בעיה עם נשים שחצניות....

simond

New member
בעיה עם נשים שחצניות....

למה נשים מסוימות מאד קשוחות ......אנטיפאתיות,קרירות כול פעם שאני בא לדבר עם סוג מסוים של נשים...דייט, עבודה, משרד... האם זה היתגוננות אולי פחד אולי ילדות קשה או גנים או שחצנות או היתחבאות אחרי הרושם הזה כדי להחביא דימוי עצמי נמוך אני למשל לא סובל נשים כאלו ....ומרגיש שבא לי לתת לה סטירה על השחצנות,ההיתנשאות....אתה רואה מזכירה במשרד מאד נחמדה לגברת הורוביץ,אבל כשגבר מדבר איתה,היא עונה בסנוביות ושחצנות אבל אולי מישהו עשה דוקטורט בנושא מבחינה פסיכולוגית ,ויוכל לשתפינו במימצאיו המענינים ואולי נבין יותר ,כדי לא סתם לבקר או לשנוא וליפני שמישהיא מבנות המין השני תיפגענה מדברי,ותתחלנה לירות עלי .....אומר רק זאת שדברי באו כדי ללבן סוגיא זו ולא בכדי לפגוע

simond

New member
אתה לא הבנת

רוב הטיפוסים שמשחקים אותה סנוביות .....אלו נשים ופעם שמעתי שזה היתגוננות .....ומשחק הקשה להשגה

Sarcastic girl

New member
תחשוב כמה כמוך עוד היו

לפעמים כשאתה ניגש לבחורה..מבחינתך אתה בא סה"כ לדבר. אבל סביר להניח שאם אתה מצאת אותה מושכת,כך גם 10 לפניך. וזה כבר מתחיל להעיק. אני לא מצדיקה את ההתנהגות. אני אישית משתדלת להיות נורא מנומסת. ואתה יודע מה קורה? הבנאדם חושב שאני מעוניינת. צריך למצוא את האיזון. כי אני חושבת שלהתעלם מבנאדם שיזם ובא לדבר זה אכזרי כי אני בטוחה שהוא היה צריך לאזור אומץ לפני שהוא ניגש אליי. יכול להיות שאתה נופל על הסוג הסנובי,וזה אופי של בני אדם ולא של נשים בלבד.

simond

New member
יש צדק בדברייך

אני לא מדבר רק על התחלה עם בחורה בחורה הולכת ברחוב עם אף גבוה פקידה אנטיפאתית סנובית לדעתי זה מראה על בעיה באישיות, כי אין לה את היכולת להיות אסרטיבית, בין עדינות לבין ...סליחה אבל אני תפוסה מצטערת בשביל מה הסנוביות השחצנות, האף הגבוה נראה לי שאת צודקת במיקרה שלך, אבל את בטיפוסך נחמדה ,ולכן מי שיתחיל איתך ...תגידי בעדינות= מצטערת אתה נחמד אבל אני תפוסה מבלי להיתנשא,לפגוע,.... ישנה פקידה אצל האופאה שלי, לא ראיתי אדם מקסים כמוה בעולם, חיוך, אוהבת לעזור, תמיד שואלת בשלומי....עוזרת ...והיא יפה מאד חלמתי שאולי ....אבל שאלתי אותה תגידי מה בחורה מקסימה כמוך לא נשואה....היא ענתה שיש לה חבר מאותו רגע יחסי איתה הפכו לקורקטיים ,אני מפרגן לה ,והיא לי,אבל הבנתי שאין לי מקום במשבצת שלה אני ממשיך לבוא לרופאה ,ורואה את הפקידה ,ויש בינינו יחסי ידידות מיוחדים,מתוך הערכה אחד לני ,אני מפרגן לה על אישיותה המקסימה והחיוך שלדעתי יותר טוב מתרופות ....והיא נהנית מכך שאני מפרגן לרופאה עליה .... לעומתה ....הייתי בעיסקי נדלן, ורכשנו בית גדול....היינו צריכים לנקות אותו ....ואז שכנה מימול יצאה והייתה מסתכלת עלי בסנוביות כול כך ניפגעתי מימנה , הייתה יורדת במדרגות, ומסתכלת במבט שחצני עלי כי הייתי עם שקי פינוי לא בוקר טוב,לא שלום לא חיוך.....אפילו מתוך נימוס .... נכון לא אכחיש שגם אצלי הבעיה ,אני סובל מדימוי עצמי נמוך,בגלל קשב וריכוז ,וכול מבט שניראה לי כזלזול בי ,מדליק אצלי נורה אדומה שהם שונאים אותי,נגדי

