בעיה עם צבים

mongol1

New member
בעיה עם צבים

שלום אני מגדל זה 6 שנים 5 צבים, אתמול שמתי לב שאחד הצבים היה די אדיש ולא הוציא תראש ולא אכל ברגע ששמתי אוכל גם היום הוא היה אדיש ורוב הזמן עם עניים סגורות וראש בתוך השריון, איך אני יטפל בו?

naja

New member
לא ציינת מה סוג הצבים אבל....

בד"כ הבעיה של הצבים בעונה הזו היא הטמפרטורה. תוודא שהטמפרטורה בטרריום שלך מספיק גבוהה.

mongol1

New member
לא שמתי להם חימום

וחשבתי שזאת הבעיה אני ידליק הצבים הם סוג של צבגון אדום אוזן הבעיה אתה חושב שזה בחום?

אילון פ

New member
הגיוני שהבעיה היא טמפרטורה ורק

צב אחד מראה סימנים לבעיה? אם אתה לא מדליק חימום (גם בתוך המים עצמם וגם בחוץ - מנורה) אז בהחלט צריך להדליק. אבל יכול להיות שיש לצב הספציפי הזה בעיה (מחלה או סטרס למשל). תעקוב אחרי הצב כשהטמפ' בסדר (למדוד!) ואם הוא עדיין מראה סימנים לבעיה יש לפנות לוטרינר.

naja

New member
הגיוני.

הצבים האלה מאוד עמידים ויכול להיות שהטמפרטורה הנמוכה לא תשפיע על כולם באופן דומה. יכול מאוד להיות שהצב סובל מבעיה כלשהי ומן הסתם הטמפרטורה הנמוכה החלישה אותו והבעיה התפרצה\התגברה.

mongol1

New member
אולי

יש להם מנורת שמש שדולקת 24 שעות ואת החימום הבעיה עם החימוס שאני מפחד שהם יתנו לזה מכות וזה יתפוצץ ויקרה להם משהו אם הוא ימשיך לגלות חולשה מה לעשות בשבילו?

naja

New member
תשתמש בחימום אחר.

אם הוא ימשיך לגלות חולשה אחרי שתעלה את הטמפרטורה ל 28 מעלות-לך לוטרינר

אילון פ

New member
מנורת שמש? אתה מתכוון ל-UV???

אם כן, והמנורה מאירה בלבן, יש להדליק אותה רק 12-14 שעות ביממה. אם המנורה היא פלורסנט אז היא לא מחממת. צריך להוסיף מנורת ליבון/רפלקטור אדומה. ב"חימום" אתה מתכוון לגוף חימום כמו של אקווריומים? אם כן, אתה יכול לכסות אותו בקופסת פלסטיק מחוררת/ בקבוק מחורר ואז הצבים לא יוכלו לגעת בו. קרא מאמרים.

mongol1

New member
יש לי חימום של הנחש שלי

היה לי נחש 6 שנים והוא מת נשאר לי הכבל חימום והמנורת אולטרה שלו האם אפשר להשתמש?

naja

New member
אתה יכול להשתמש בכבל.

אבל אני לא בטוח אם הוא יחמם מספיק. באולטרה אתה יכול להשתמש אם יש לך פיאט אונו עם גלגלי מגנזיום וספוילרים.......

mongol1

New member
בכל אופן, תודה רבה

אם יהיה בעיה אני יקפוץ לוטירנר תודה על העזרה

למעלה