדשה במסגרת של הרכבי רוק מתקדם.

RamiSun

New member
צודק, ולא צודק

אתה צודק בהחלט שרוב הפרוג בארץ הוא פרוג קלאסי, אבל בהחלט יש חריגים, לדוגמא מורפאוס, שמנגנת פרוג מטאל במלא הדרו. (עם השפעות רבות של פרוג קלאסי....) אתה צודק בהחלט שיש מקום וחסרה להקה של רוק מתקדם אקספירמנטי כדוגמאת מר באנגל. אולי יש להקה כזאת בארץ אני לא מתיימר להקים את כולן. אבל אתה לא צודק בכך שיש בעיה עם ההרכבים בארץ, כי זה אחלה שיש הרבה להקות שעושות פרוג קלאסי, כי זהו סיגנון בעל מאפיינים משל עצמו, שכולנו מאוד מאוד אוהבים....

Yudokolis

New member
אררר... ורדון, מישהו?

להקת ורדון הישראלית נמצאת כמה שנות עור התוף מפרוג קלאסי. אם עוד לא שמעת, זה הזמן.

עמית ע

New member
הדמואים של ורדון

ורדון הקליטו לפני כשנה 3 קטעים מקוריים. עד לא מזמן, היה ניתן להוריד אותם דרך האתר MP3.com בדף הלהקה. כיוון שהלהקה שינתה כיוון, והקטעים האלו לא מאפיינים יותר את הצליל שלה, הם החליטו להוריד את הקטעים מן האתר. מה שכן, לרבים מחברי פורום נענע יש דיסק צרוב עם הקטעים שחולק באחד ממפגשי הפורום. אם אתה מעוניין, צור קשר במייל או ICQ ואדאג לך לעותק. [email protected] 120582860

amirbtv

New member
פרוג-מטאל?

עד כמה שאני מבין ההרכב הזה הוא פרוג-מטאל , תסכים איתי או לא (ושוב לצערי אני פותח בויכוח ישן) , קשה לי לקרוא לזה פרוג , נכון שיש בז´אנר הזה שינויי קצב ומורכבויות הרמוניות , אבל עדיין , ניתן להבדיל אותו בסאונד מאוד מאפיין ובפיל נגינה מאוד ייחודי למטאל (שאני אישית מאוד לא מתחבר אליו...) , אני חושב שהיום התגלמות הפרוג היא בחידוש בסאונד שילוב של אקוסטי עם אלקטרוני ובשילובי סגנונות כלליים, בגלל זה הזכרתי את MR BUNGLE ,שאפשר לשמוע בקטע טיפוסי שלהם מעבר גאוני מפולקה לטראש-מטאל ונגיעה בסולמות מקאם ערביים בו-זמנית , וכמו כן יש הקפדה יוצאת דופן על שינוי הסאונד של כל כלי וכלי במהלך הקטע באופן קיצוני, אם זה גיטרות "סלייד-הוואי" שמשתנות לדיסטורשן וכו´... ובכלל שימוש בכלים שונים ומגוונים. מטאל - לדעתי, היום , הוא דוגמא לסוג של קיבעון ... בקיצור , דעתי האישית , אם יוצר רוצה לעשות מוסיקה מתקדמת , הוא צריך לשאוף ולחדש ,ולא להיות מושפע באופן ישיר ויחיד רק מלהקות פרוג או/גם מטאל.

עמית ע

New member
ורדון הם להקת Avant-Prog

או RIO (רוק באופוזיציה - Rock In Opposition) או רקומנדד (על שם הלייבל הבריטי). אין שום קשר למטאל, וככל הידוע לי, היחיד מחברי הלהקה ששומע מטאל הוא הבסיסט.

CaerBannog

New member
אממ נקמת הטרקטור

אומנם להקה ששיכת יותר למיינסטרים הרוק הישראלי, אבל לטעמי חידשה המון, ועשתה במון דברים מאוד אקספרימנטלים, לתצומת לבכם מטבח אקוסטי...

orbiti

New member
נקמת הטרקטור

הוציאו ב99 אלבום מאד מעניין ואקספרמנטלי בשם "טעות של הירח" יש בו הרבה השפעות של רוק מתקדם, והוא מאד שונה ומיוחד בגישה שלו. האלבום הופק ע"י אחד האנשים היותר מוכרים היום בסצינת הריו - אודי קומראן. NP: שלמה גרוניך - למה לא סיפרת לי?

amirbtv

New member
מסכים + הבהרה...

אכן , נקמת הטרקטור מחדשים ומתנסים והם באמת אחד ההרכבים החשובים של זמננו ,מה גם ששומעים בהם מוטיבים ישראליים שזה מאוד יפה לכשעצמו ולצערי הם לא זוכים להערכה מספקת כידוע, אבל הם עוד יזכו... צר לי שלא הבהרתי את עצמי אולי, אני מדבר ספציפית על הרכבים חדשים ובד"כ צעירים , ונקמת הטרקטור לא נכנסים לקאטגוריה הזו.

begone

New member
מסכים רק חלקית

להקת ורדון עושה פרוג מקורי מאוד, שלא נשמע כמו שום דבר אחר שנעשה בארץ. מהבחינה הזאת הם שונים לחלוטין מהפרוג הקלאסי, ובגלל זה הם לא יהיו פופולריים אף פעם בישראל
:-}

begone

New member
יהודה, הצלחת להצחיק אותי

וזה לא קורה הרבה
אני מאחל לכם מכירות של שלמה ארצי, מעריצים כמו של ´היהודים´ ומשכורת חודשית של מיקי חיימוביץ... אבל יש לי תחושה שזה יהיה קצת אחרת....בכל מקרה, שמור על ההומור שמחזיק אותנו כל ימות השנה בחיים

למעלה