בעיה עם נקע

PopPy

New member
בעיה עם נקע

יש לי נקעים חוזרים ברגל ימין. האבחנה של האורטופדית הייתה נפיחות קלה ללא רגישות, ללא פתיחה קלינית, מגרה שלילית, צ. בסטרס - פתיחה ניכרת מימין וקלה משמאל, Ankle Instaility. לא לגמרי הבנתי מה זה אומר.. אפשר הסבר? האורטופדית הפנתה אותי לפיזיותרפיה לצורך חיזוק מייצבי קרסול ופרפריורצפסיה - מה זה פרפריורצפסיה? היא אמרה שייתכן והמצב גם יצריך ניתוח - מה אפשר לעשות כדי להימנע ממנו? תודה מראש.

ננו9

New member
מממ - השד לא נורא כל כך

הי אתי, האורטופדית למעשה איבחנה חוסר יציבות ניכר במפרק הקרסול שלך, ללא פגיעה עצבית, ועם טווח תנועה גדול מדי. מה זה אומר? הקרסול מוחזק ומחוזק ע"י מערכת של רצועות אשר נותנות לו חופש תנועה רב מעלה מטה וגם לצדדים. בשעת נקע הרצועות האלו נמתחות יתר על המידה ולכן מאבדות מהגמישות ואלסטיות שלהן, ובכך למעשה לא עושות את עבודתן בקיבוע הקרסול בצורה האופטימלית. קרסול שננקע בעבר לא יחזור להיות חזק כמקודם, ועך אחת כמה וכמה אם אנו מדברים על נקעים חוזרים ונשנים. המלצות הרופאה הן להחל באימון ותרגול פיזיותרפי שמטרתו לחזק את הרצועות ואת השרירים אשר מניעים ומקבעים את הקרסול, לאפשר טווח תנועה מלא (אך לא יותר מדי) של הקרסול. פרופרספציה זה שם כולל לחישנים זעירים אשר נמצאים בתוך מפרק הקרסול שלך - ומזינים את המוח דרך אותות חשמליים במידע אודות הזווית בה הקרסול נמצא, כמה מתח מופעל עליו, אילו שרירים עובדים על מנת ליצבו בכל רגע נתון ועוד מיני נתונים שונים. ע"י תרגול מסויים החישניים האלו לומדים מחדש לזהות שינויים במצב הקרסול, וע"י כך נותנים הוראות למוח אלו שרירים להפעיל או כמה חזק הרצועות אמורות לעבוד. זה ככה על רגל אחת. במידה והרצועות ספגו טראומה רצינית או נקרעו לחלוטין, ייעשה ניתוח לאיחוי הרצועות, אבל עלייך לעשות כל שביכולתך על מנת למנוע את הגעתה של סכין המנתחים. אני מצרף לך כאן עוד קצת חומר הסברתי בעניין. אני מבין שאת בצבא ולכן עלייך לבקש מגורמי הרפואה הרלוונטיים שיפנו אותך לטיפולי פיזיותרפיה. אם יש לך עוד שאלות תרגישי חופשי לפנות במסרים, מייל או טלפון. בינתיים הייתי ממליץ לך ל"רדת" מנעלי עקב...

נקעים חוזרים

הפתיחה בצילום סטרס מעידה על נזק/קרע לרצועות הצידיות של הקרסול. אם פיזיותרפיה לא תועיל שוקלים אכן ניתוח לשיחזור רצועות.

למעלה