Sarcastic girl

New member
אני חושבת שמדובר בשילוב הקטלני

של דימוי עצמי נמוך + אינטליגנציה רגשית נורא גבוהה... למשל עבדתי באיזו חנות פעם,והיה שם אחד נורא שחצן ונרקיסיסט. ומש סלדתי ממנו..הומו מוחצן. (יש לי ידידים הומואים! זה לא זה :) והוא עזר לאיזו לקחוה בחנות,וראיתי את המבט שלה כשהוא הביא לה את הבגד שביקשה...היא אפילו לא ניסתה להסתיר,הפרצוף שלה היה מעוות בגועל כשהיא הסתכלה עליו. הומופובית.בטוח. והסתכלתי עליו ישר בחמלה. והייתי המומה, הוא לא שם לב לזה!! אנשים שיש להם אינטלגינציה רגשית גבוהה (כך קראתי) שמים לב ומודעים לכל מבט,כל תזוזה של בנאדם. זה ממש בולט להם בעין. אני מניחה שאנשים כאלה לא מודעים לעובדה שאתה קורא אותם.אז הם לא מנסים להסתיר את זה........ ובנאדם שמסתכל על אדם אחר בסלידה כי הוא מנקה,אתה לא צריך את החיבה שלו! מתנשאים.שונאת אותם. אני אומרת בוקר טוב לכל אחד. גם לאיש שאוסף את פחי הזבל,שמשום מה אנשים נוהגים להתעלם ממנו...... אם הם מגעילים אליך,הם שווים יחס כזה בחזרה.

simond

New member
מה ההבדל

מה זה אינטליגנציה רגשית ומה היא שונה מדימוי עצמי נמוך ... אצל בעית קשב וריכוז,והפרעת אישיות גבולית יש מרכיב בולט של דימוי עצמי נמוך ....וביחד עם הספליטינג של ראית הכול או שחור או לבן או טובים או רעים אני מקטלג כול אדם לפי מבטו ודיבורו אלי .....או רע מנוול נאצי או טוב מתוק מלאך

../images/Emo45.gif

ובתוספת שאמרה האישה החכמה מעלי - אם אותה הבחורה שנראית טוב סובלת גם מחוסר ביטחון, פחדים או טראומות מגברים- זה יתבטא בהתנהגות קרירה ומגוננת כלפי כל אחד שייקלט בעיניה כ"זכר". כך לדעתי...

simond

New member
נדיה שלום....

אני מאמין שאם הייתי פוגש אותך בתור בקופת חולים, ופנינו היו נפגשים ...לא היית מראה לי פרצוץ חמוץ,או קר מתנשא .... אולי חיוך מנומס,אולי העברת הראש לכיוון מישהו אחר בעדינות כי את אומנם יפה מאד,פנים של קמרון דיאז שאותה אני מעריץ .....אבל יש לך אישיות חכמה שיכולה לתמרן בין נימוס,לבין מתן רמז קליל סמוי וגלוי ש....עד כאן מאידך אם אחת ברמה שלך הייתה מתנהגת ללא נימוס ,והייתה מתעלמת בגסות ויהירות ....אישית הייתי מפרש זאת כשחצנות,סנוביזם , והייתי מייד מביט עליה במבט מזלזל , ......ובליבי הייתי רוחש לה בוז רב ההבדל אצלי לגבר אחר שהיה מעביר את זה .........שאני סובל מדימוי עצמי נמוך, ....ויחס כזה מיד היה פוגע בי אצל החרדיות מאד, יש מנגנון חינוכי מילדות שלא מדברים עם גבר זר,וכול שכן חילוני ....וכשאני במגע עם המיגזר הזה, בקישר עבודה וכך קורה....אני לא ניפגע מהן כי זה כולן ככה -חוץ מהמודרניות עם הפיאות והלכה .....

