בעיה עקרונית

talbili

New member
בעיה עקרונית../images/Emo5.gif

מהי הדרך הטובה ליצור הדמיה של אלמנט בצורה הריאלית ביותר כאשר זה מבוצע ע"י אנימציה שבה מתחילים לנוע מרחוק(רואים את האוביקט מרחוק) ואז נעים לעברו עד למרחק קצר מאוד ממנו. הבעיה היא מבחינת פירוט החומרים מתוך מגבלה שרוצים לעשות זאת ב"שוט" אחד.
תודה.

talbili

New member
צודק../images/Emo70.gif

אפרט: אני מדגם פרמידה מיצרית ורוצה להראות אותה באנימצית טיסה מרחוק שעוברת קרוב לידה.הבעיתיות היא בבחירת אופן יצירת החומר של אבני הפרמידה. מרחוק אפשר gpeg מקרוב זה לא מספיק. ליצור את כל האבנים -כבד וכן הלאה. שמח לקבל המלצה לבעיה עקרונית זו.תודה.

preacher

New member
חומר פרוצדורלי

חומר לבנים פרוצדורלי עם תוספת נויז בתור DIFFUSE, תעשה את הנויז פרקטלי ובתוך כל צבע בנויז שים עוד טקסטורה, כל אחת בגודל שונה כדי שלא יראו חזרה של טקסטורה. העתקה של הנ"ל ל-BUMP ויש לך טקסטורה שנראית טוב מכל מרחק.

ejay

New member
אני חושב שהפתרון הוא

בצורת שילוב בין טקסטורות באיכות גבוהה (ביטמפים ברזולוציה גבוהה, שימוש בטקסטורות פרוצדורליות במספר רמות פירוט היכן שניתן) , לבין מודל מפורט - לא נראה לי שזה ייראה אמין בלי למדל את הלבנים , או לפחות להשתמש במפת displacement כלשהי. אם הבעיה שלך היא זמן רינדור ארוך או מחסור בזכרון, תוכל לבצע morph בין שני חומרים- חומר בסיסי לצילום הארוך, וחומר מפורט יותר לצילום הקרוב..אבל היות וברוב השוט תהיה חפיפה כלשהי בין שני החומרים, אתה לא מרוויח הרבה. גם לגבי גאומטריה יש פתרונות דומים- שימוש במודיפייר כמו optimize או יוטיליטי בשם LOD יאפשרו לצמצם את מספר הפוליגונים באובייקט כשהוא רחוק מהמצלמה.

למעלה