בעיה עם מרפאה

זהב 21

New member
בעיה עם מרפאה

מצטערת מראש שזה ארוך : עברתי דירה... ולכן "הועברתי" (לצערי הרב) לשכת שיקום וכמובן גם מרפאה. הרופא האנטיפטי במרפאה של משרד הביטחון, החליט שבניגוד ל- 9 השנים האחרונות שבהן אני נכת צה"ל, ומקבלת תרופות באופן קבוע, הוא - לא מוכן "להכיר" : 1. בבדיקות דם שעשיתי בקופת החולים (לבדיקת תפקודי כבד ועוד דברים שיכולים להיפגע עקב התרופות שאני מקבלת ממשרד הביטחון לטיפול במחלה שלי) 2. וגם לא מוכן להכיר - במירשמים לתרופות שקשורות לנכות שלי (דלקת פרקים) ונירשמות לי ע"י רופאת המשפחה שלי. הרופא טען בשיחה מאוד לא נעימה בטלפון, בה הוא צעק עלי... שהוא "לא מבין" למה אני עושה בדיקות דם דרך קופת החולים ???? לא ידעתי שאני זכאית לעשות בדיקות דם דרך משרד הביטחון ? האם מישהו יכול להסביר לי מה הפרוצדורה ? בנוסף, הוא צעק עליי שהוא לא "מכיר" במירשמים שרופאת המשפחה שלי רשמה (שבמשך 9 השנים האחרונות, תמיד "כובדו" ע"י לשכת השיקום והמרפאה הקודמת שבה הייתי עד השנה), ו"לדעתו" (מיותר לציין שהוא לא ראומטולוג והוא לא ראה את בדיקות הדם הקשות שלי...למרות שהצעתי לפקסס לו אותםן). לא עזרו כל הסבריי, שמדובר בחידוש מירשמים שרופאת המשפחה רשמה, שהן למעשה מירשמים ישנים שהראומטולוגית שלי נתנה לי לפני שנה... הוא מתעקש לא ל"אשר" לי את התרופות, עד שהוא לא יקבל מירשם מהראומטולוג שלי. מכוון שמדובר בלפחות חודש ימים, עד שאקבל תור לראומטולוג של משרד הביטחון בבית החולים, מה לעשות בינתיים ? האם אני יכולה לקנות את התרופות בעצמי, ולקבל החזר כשהראומטולוג שלי (בעוד חודש), ייתן לי מירשם בעצמו ? האם ניתן לערער על החלטת הרופא במרפאה שלא לאשר לי את המירשמים של רופאת המשפחה ? הוא הרי לא מבין איזה תרופות אני צריכה למחלה שלי (מדובר גם בתרופות לשיכוך כאבים, וזה לא משהו שאני יכולה לחכות איתו מעל חודש...) מה לעשות ? אשמח לכל עצה של בעלי נסיון א. הוא לא ראומטולוג

מ ה פ כ ן

New member
נכון עברת לטיפולה של חיפה ?!...

אם התשובה היא כן, אפשר להבין את הבירוקרטיה המטופשת... מה לעשות תתחילי להתרגל, צרת רבים נחמת טיפשים או Join the club

עָנת

New member
ברוכה הבאה לפורום שלנו.

ראשית, ע"מ לקבל ובמיידית
התרופות שלא אושרו לך ע"י הרופא המחוזי
עליך
1.לבקש מרופאת המשפחה לכתוב למשרד הביטחון מכתב מסכם על מצבך הרפואי(ממתי הוכרת כנכת צה"ל, ממה את סובלת? מה התרופות שאת חייבת לקחת,ולהדגיש שהיא מטפלת בך בשיתוף עם הרופאה הראומטולוגית שלך) וכן,לקבוע תור לראומטולוגית שלך, ולבקש ממנה לכתוב לך מכתב פרטני מאוד למשרד הביטחון(ולציין העובדה שהמרשמים אותן את מקבלת מרופאת המשפחה,הן בהסכמתה
2.רצוי שהרופא המחוזי הקודם(בלישכה שהיתה) יעדכן הלישכה החדשה,בדבר נכותך וזכאותך(כולל הלגיטימציה לאשר לך מרשמים מרופאת המשפחה
. 3.לגבי בדיקות דם, הנושא תמוה מאוד בעיניי. מה אכפת לרופא שאת עוברת הבדיקות בקופ"ח? את משלמת קופ"ח וזו זכותך המלאה! 4.זהב 21
גם אני שייכת ללישכת רחובות,ורק רוצה לעדכן אותך,שהרופא המחוזי החדש בלישכה(המומחיות שלו היא פסיכיאטריאה
ברצינות)(שהחליף את ד"ר אדם) הינו ח- ד- ש ואולי זו הסיבה שהוא כזה סקפטי וחשדן כלפי הנכים. ועוד... שהסיטואציה עם הרופא,לא תשאיר לך טעם רע בפה. לשכת רחובות היא מקסימה/מקצועית/ידידותית/ועם אנשי צוות מקסימים(באחריות
) ואגב אחרון חביב,מעבר להיותי קטועת רגל,אני סובלת ממחלה ראומטולוגית(לופוס) ותמיד,אבל תמיד,בלי יוצא מהכלל מאשרים המרשמים שלי.

