בעיה עם פסיכולוג.

bettykr7

New member
בעיה עם פסיכולוג.

שלום, לאחרונה חברתי הטובה נשואה +ילדים עברה משבר גדול וניסתה להתאבד (המשבר הוא על חסך אהבה), מצאו אותה בזמן ועשו לה שטיפת קיבה. אישפזו אותה בבית החולים ולאחר כמה ימים שיחררו אותה עם מתן טיפול פסיכיאטרי צמוד. אכן היא החלה את הטיפולה הפסיכאטרי אך במקביל היא התאהבה בפסיכולוג שלה והוא נהנה לכך וגם התאהב בה( נשוי+ילדים). הוא לא מתנגד לחיזורה והיא מקבלת ממנה תמיכה וחיזורים בחזרה היא סיפרה לי זאת ואמרה לי שאם אני יספר למישהו היא תנסה לעשות שוב . מה אני עושה? אמא שלה יודעת מזה וחסרת אונים.. הפסיכולוג שלה היה איתי בקשר מספר ימים על מנת לראות איך אנחנו רואים שיפור בדכאון שלה ואחרי שהיא גילתה לו שאני יודעת הוא הפסיק את הקשר שלו איתי... אני לא יודעת למי לפנות זה פסיכולוג עם מוניטין טוב והמון ממליצים עליו, אני מפחדת שאם הוא יפגע בה היא תנסה שוב להתאבד. היא לא על טיפול תרופתי כי הוא אמר שאין לה צורך בכך. לתשובתכם המהירה אודה, ענת

מצב קשה ולצערי לא מספיק נדיר

מכיוון שהיא בסיכון כפול - גם של ניצול וגם לטיפול לא מתאים במצב משברי, הייתי מציעה לראות אם ניתן לעשות הפרדה כך שינתן מענה לסיכון השני בתקווה שעם ההתחזקות יוכל להעצר גם הסיכון הראשון. כלומר הייתי מציעה לה אם היא לא רוצה לנתק כרגע את הקשר עם הפסיכולוג אז לשמור עליו כעל מחזר ולפנות לסיוע אחר - של פסיכיאטרית ומטפלת. בהקשרים כאלו לא הייתי בוחלת גם בתכנים מסוג של 'מתוך שלא לשמו יצא לשמו' - למשל אם זה שזה לטובתה זה לא טיעון מספיק חזק אז אפילו להשתמש בהתחלה בזה שזה יהיה לטובת הרומן לעשות הפרדה ולפנות לטיפול למישהי אחרת כי אז היא לא תצטרך לספר לו דברים קשים שיפגעו לה בתדמית / אז היא לא תצטרך לחשוש שהוא איתה רק בגלל הכסף שהיא משלמת לו. את כל התלונות עליו וכד' הייתי מבצעת רק אחרי שהיא תתחזק כדי לעשות כן וכשיהיה גיבוי שיתמוך בה בצעד.

גרא.

New member
bettykr7אם אכן זה הספור,הוא נשמע חמור ביותר.

גם בניגוד לקוד האתי של הפסיכולוגים,ומעבר לכך,נצול מרות/סמכות טיפולית לרעה של הפסיכולוגי ,הנשוי+ילדים שהיא עברה פלילית.אם זכור לך היה פסיכולוג קליני בשם פלח,שהורשע בגין עברות דומות,וישב פעמיים בכלא. הנזק העלול להגרם לחברתך,מעבר לאי קיום המעורבות הטיפולית,עלול להיות עצום,ועלול להסתיים גם בנסיונות התאבדות נוספים,אם וכאשר הוא יחליט לעזוב אותה.לאן היא יכולה לפנות? אם היא מסוגלת לכך,היישר למשטרה. אם זה קשה לה מדי,היא יכולה וחייבת לפנות לוועדת האתיקה של הסתדרות הפסיכולוגים בישראל.הכתובת אצלי. המשך מערכת היחסים האינטימית הזו של מטפל (נשוי+)עם מטופלת (נשואה+),עלול כאמור לפגוע נפשית קשה בחברה,ולכן יש לעשות כל מה שאפשר בכדי להפסיקה.טוב יהיה אם היא תפנה לפסיכיאטר שלה,ותשתף אותו במה שעובר עליה.הוא לבטח ימצא עבורה פסיכולוג קליני אחר,כי היא חייבת להמשיך בטיפול,

yonadavg

New member
שאלה שיש לשים אליה לב

היא האם ה"רומן" קיים מעבר לגבולות הקליניקה. לפעמים ישנה פנטזיה של התאהבות הדדית במטפל. במיוחד כאשר את מתארת שהמשבר שחוותה היה "על חסך אהבה". בכל אופן, יש לעקוב בזהירות אחר הנושא. לשם אינדיקציה, ניתן לבדוק מולו מדוע המליץ לה שלא ליטול טיפול תרופתי. לפסיכולוג אין כל סמכות להפסיק טיפול תרופתי. רק פסיכיאטר רשאי לעשות זאת. אם זו אכן המלצה שלו - זו אינדיקציה לא טובה וכדאי לפעול הלאה תוך התייעצות עם ועדת האתיקה - אשר בוודאי תפעל בצורה הזהירה ביותר על מנת שלא לפגוע בחברתך. (זאת כמובן בהנחה שהוא אכן פסיכולוג. גם מדברייך לא ברור לי לחלוטין אם ישנו פסיכיאטר וישנו פסיכולוג או שיש דמות טפולית אחת "היא החלה את הטיפול הפסיכיאטרי אך התאהבה בפסיכולוג").

למעלה