בנור - כן ולא.זה לא מדויק שהמשוואה זהה.לדעתי

יש יותר נשים המתנשאות כלפי גברים.המניע כמדומני,נובע מהצורך שלהן להפגין כלפי הגבר - אנו לא קלות להשגה....,יש בנו "המון",כך שעליך הגבר - להתאמץ...! נראה שנקודת מוצא זו נובעת בחלק מהנשים מחוסר ביטחון עצמי בולט שמחפה על כך בהתנהגותן(כי מי שבעלת ביטחון עצמי,אינה זקוקה בניפוח סרק),ויש אחרות, שהתנשאות זו מול הגברים נבנתה לאורך חייהן מ"ספיגה" התנהגותית מחינוכן וסביבתן הקרובה.הצדק איתך,כיום עוד יותר מבעבר,התנהגותן הולכת ומקצינה עצמה,שהביטוי לכך בשטח מופגן גם בדרישות הגבוהות שהן מצפות מהגבר לעומת מצבן הן - בעיקר בנושאי: ממון / כלכלה / מעמד....המצופים מהגבר אם בכוונתו להשיגן.

simond

New member
אהבתי את תשובתך ....

תשובה יפה ומציאותית הבעיה שאצלי יש דימוי עצמי נמוך וכשאני נתקבל באישה כזו ....אני מיד מפרש זאת במוח כהיתנשאות ,שחצנות מסריחה ודוחה ....ואני מיד מתעצבן ,כי היא בשחצנותה "מטפסת" מעלי ,ומשאירה אותי למטה ....ומאידך אישה יפה אבל נחמדה , משדרת נחמדות ויחס אנושי כלפי ...אז אני חש טוב ולא דחוי כאדם ולא כמו שפירש גרא כשוביניסטיות מצידי אני חושב שזה עינין של עיוות חשיבה אצלי המקובע ,שמי שקשוח איתי=משתחצן עלי =אוייב בבעית קשב וריכוז והפרעת אישיות גבולית יש ספליטינג=שחור ולבן=טובים ורעים .....אני לא רואה אדם אחד שיש בו גם וגם...אלה או שאתה נחמד אלי=אוהב או שאתה קר אלי=אויב ולכן המטפלת שלי שהייתה קרה אלי ומאד יפה,קיטלגתי אותה מיד כשחצנית,סנובית,רעה מתנאשת עלובה שצריך לזרוק מהתחנה .... כשהיא הישתנתה ונהייתה נחמדה ל3 מפגשים,היא הפכה לאדם הכי מקסים בעיני בעולם .....הספליטינג שרואה או טובים או רעים כול טוב סימון

גרא.

New member
simond,יש כאלה שיאמרו שתפיסת העולם שלך לגבי

נשים היא שובניסטית מובהקת.ואולי זו הסבה שאין לך כימייה עם הפסיכולוגית הצעירה שאצלה אתה מטופל.לא אני שאשפוט מדוע אתה מרגיש כך לגבי נשים.מן הסתם,זה קשור להתנסויות שלך איתן גם כילד כלפי אמך,לאורך ההתבגרות,ולאחר מכן.על הרגשות,שחלקן גם ביטוי של סטריוטיפים ולצערי דעות קדומות,מדברים בטיפול.אבל כיוון שזה תהיה מטלה קשה מאד לבטא את רגשותיך בטיפול עם מטפלת.כדאי שתחליף אותה במטפל גבר,איתו תוכל לעבוד על רגשותיך הקשים כלפי נשים,ועוד בהכללה גורפת.