זהב 21

New member
שלום ענת, ותודה על התשובה

התומכת שלך. לצערי, לא מדובר ברופא "חדש", ולטענתו הוא עובד שם כבר מעל 9 שנים...וזו לדעתי הבעיה - הוא מרגיש שזה המקום של "אבא שלו", ושהוא "לא חותמת גומי" - אלו המילים שלו...אז לא אציין את שמו, אבל ברור לי שהוא לא רופא ראומטולוג ולא מבין שומדבר בכאבי דלקת פרקים. מכוון שיש לך לופוס, את ב ט ו ח !!! מבינה על מה אני מדברת. כשהבנתי עם מי יש לי עסק...ביקשתי שיישלח לי דחוף הפניה לראומטולוגית שלי, והתור בעוד חודש... אז אני אחכה. אני כמובן אבקש ממנה לכתוב לי מכתב פרטני, שאיתו (עם המכתב) הוא לא יוכל להתווכח... מעניין מה הוא יעשה, כשהראומטולוג שלי יכתוב לו שאני צריכה תרופה "ביולוגית" חדשה (רמיקייד, אנברל וכו')... ולא כדורים שעולים גרושים... פשוט היחס שלו כל כך העליב ועיצבן אותי... החוסר רגישות הזו וה"טאבו" שלו כביכול להחליט אם לכבד מירשם מרופאת משפחה או לא, גובל באטימות. לכן, נראה לי שלא יעזור אם אבקש מהרופא בשיקום ת"א (שם הייתי במשך שנים) לדבר איתו. לגבי הבדיקות דם - אין לי שום בעיה לעשות בדיקות דם איפה שמשרד הבטחון רוצה, אבל זו נראית לי הגזמה וחוצפה, שהוא "לא מוכן להכיר בבדיקות דם שעשית בקופת החולים" ??!!!! האם אי-פעם את או מישהו כאן, עשה בדיקות דם - רק דרך משרד הביטחון ??? טענתו היתה "מה פתאום עשית בדיקות דם בקופ"ח ? אני לא חייב ל"הכיר" בבדיקות האלו" - והסברתי לו שאלו בדיקות דם שאני עושה כל 3 חודשים, במסגרת המעקב אחרי תפקודי כבד ועוד בעיות אחרות, שהתרופות שמשרד הביטחון בעצמו אישר לי ומכיר בהן - גרמו וגורמות לי.. ואפילו הצעתי לפקסס לו את הבדיקות דם, כדי שיבין שהמירשמים שרופאת המשפחה רשמה לי הינן תוצאה ישירה של בדיקות הדם הגרועות שלי... אבל זה לא עזר. הוא כל כך העליב ועצבן אותי בשיחה, וטען ש"את התרופה X... נותנים להרבה מחלות ואני לא חושב שהיא קשורה לדלקת פרקים המוכרת שלך..." בקיצור הוא התנהג בצורה מגעילה ביותר. זה בהחלט השאיר לי טעם רע מאוד !!! מלשכת רחובות !!!! כשהייתי בלשכה בת"א במשך שנים (לשכת עמינדב מקסימים כולם !!!) - מעולם !!! לא היו לי שום בעיות, אישרו לי את כל המירשמים, שלחו לי הפניות ותרופות, ותמיד !!! חזרו אליי כשהשארתי הודעות, מקסימום יום למחרת. אבל בלשכת רחובות - במרפאה, היחס הוא מתחת לכל ביקורת (וזו לא פעם ראשונה), פשוט גיליתי את הפורום רק השבוע... יש בעיה קשה במרפאה ברחובות של חוסר כוח אדם, ושאי אפשר להשיג אותם במשך שבועות בטלפון בשעות המענה הטלפוני (גם אם יושבים על הטלפון במשך שעה וחצי, כי יש רק בחורה אחת שעונה... ושאפילו במענה הטלפוני להזמנת תרופות - שהשארתי בו מספר חודשים הודעות... אותו רופא אישר לי בטלפון, שהם "לא מקשיבים" - כי אין לבחורה זמן... רציתי לברר, האם יש איזו הוראה פנימית, שהם "לא מכירים" במירשמים של רופאת המשפחה ? או שהוא סתם עושה לי את המוות. אני אעשה כל מה שהמלצת לי, תודה.

