בעיה עם צמיג אחורי

shaiky

New member
בעיה עם צמיג אחורי

שלום לכולכם יש לי שאלה מקצועית לפורום שמבין בעניינים בהם אני לא הכי מבין: לפני שנה בדיוק 18/10/10 החלפתי את שני צמיגי הקטנוע לקראת החורף הקרב בידיעה שאני משקיע סכום כסף לא קטן אבל יש לי ראש שקט מכאן ואילך בנושא הזה.. השקעתי וקניתי שני צמיגי "פירלי" חדשים דגם "אס-טי-66" ! מאז כמו שאמרתי עברה שנה בדיוק! ו12,000 ק"מ! לפני מספר ימים הגעתי לטיפול קטן במוסך ועל הדרך ספרו לי שיש לי בעיה עם הצמיג האחורי לפי ההסברים של המוסכניק הצמיג לא סמטרי כלומר הוא אמור להיות עגול ובאותו גובה לכל רוחבו. אך משום מה, "פס האמצע שלו" מנופח מעבר לגובהן של שני צדדיו..! אני עד היום לא שמעתי על בעיה כזו, אך אני לא דוגמה, כי מה אני מבין.. אך כששאלתי את המוסכניק הוא אמר לי שאין לו מושג למה זה קרה, הוא יכול לשאר שזה בגלל ניפוח יתר על המידה אלא שבכל מקרה, זה לא בטיחותי וצריך להחליף צמיג (-500 ש"ח נוספים, לפחות). אגב אני שומר על לחץ קבוע בצמיג, מנפח בתחנות הדלק בצורה קבועה ופועל לפי הוראות הלחצים אשר רשומים במדבקה המודבקת על הקטנוע (-כמובן לגלגל אחורי וללא רוכב נוסף). אותי לימדו שבודקים צמיג לפי עומק התעלות- אשר מהתמונה אתם יכולים לראות שמ-א-ו-ד עמוקות ולא נראה שהוא יבש עם סדקים וכדומה.. בסופו של דבר: חשוב לי לדעת ממה נגרם המקרה? האם זו בעיה? האם זו אשמתי? ובסופו של דבר, מה לעשות בכדי שלא ישנה...?! תודה מראש שי נ.ב: אם יעזור, אשמח להעלות סרטון קצרצר- לזוית ראייה יותר טובה ולצורך התמקדות במה שאתם מעוניינים להתמקד בו..

tzuriFZ6

New member
קרה לי מקרה דומה עם דאנלופ רואדסמארט

בגלל שהצמיג בנוי משתי תרכובות, (לא סגור על זה שזה כך גם בצמיג שלך) התרכובת היותר רכה (בצדדים) נשחקת מהר יותר ולכן נוצרת חוסר הסימטריות הזו. יכול להיות שזה לא הצמיג שמתאים לסגנון הרכיבה שלך. המשכתי לרכוב ככה עד שהחלפתי צמיג. לא הרגשתי שינויים באחיזה או משהו דומה. אבל זה התאים לי.. תעשה את השיקולים שלך.

vstrom1000

New member
מה שאתה מראה מכונה בעברית "מדרגות"

ובאנגלית cupping (וגם scalloping) המדובר באחת מצורות השחיקה של הצמיג באופנוע בד"כ מניסיוני באופנועים זה קורה יותר בצמיג קדמי כי הוא פחות נשחק באופנים אחרים ועל כן המדרגות בולטות בו יותר. המדרגות משמעותיות יותר כשמדובר בצמיג הקדמי כי צמיג קדמי מוטה יותר בסיבובים ויש חשיבות שההיגוי יהיה חלק וללא נפילות לתוך מדרגות. כדי למנוע את הופעת המדרגות מומלץ לנפח הצמיג לערכים גבוהים ולהימנע מבלימות או האצות והטיות חזקות. צמיג עם גומי קשה יהיה עמיד לפתח קוביות בהשוואה לצמיג רך. בצמיג אחורי המשמעות והסיכון קטנים עד כדי מבוטלים. צלם גם את הצמיג הקדמי שלך. איזה לחץ אויר אתה מנפח? כמה רשום על הצמיג שמותר כמכסימום?

