בעיה עם lama

rami s

New member
בעיה עם lama ../images/Emo46.gif

היי מיד איך שאני פותח מצערת המסוק תופס כיוון (לא חד אבל מספיק כדי לא להשתלט עליו). לפעמים הוא מסתובב סביב צירו בלי שאני משחק עם שלט. מכווני הקיזוז עומדים על האמצע כך שזו לא הבעיה.... האם יתכן שכתוצאה מנפילות קטנות שהיו לי הוא יצא מקיזוז ? אם כן איך מתקנים זאת ? אגב, מישהו מכיר מדריך טוב ל- LAMA ? טיפים וכו' ....

dodgeman

New member
אם הקיזוזים..

עומדים על האמצע תנסה לקזז את המסוק עם "משחק" בהם..

Zero60

New member
עליך לשחק בהגבר של ג'ירו שומר כיוון

על גבי המקלט יש חור עגול (בפלסטיק השקוף) שמאפשר הכנסת מברג שטוח קטן. סובב את הפוטנצימטר עם כיווון השעון / נגד כיוון השעון בעדינות עד שהבעיה תפתר משחק עם הקיזוזים לא יפתור לך את הבעיה

mol3

New member
לפני שנוגעים בג'יירו - איפוס LAMA

בשלב ראשון, מוודאים שכל הלהבים תקינים ושלמים. אח"כ יש לבצע את הפעולות הבאות; 1. מצערת ומקזז מצערת לסרק. 2. כל שךושת המקזזים הבאים - למרכז. 3. לחבר מתח ולוודא שהמסוק לא יזוז אפילו לא מילימטר. 4. להניע בסל"ד נמוך כ- 10 שניות. 5. לנתק מתח. 6. לחזור על התהליך פעם נוספת. 7. להמריא ולשחק במקזזים עד שמושג איזון. יש לדעת שאחרי כמה דקות טיסה, כאשר הסוללה מתחילה להתרוקן, הקיזוזים משתנים ולעיתים צריך להפוך כיוון ועיצה נוספת; לפי המשפט שלך ... "המקזזים כולם באמצע כך שלא צריכה להיות בעייה"... אני מבין שאין לך ניסיון בהטסה. כי המקזזים לרוב לא באמצע, בטח לא במסוק חשמלי. רצוי שתפנה למקום שהמסוק נרכש, על מנת לקבל יותר ידע. אם לא נרכש בארץ ואין לך למי לפנות, שאל כאן ואני בטוח שיענו לך על כל שאלה. ולעניין הקיזוזים; קיזוזים במסוק חשמלי כמו ה- LAMA, לעולם לא יהיו באמצע. אתה צריך לשחק איתם, עד שהמסוק ממריא ומרחף עם מינימום תיקונים. מינימום, זה מינימום, תמיד יהיו תיקונים. המינימום הרצוי זה אם אתה מפסיק לטפל בהגאים, המסוק ירחף באותו מקום כ- 2 שניות בלי לשנות כיוון או לזוז.

mol3

New member
הבהרה קטנה

אחרי סעיף 3 למעלה, לאחר חיבור מתח, אתה לא מזיז את המסוק עד שנורת הג'יירו (בקוקפיט) הופכת אדום - דרך ירוק מהמהב- עד ירוק קבוע. רק כשהנורית בירוק קבוע ניתן להזיז את המסוק. הדבר תקף בכל פעם שמחברים מתח לפני הטסה.

rami s

New member
עוד לא ניסיתי אבל אתה תותח ......

אגב, איםה יש עוד טיפים ברמה כזאת על ה- LAMA ? לדוגמא מתי יודעים שהלהבים הלכו לגמרי...

mol3

New member
להבים

המחמירים יגידו לך, להחליף כאשר הלהב נסדק או נשבר או נגרעת ממנו חתיכה. עקרונית, ניתן להטיס עם סדק חלקי (פשוט להדביק עם דבק מהיר או דבק אפוקסי 5) - דבר שיש לרכוש בחנויות טיסנים בלבד ולא את הזבל שמוכרים בחנויות הכלבו השונות. יש כל מיני טריקים של יצירת נקודות כשל יזומות וכד', שבשביל לעשות את זה צריך טיפה יותר הבנה הנדסית ולכן לא אעז לתת הוראות כאן. וכמובן, כל האמור תקף רק לכנפיים של ה LAMA. בוודאי שלא במסוקי דלק וגם לא במסוקי חשמל מאסיבים יותר, או מסוקים (כמו Hirobo XRB), שם הכנף היא מבלזה. והכי חשוב, לא משנה מה נראה בעין... אם המסוק לא מגיע לאיזון ע"י קיזוז (היינו קיזזנו מלוא הטווח והמסוק עדיין בשלו) - מחליפים כנפיים. ועוד טיפ חשוב. לפעמים נדמה לנו שהברגנו את הכנף למקומה כמו שצריך. אבל לא אחת המסוק לא מגיב טוב ואם נפרק את הכנפיים ונרכיב שוב, נגלה שהכל מסתדר. בהצלחה

afnezer

New member
ולפני כל הקיזוזים תבדוק

שהמסוק והשלט טעונים מלא כי כאשר אתה מקזז על סוללה חצי ריקה אז הקיזוז לא אפקטיבי

rami s

New member
עובד מעולה, הרבה תודה.. עוד שאלה..

היי, קודם כל תודה על העצות.החלפתי אל כל הלהבים וביצעתי את השיטה לאיפוס כפי שרשמת לי והמסוק עכשיו עובד כמו גדול ואני מאד נהנה להטיס אותו. יש עדיין נטיה קלה לצד שמאל של ההגה כיוון (אני לא יודע איך קוראים לזה במסוק), והקיזוז אצלי עד הסוף. יש דרך לטפל בזה (הבנתי שהבורג בג´ירו עושה משהו כזה, אבל לא הבנתי מה בדיוק). תודה רמי

Zero60

New member
ידעתי שתחזור לתגובה שלי... ../images/Emo8.gif

כמו שכתבתי לך קודם, עליך לשחק מעט עם הבורג של הפוטנציומטר. נסה 1/8 סיבוב עם כיוון השעון, ואם זה מחמיר אז תחזיר למצב קודם ותנסה 1/8 סיבוב לצד שני (כלומר סה"כ רבע סיבוב) כעת, בצע קיזוז עדין ע"י מקזז הכיוון על השלט... בהצלחה...

למעלה