בעיה עם CoralDraw11

havlaz

New member
בעיה עם CoralDraw11

בסביבת XP. עד היום עבדנו עם קורל 8 ללא בעיה של עברית, היינו עושים import לטקסטים, ומעתיקים ומדביקים ללא בעיה בתוך התוכנה. אך כיום עברנו כולם לוינדווס XP וקורל11, אך ברגע שעושים import לקבצי TXT לתוך התוכנה, מקבלים גיבריש לא נורמלי. ברגע שמעתיקים טקסט מתוך נוטפד לדוגמא ולאחר מכן לתוך התוכנה, הטקסט עובר בסדר, אבל רק חלק מהשורות לא רק שורה וחצי ראשונות.. האם למישהו ידוע על הבעיה ודרך לפתור אותה?

אולי...

אולי תנסה להדביק ע"י PASTE SPECIAL. (תפריט EDIT) אמנם מאבדים את מאפייני הטקסט אבל לפחות תהיה בטוח שלא "עפו" שורות. בהצלחה

havlaz

New member
מזאת אומרת מאפיינים?

אין לי פונטים וכו´ בטקסט מה שאני צריך זה רק שהטקסט יעבור כמו שצריך...

אכן... מה שאמרתי הוא...

שאם אתה יכול "להתעלם" מתלות של פונט, גודל וכו´, תוכל להשתמש באופציה הנ"ל ולהדביק טקסט לקורל ולעצב אותו בקורל. עד עכשיו לא היתה לי בעיה עם הפונקציה הזאת.

havlaz

New member
אוקי, ניסתי

ניסתי להעתיק מwordpad, מוורד עצמו. בכולם עברתי על כל האפשרויות שהציע ("מסמך WORD", RTF, Text) בכולם או שקיבלתי גיבריש, או שראו סתם אותיות מפוזרות ברווחים גדולים. חשוב לציין כי לכתוב רגיל בתוך חלון הכתיבה אפשר, זה מדפיס והכל..

עוד נסיון...

תנסה במסמך המקור - שממנו אתה מעתיק את הטקסט - להחליף לפונט אחר ואז להעתיק. נפלאות הן דרכי ה PC...

yanivfel

New member
לא ממש הבנת - אתה צריך להדביק >

באמצעות Paste Special שנמצא ב- EDIT. אחרת זה לא יעבוד לך. בהצלחה!

havlaz

New member
לא הספקתי מהמשרד להגיב

אבל תודה רבה על העזרה! Paste Special סתם כך לא עזר, אבל כאשר שיננו את הפונט לדוגמא לDAVID ועבדנו מול וורד או נוטפד זה עבד!. תודה רבה על העזרה! הגרפיקאים והקלדנית כל כך שמחו, פתחו אפילו בקבוק קולה (אין שמפניה, תקציב אתם יודעים..). אינכם יודעים כמה עזרתם, שוב תודה!.

FourAces

New member
אני הייתי מושך את העניין לכיוון אחר

תחלואותיה של CorelDraw רק הולכות וגדלות עם כל גרסה חדשה שמשתחררת לשוק. כאילו שמספר הגרסה הוא מקדם מכפלת מספר הבאגים שבתוכנה. התמיכה העברית עוד מוסיפה על כך צרות משלה. אם סוג העבודה שלך נע סביב עימוד והתמודדות עם כמויות מלל המגיע מוקלד מראש, נסה לבחון אפשרות של מעבר לעבודה בתוכנת עימוד אשר יודעת לבצע את המשימה כראוי. המלצה קטנה שלי היא על Adobe InDesign 2.0 ME אשר משתחררת לשוק בימים אלה ממש.

havlaz

New member
כרגע נרכשו

כ15 רשיונות corel11... מה שגם זה מה שהגרפיקאים יודעים וכו´. בכל מקרה, זה לא ההחלטה שלי, אני בסך הכל מטפל שם ברשת ובאינטרנט.. אז קפצתי לעזור כי החליפו את הכל.. ממילא הכתבים והקלדנית כותבים בתוכנת טקסט, QTEXT/WORD, כך שבכל מקרה צריך להעתיק את הטקסט לתוך התוכנה, והבעיה נפתרה. כרגע הכל בסדר..

למעלה