בעיה עם Virtualdub

alphac

New member
בעיה עם Virtualdub

היי
אני משתמש בגירסא האחרונה של Virtualdub (ניסיתי גם גירסאות ישנות יותר) לצורך הדבקת כתוביות על סרט, וישנם סרטים שבהם אני נתקל בבעיה של חוסר סנכרון.
הקול מאבד קצת מהסנכרון עם הוידאו.

האם אתם ממליצים על תוכנה אחרת טובה יותר?

תודה

I C E M A N 7

New member
נסה לקודד את האודיו

כשהאודיו בקובץ המקורי מקודד בדחיסה משתנה (VBR), נוצרת לעיתים בעיית סנכרון בעת קידוד מחדש של הקובץ.
מה שניתן לעשות זה לקודד תחילה את האודיו של הסרט לדחיסה קבועה (CBR), ואת הקובץ החדש לקודד רק את הוידאו עם הכתוביות (בלשונית האודיו של הוירטואל לסמן Direct Stream Copy)

Mesarim

Member
AVIRECOMP

מהווה פתרון מצויין לקידוד תרגום בסרטי AVI

alphac

New member
תודה רבה לכם. בנוגע ל-Avirecomp

כיצד ניתן להגדיל את הכתוביות? (את גודל הפונט)

גיליום

New member
השליטה על הפונטים ב-ARC היא קצת טריקית...

AviRecomp לא מאפשרת שליטה על הפרמטרים של כתוביות טקסט "רגילות" (כמו sub ו-srt). אם מעוניינים לשלוט על הפרמטרים של הכתוביות בכל-זאת, יש להמיר את הכתוביות לפורמט מעט יותר מורכב, שנקרא SSA. אני לא זוכר אילו תוכנות ממירות לפורמט הזה, נסו את Subtitles Workshop הותיקה ואם היא לא עושה זאת, אציין בהמשך שם של תוכנה שתומכת בהמרה לפורמט הזה (המחשב שלי עבר פירמוט לא מזמן ואני צריך להתקין מחדש את כל התוכנות הרלוונטיות..
)
לאחר שיהיה בידכם קובץ כתוביות בפורמט SSA, בחרו אותו מתוך ARC במקום הרלוונטי. לאחר בחירת קובץ הכתוביות, כפתור Settings הסמוך אמור להפוך לפעיל (לפני זה הוא יהיה "אפור"). לאחר ש-Settings יהפוך לפעיל, אפשר ללחוץ עליו ולבחור פרמטרים של הפונט.
ההסבר לעיל נכתב מהזיכרון אז ייתכנו הבדלים קטנים בין הכתוב לבין ממשק התוכנה בפועל, אבל העיקרון הוא שחשוב..

בברכה,
גיליום

גיליום

New member
תוכנות נוספות לעריכת כתוביות והמרה לפורמט SSA

הפורמט SSA (או בשמו המלא: Sub Station Alpha) הוא פורמט כתוביות נפוץ למדי, אם כי לא פופולרי כמו הפורמטים SubRip (סיומת srt) ו-MicroDVD (סיומת sub) שזכו לתפוצה רחבה בעיקר בגלל שישנם הרבה מכשירי DVD שתומכים בהם.
פורמט SSA תופס תאוצה בשנים האחרונות, בעיקר בגלל שישנם תוכנות לצפיה או עיבוד סרטים, שאינם מאפשרים גמישות רבה בשליטה על הפונט של הכתוביות, אם משתמשים בפורמט שאינו SSA. לפיכך, רצוי לדעת שקיים פורמט כזה וכמובן כדאי להכיר מספר תוכנות שיודעות להמיר מהפורמטים SUB ו/או SRT לפורמט SSA.
כל התוכנות שמוזכרות להלן הן חינמיות וניתנות לאיתור בקלות, בעזרת חיפוש פשוט בגוגל.

תוכנות שמאפשרות המרה לפורמט SSA
*SUB2SSA - כפי שהוזכר בפוסט קודם, תוכנה חינמית, שיודעת להמיר לפורמט SSA.
* Aegisub - תוכנה פופולרית לעריכת כתוביות והמרתן. בפורום שלנו היא קצת פחות מוכרת. אין לי מושג איך התמיכה שלה בעריכת כתוביות בעברית, אך היא בודאות יודעת להמיר כתוביות קיימות לפורמט SSA.
* Subtitle Edit - תוכנה נוספת לעריכת כתוביות, שיודעת להמיר גם ל-SSA.
* Subtitle Workshop - תוכנה ותיקה ומוכרת לעריכת כתוביות. יודעת להמיר גם לפורמט SSA, אך נתקלתי כבר מספר פעמים בתלונות שאינה תומכת בסטנדרט ב-100% ולכן ה-SSA שהיא יוצרת, עלול לעשות בעיות..

ישנן עוד מספר תוכנות שממירות ל-SSA, כגון Subtitle Processor, אך מכיוון שהן פחות מוכרות, אני מעדיף שלא להמליץ עליהן.

בברכה,
גיליום

למעלה