בעיה עם רבנים

• פותח הנושא MA23
  • פורסם בתאריך

MA23

New member
בעיה עם רבנים

קשה לי כל פעם שעולות מחשבות נגד הדת אני חושב על הרבנים החרדים הגדולים וקשה לי להבין אם כל זה טעות אך הם יצאו כל כך גדולים וכל כך קדושים כי פעם פגשתי את אחד הרבנים האלה ופשוט הרגשתי את הגדלות שלו וממש רעדתי מפחד ויום אחרי זה לא הבנתי אך אני יכול לחשוב מחשבות כפירה כשיש כאלה אנשים בדת ?? אנשים תגיבו כי זה דחוף וחשוב

מזל שלא פגשת את תומס מאקווינס

קדוש נוצרי וגאון הגאונים של העולם הנוצרי. איך אתה יכול שלא לשאת את הצלב, כשיש אנשים כל כך גדולים וקדושים בנצרות. אגב, זה נותן לי רעיון לסטרט אפ, שיצור אב טיפוס של הקדושומטר, מד דיגיטלי למידת הקדושה של הנבדק. מעניין יהיה לעשות השוואה בין כמה דתות אופנתיות, ולקבוע סוף סוף מיהו הקדוש האולטימטיבי.

MA23

New member
לא יודע

אני לא יודע כיום אין לפי מה שאני רואה אין מישהוא כמוהם ולא פלא שאתה לא מבין כי לא פגשת יש דברים שפשוט מרגישים

אם הם שובים

את לבך, למה שלא תשאל אותם על ספיקותך בדת? לרוב קדושתם, הם אמורים להיות יכולים לענות לך (מה שאני אכן מקווה שיקרה), ואם לא יוכלו אז יכול להיות שהגיעה העת להפסיק לסמוך על רגשות שתלויים בהרבה דברים שלא רלוונטיים לאמת/שקר (גם אם יענו לך אפשר לחשוב בכיוון הזה...)

ואולי

אם אתה מאד מרגיש את זה ולא מוצא מקום לחשוב שרגשות מהסוג שלך עלולים להטעות, אז כל ספקותיך בדת יכולים (אולי) להזנח, ואינך צריך להתחשב בהם אפילו בלי נסיון קלוש לתשובה

למה לא פגשתי?

אני פגשתי אישית גם את הרב ש"ך, גם את הרב שלמה זלמן אויירבעך ועוד כמה "גדולים". חלקם מרשימים, חלקם פחות, אבל כולם בני אדם כמוני כמוך. פגשתי גם כמה נוצרים מרשימים ביותר בצניעותם וברוחניות שלהם, למשל את האב פרופ' מרסל די-בואה.

אוהל נא להסביר

יש משפט שאומר, חסר בהסברה [סימן ש] חסר בהבנה. קדש גדל בדבריך אתה חוזר ושונה מילים אלו בהטיות שונות. פירוש מילים אלו ידוע לי. "קדושים תהיו כי קדוש אני יהוה אלהיכם", (ויקרא יט ב) לשון פרישות. ויש כהן גדול, או בית דין הגדול וגדול וקטן (). כן, אני יודע, להיות בנוכחות אדם קדוש וגדול, הרי זה, מפעים, מרשים, ומשתק, מדהים, מרומם, מאציל, ומשפיל רוח. אך מה הקשר, בין היות מנהיג דתי פרוש ובעל יתרונות, לבין אמיתות הדת ?

isackris

New member
!! Master and commnder

"האם תואיל בטובך להעביר לי את המלח" lol סרט גרוע אבל אנחנו לא היחידים שמעריצים את ה"הגדוילים" שלנו בצורה עיוורת... טוב סליחה יש לי קטנים דחוףףף

goylem

New member
אני חושב שהשואל עצמו לא התכוון

ברצינות לשאלתו ורק רצה תמיכה ותו לא. ע"כ דעתי המלומדת.

למעלה