ronbeltran

New member
מנסיוני(ויש לי) מדובר על לחץ נמוך

אם תבחן את בלאי הצמיג בחינה נוספת , תוכל להבחין כי בעצם יש שתי טבעות של שחיקה משני צידי האיזור המרכזי של הצמיג. הבלאי הזה אופיני למקרים בהם לחץ הניפוח היה נמוך מידיץ ובכדי להמחיש: דמיין כי הצמיג שלך הוא בעצם בלון מנופח, (כי הוא בעצם בלון) עכשיו לחץ את הבלון אל משטח ישר וגלגל אותו. תוכל להבחין כי האיזור של הבלון הלחוץ אל המשטח לוחץ על המשטח יותר בקצוות של האיזור של הבלון שהפך ישר. זהבדיוק האיזור בצמיג שלך שנשחק יותר. מה גם שכשהצמיג מתגלגל, אותו האיזור שבצמיג שבעצם מתכופף מתפקד בתור הציר של הכיפוף והציר הזה מתחכך באספלט וגורם לבלאי. לשם המחשה: שלב את אצבאות שתי ידיך וצור מעין קערה : דמין שקערה זו היא קטע מהיקף הצמיג שלך שכל סיבוב מתקופף כשנוגע בכביש, ומתישר חזרה כשממשיך הגיגלגול. הנח את הקערה על הריצפה והזז את ידך מעט כדי לדמות לחץ חזק ולחץ חלש (הזז ידך כסנטימטר מעלה מטה) עכשיו נסה להרגיש מה קורה עם פירקי האצבאות שלך? מתחכחים בריצפה? כך בדיוק קורה לצמיג שלך כשהוא לא מנופח כראוי. זה יוצר הרבה חיכוך שיוצר הרבה בלאי וחמור מכך הרבה חום שנוצר גם מהכיפוף הנישנה של הגומי. וזה יכול להוביל לפיצוץ הצמיג ואובדן שליטה. (כמעט בכל פעם שרואים על כביש מהיר חריקת צמיגים ב45 מעלות לכביש שניגמרת בסימן ברור במעקה , אפשר להסיק שצמיג שלא נופח כראוי היתפוצץ כשחומם יתר על המידה) בצמיג שלך המקרה בולט יותר מכיוון שהדוגמא של הסוליה גורמת לשבר בדיוק על ציר הכיפוף של הצמיג. אני מקווה שהצלחתי להסביר.

7 0 7

New member
לחץ אויר נמוך זה אחד הגורמים. אבל יש עוד כמה

זה קורה עקב עיוות בצמיג שקשור למבנה וצורת החריצים לניקוז מים. ככל שיש חריצים רחבים ועמוקים זה יותר מועד על הדפנות של החריצים פועלים כוחות שגורמים לעיוות של הדפנות והעיוות הזה מקבל גם צורה של מדרגות. במידת האפשר כדי למנוע יש להקטין את הכוחות המעוותים ע"י האצות בלימות והטיות מתונות (בלעז רכיבה חלקה ובעדינות) ואפשר להגדיל את עמידות הצמיג ע"י בחירת צמיג עמיד יותר: בצמיג ללא תעלות ניקוז לא יופיעו מדרגות (אבל יהיו בעיות אחרות) או שתעלות הניקוז יהיו דקות יותר, ושהגומי יהיה קשיח יותר ויכנע פחות לכוחות המעוותים. גם לחץ אויר גבוה מקנה לצמיג קשיחות שאמורה להתנגד לעיוות. אני קיבלתי מדרגות בצמיג קדמי וגם בצמיג אחורי למרות שאני מקפיד על לחץ אויר מעט גבוה מהמומלץ ואני מודד בצמיג קר, ככה שהדבר הזה הוא מולטיפקטוריאלי.

למעלה