simond

New member
אתה טועה זה לא שוביניסטיות

הבעיה שאצלי יש דימוי עצמי נמוך אני חולק עליך בעינין שוביניסטיות........חבל שלא קלטת את הבעיה שלי וכשאני נתקבל באישה כזו ....אני מיד מפרש זאת במוח כהיתנשאות ,שחצנות מסריחה ודוחה ....ואני מיד מתעצבן ,כי היא בשחצנותה "מטפסת" מעלי ,ומשאירה אותי למטה ....ומאידך אישה יפה אבל נחמדה , משדרת נחמדות ויחס אנושי כלפי ...אז אני חש טוב ולא דחוי כאדם אני חושב שזה עינין של עיוות חשיבה אצלי המקובע ,שמי שקשוח איתי=משתחצן עלי =אוייב בבעית קשב וריכוז והפרעת אישיות גבולית יש ספליטינג=שחור ולבן=טובים ורעים .....אני לא רואה אדם אחד שיש בו גם וגם...אלה או שאתה נחמד אלי=אוהב או שאתה קר אלי=אויב אישה יפה ברחוב או בכול מקום שסנוביות,ולא משנה הסיבה שלה ....אני פולט מיד "אוהא איזה סנובית מסריחה " ולכן המטפלת שלי שהייתה קרה אלי ומאד יפה,קיטלגתי אותה מיד כשחצנית,סנובית,רעה מתנאשת עלובה שצריך לזרוק מהתחנה .... כשהיא הישתנתה ונהייתה נחמדה ל3 מפגשים,היא הפכה לאדם הכי מקסים בעיני בעולם .....הספליטינג שרואה או טובים או רעים אני עזבתי את המטפלת ליפני 3 שבועות,ואני הולך לטיפול יום כול טוב סימון

simond

New member
בנתיים דוקטור גרא אף אחד לא טען שאני שוביניסט

רגיש,דימוי עצמי נמוך,חשיבה מעוותת,........אבל לא שוביניסט מניתוח עצמי,ומניתוח דיברי החברים בפורום על דברי איך אתה מגיע לשוביניסט ........ אתה הרי מכיר את בעיותיי.....הפרעת אישיות גבולית קשב וריכוז, שהן מקפלות בתוכן דימוי עצמי נמוך רגישות גבוה, תזזיות , .......וכמובן בעיות הילדות הקשות ,אימא קשה,אונס כול אלה הן בסיס נוח להיתפתחות בעיות חברתיות כמו בעית תקשורת עם נשים ....... השוביניזים היא נדבך קטנטן המתפתח עקב בעיות אלו ,בגלל הפחד מאישה עוצמתית ....ולבעלי הפרעות כמו שציינתי כנראה יש פחד מנשים שאתה קורא להם שוביניסטים ....אבל לא משינאת נשים אלה מפחד פנימי בגלל חוסר ביטחון עצמי דימוי עצמי נמוך .....ובזה שאתה קורא להן מילת גנאי שוביניסט זה בדיוק כמו לקרוא להם ....חולה נפש נדמה לי שצריך להבין כפסיכותרפיסט =שזה תפיקדך מהו השורש, ולנסות לטפל בו .........ולא לקרוא לי שוביניסט כמו שלא היית קורא לי חולה נפש אם אני רואה אישה עם אף בשמים ....כבעל דימוי עצמי נמוך ,אני חש לא בנוח, אותו דבר לשדרנית טלויזיה ...נכון היא יפה ושדרנית מוצלחת אבל.......כשהיא נחמדה ומוצלחת אני מהלל אותה !!!!!!!!!!! ולכן ברדיו אני מת על כמה מהן , ענת דולב , חברמנית עינינית, מומחית, ...פשוט אוהב אותה נו אז אני שובניסט ? או פאר לי שחר ....מהממת בידיעותיה ומיקצועיותה .... אני מדבר על היחס המתנשא ....שגורם לי להיתעצבן, מוציא אותי מכלי .... ידידך האוהב סימון

אני מסכים עם סימונד ../images/Emo13.gif .אם מסתכלים בצורה

אוביקטיבית ונטולת רגשי נחיתות בנשים ואופן התנהגותן - הן אכן מתנהגות כפי שהיצגתי קודם בשירשור זה. עניין "הניפוח" האישי בנשים וגברים כאחד מכלל האוכלוסיה שמסביבנו - דוחה ומאוס על אותם בני אנוש שאישיותם טבעית ישירה וכנה!! מכאן נובעת גם הגישה כלפי נשים מסוג זה בהיקש לקשר רומנטי המתפתח בין גבר לאישה.כלומר,גבר עם אישיות טבעית,כנה,אמיתית - יתרחק מאישה בעלת התנהלות והתנהגות מנופחת וחסודה.זאת ללא קשר לשוביניזם גברי,אלא כיחס לאישיות בזויה/דוחה בעיני המסתכל (הרגיש). יש גברים מחוספסים,שוויצרים,דונזו'אנים וכיוצא באלה ,שעבורם נשים כגון אלה הן "אתגר" לכיבוש.אך עובדה זו לא הופכת אותן לנשים מן השורה,נשים שנעים ליצור עימן קשר.

למעלה