עָנת

New member
זהב../images/Emo70.gif יכול להיות שהוא לא היה מוכן

לאשר את המרשם של רופאת המשפחה,היות ולא מדובר בסתם אקמול או תרופה אחרת זולה,מדובר בתרופה יקרה.
את יודעת,משרד הביטחון מנסה לקצץ ולחסוך בכל!
אבל אל תוותרי
תשיגי המכתב מהראומטולוגית. אגב,אם הראומטולוגית אינה זמינה,את יכולה לבקש מכתב מרופא אחר במחלקה(אפילו מנהל המחלקה,שכמובן תומך ברופאה שלך)(ראומטולוגיה) מאחלת לך

זהב 21

New member
ההפך - מדובר היה בכדור זול

מה שרופאת המשפחה רשמה - היו תרופות זולות, שחלק גדול מהן (מדובר ב- 3 כדורים בסה"כ), ניתנו לי במשך כל השנה עפ"י מירשם של הראומטולוגית שלי. והראומטולוגית "לוחצת" עליי כבר מעל לשנה לקחת תרופה חדשה... ועד היום סירבתי, מסיבות שונות, נראה מה היא תגיד בעוד חודש. בכל אופן, תודה לך על ההנחיות.

shanis

New member
יש לך כמה אפשרויות

1. אם מדובר בתרופה זולה, עדיף לקנות אותה במשך החודש הקרוב באופן פרטי מאשר להעצבן מהרופא הזה. 2. את יכולה לפנות לרופא המחוזי -סביר להניח שלא תקבלי תשובה מהר והוא כנראה יתמוך החלטת הרופא המחוזי. 3. אם התרופה קריטית עבור הבריאות שלך, תבקשי מהרופא המשפחתי שירשום לך מכתב חריף שמסביר את הסכנה בזה שלא תקבלי את הכדורים בחודש הקרוב. אם המכתב יהיה מספיק חריף אני לא בטוח שהרופא ירצה לקחת על עצמו את האחריות. הרופאים במשרד הבטחון מקבלים בד"כ רק המלצות של רופאים מומחים וזו הסיבה שהרופא הזה לא מוכן לקבל המלצה של רופא משפחה. לכל מרפאה יש את הנהלים שלה (גם אני עברתי מרפאה) ואין מה לעשות - את לא תשני כנראה את הנהלים של המרפאה ולכן אין ברירה אלא לעבוד לפי הראש שלהם.

זהב 21

New member
shanis - אתה צודק !!

זה מה שחשבתי לעשות מחר בבוקר - פשוט לקנות את התרופה בעצמי דרך קופ"ח, כי מדובר בכאבי פרקים לא נעימים לא ידעתי ולא חשבתי לרגע, שבכל מרפאה/לכל רופא, יש את הכללים שלו... חשבתי שאם במשך 8 שנים כיבדו מירשם תרופות לשיכוך כאבים של רופא המשפחה, זה לא ייפסק יום אחד בגלל שרירות לב של רופא, שלא ממש אכפת לו אם אני יכולה לזוז מרוב כאבי פרקים... אתה צודק לחלוטין בכל מה שכתבת ! לא היתה לי שום כוונה לשנות את הנהלים של הרופא/מרפאה ברחובות, אבל זה מאוד מאוד מתסכל אותי, שלאחר 9 שנים כנכת צה"ל, (מתוכם כ- 8 שנים בלשכת אחרת עם יחס אחר!!!), קיבלתי יחס מזלזל ואטום מצד רופא, שצעק עלי והתייחס אליי כאל "פושעת", בגלל שעשיתי בדיקות דם וקיבלתי מירשם מרופאת המשפחה שלי. חשבתי שאולי כאן אוכל לבדוק - האם זה מקובל שרופא אחד "לא מוכן לקבל" מירשם תרופה מרופא משפחה בקופ"ח, וכל הרופאים עד היום לא עשו שום בעיות. אין ברירה, אני אאלץ לחכות לתור לרופא המומחה - ולהמציא לרופא המגעיל ברחובות, מכתב מפורט שכל התרופות שהוא יתן לי מירשמים - "יחודשו" במירשמים של רופאת המשפחה שלי.

למעלה