בעיה עם שליחת דואר

superman35

New member
בעיה עם שליחת דואר

שלום אצלנו בארגון שליחה וקבלת מיילים מתבצעת דרך ספק אינטרנט ,יש לנו דומיין אצל הספק כולל תיבות דואר. כמו כן בארגון יש שרת דואר EXCHANGE 5.5 שרת פנימי שכל תפקידו לשים את המיילים בתיבות פנימיות. מדי פעם כששולחים דואר מתקבלת הודעה על UNDELIVERY ודואר לא יוצא. בקבלת מיילים אין בעיה. כמו כן ברגע שמורידים את ה-microsoft exchange מהפרופיל של האאוטלוק הכל עובד ואין בעיה. באווטלוק אקספרס גם אין בעיה. למישהו יש רעיון?

antidot

New member
הםםם....

שאני אבין. אצל כל משתמש מוגדר POP3 של הספק וexchange כאשר דואר שנכנס דרך POP3 מועבר לתיבת exchange ? כי אם כן, זאת אחת הדרכים הכי עקומות שהאמת עוד לא יצא לי להתקל בה. או שיש pop3 connector ב-exchange ? כמו כן, דרך מי נשלח הדואר ? דרך exchange או SMTP של הספק ?

superman35

New member
הדואר נשלח דרך הספק

לא דרך ה-SMTP ,ואכן זו דרך עקומה . זו רשת שרק עכשיו קיבלתי לידיי ואני חושב על לשנות את תצורת העבודה הנ"ל. ה-IN ן-OUT של הדואר הם הכתובות של הספק,ה-EXCHANGE רק מנתב לתיבות פנימיות,במקום שדואר ישב על קובץ PST

antidot

New member
בחיי שזה יותר עקום ממה שחשדתי

תגדירו את exchange כאחראי על הdomain שלך תפנו את הMX לexchange תבטלו את כל התיבות אצל ספק תתחילו לעבוד בצוה נורמלית. אל תקח את זה אישית, אבל זאת התקנת Exchange הכי מוזרה שאי פעם נתקלתי בה.

superman35

New member
נתחיל בזה

שזאת רשת שקיבלתי לפני יומיים,ואני יודע שהיא עובדת בצורה משונה ביותר! נמשיך עם זה שזה לקוח לא קל ולא כל כך פשוט לעשות שינויים אצלו הנ"ל.אני רק ניסיתי למצוא פתרון זמני עד שנתחיל לסדר שם דברים יש שם המון עבודה. ושוב...ברור לי שזאת תצורה מעוותת של עבודה עם שרת דואר.

998509

New member
בקשר לבעייה שלך

האמת שגם אני נתקלתי בבעייה זו שברנו את הראש ובסוף לא תאמין הDATABASE של ה EXCHANGE משהו בו כניראה נדפק וגרם להודעות הללו תבדוק אם הוא מנופח למדי 4-5 GB מה שעשינו זה בנינו קובצי PST מכל מחשב ומחשב ואחרכך כיבכול עשינו UPLOAD מהמחשבים אל ה שרת על מנת להחזיר את ה נתונים לשרת אני מקווה שאולי זה יעזור לך בכל מקרה כדי לבדוק את זה אתה יכול בתור התחלה לשים DATABASE ריק בשרת ולבדוק אם הבעייה נמשכת

למעלה