בעיה עם עישון

מאטריקס

New member
בעיה עם עישון

ראשית כל - יש לכם פורום נפלא... יש לי בעיה עם הבן של חברים של ההורים שלי... הוא סיפר לי שהוא מעשן, ואף ראיתי סיגריה במגירתו, מוחבאת עמוק שאף אחד לא ימצא, ולידה קופסת גפרורים... הוא רק בן 11! והוא כבר התמכר לזה...! וראיתי שהוא מעשן ככה כמו איש מבוגר מנוסה... אז יש למישהו רעיון איך לגרום לילד בן 11, שהוא עוד קטן ולא מבין מה זה באמת סיגריה, להפסיק לעשן?!

גרא.

New member
בעייה חינוכית קשה,שהרבה הורים..

מתקשים להתמודד איתה..עישון של ילד בן 11 יכול להיות קשור ללחצים חברתיים בקבוצת הגיל בה הוא נמצא,שם כנראה מקובל לעשן..והוא בסך הכל מנסה להשתייך להורים,קשה,לעיתים בלתי אפשרי כמעט להשפיע על הילד להפסיק לעשן.אבל יש להם את היכולת למנוע ממנו לקנות סיגריות.לעשן כמו מבוגר,כפי שנאמר,זה פשוט לעשן..כפי שמעשנים.השאלה היא מהיכן יש לו סיגריות,וכמה סיגריות הוא מעשן ביום (?).ההורים כמובן יכולים לשוחח עימו,להסביר לו את נזקי העישון אבל מעבר לכך,להזכיר לו שהוא רק בן 11 ובגיל זה אין מעשנים.הם יכולים לנקוט באמצעי ענישה כלשהם,שאני אישית לא מאמין ומתנגד לה.והם כמובן יכולים לבקש את עזרת המחנכת בבית הספר,בכיוון של טיפול בנושא במסגרת של שיעור חינוך.אבל,וכאן אני מדגיש לצערי,ככל שהדור מתקדם,הרבה התנהגויות שקודם לכן החלו בגיל 18 לערך,כולל התנסויות ביחסי מין,הולכות ונעשות מקובלות יותר ויותר על ילדים צעירים..כשבמשך השנים,הן נעשות שכיחות יותר בגילים צעירים.ויש לכך המון סיבות.מכל מקום,לסיכום,אפשר לשוחח עימו,למנוע ממנו את היכולת לקנות סיגריות,ולערב את בית הספר בטיפול כוללני בבעייה. יתכן אם תעודדו אותו לפעילויות אטרקטיביות אחרות,כמו ספורט (כדורגל),תוך שימת דגש שכדי להצטיין בספורט,אסור לעשן,זה גם יעזור.אולי...

מאטריקס

New member
אני לא ההורה... אבל הוא אמר לי שהוא

"גנב" אותם מהמטפלת! שכחתי לציין...

למעלה