בעיה עם device setup

Miles D

New member
בעיה עם device setup

המחשב הנייד שלי עושה בעיות עם נגינת ערוצי VST במקביל באופן קיצוני (ה-CPU קופץ), כשמחוברים אליו כרטיסי קול שונים ברמה סבירה (יש לו 1.7 ג'יגה עם 512 זכרון). לעומתו המחשב הישן שלי מנגן אותם במקביל בלי בעיה, ועוד עם כרטיס קול די מצ'וקמק... ההבדל היחידי שראיתי בין שניהם הוא ב vst multitrack - device setup: במחשב הישן תחת האפשרות clock source מופיע הכרטיס קול ובנייד כתוב internal... האם יש קשר בין זה לבין בעיות התפקוד? תודה מראש

HeavenlyB

New member
לא, אין קשר

זה תלוי באילו כלים אתה משתמש, אם המחשב עבר אופטימיזציה וכו'. אתה יכול לשנות את ה-buffer Size בכרטיס קול לערך גבוה יותר, למרות שאם אתה מנגן עם מקלדת שליטה זה יקשה על העבודה.

Miles D

New member
מה שמוזר בעיניי

זה שהמחשב השולחני שלי הישן, בו מותקן כרטיס קול פשוט יחסית (PHASE 22) מריץ את אותם הערוצים בקלות... כמה ערוצי VST בו זמנית יכול להריץ (לאחר אופטימיזציה וכו') לפ-טופ (1.7 ג'יגה, 512 זכרון) אליו מחובר INTERFACE ברמה של Edirol FA-66, או M-audio FireWire 410 לדעתך?

HeavenlyB

New member
תבתדוק את ה-Buffer Size

אם הוא קטן יחסית אז תגדיל אותו, זה יעזור למחשב לסחוב קצת יותר טוב. בנוסף, זה תלוי איזה כלים. יכול להיות שאלה כלים שמשתמשים בדגימות. ההארד דיסק במחשבים ניידים הם יחסית איטיים יותר עם Buffer נמוך (2 מ"ב) שזה בעיה אם יש הרבה ערוצי אודיו וכלים שמשתמשים בדגימות.

למעלה