בעיה עם מורה

פזיתוש

New member
בעיה עם מורה

בני בכיתה ז´ , והשנה הגיעה מורה חדשה שלה זה שנה ראשונה במערכת הלימודית ,חוסר קומניקציה רצינית בינו לבין המורה מתחילת השנה , המצב הגיע לכדי הפסקת הלימודים לגמרי , מדובר בתלמיד טוב שהשיגיו היו טובים ןמעלה , הנסיגה בלימודים הגיעה עד כדי אי למידה מוחלטת , בני טוען שהמורה משפילה אותו , מקללת אותו ויורדת לו לחיים , שוחחתי עם המורה שטוענת שזה לא נכון , ושבני מפריע לניהול השיעור , ומפריע לכלל הכיתה ללמוד , שאלתי , אם אפנה למנהלת ביה"ס ואדרוש דיסקרטיות היא תהיה חייבת לשמור על בקשתי ? הפחד שלי שהמורה תתנקם בבני גם שנה הבאה בכיתה ח´ וגם בשני ילדיי שעתידים ללמוד באותו בה"ס ועלולים להיפגש עם מורה זו. זקוקה לייעוץ דחוף , ומה ניתן לעשות כדי להחזירו לתלם הלימודים .

גילאורי

New member
קצר עם מורה חדשה

דבר ראשון, המנהלת אמורה לשמור על דיסקרטיות ואני מאמינה שאכן כך תעשה, אם תתבקש. שנית, כדאי ,לדעתי, לנסות למצוא את הדרך עם המורה ה"בעייתית", ישירות, ולא בעקיפין. אם זו אכן שנתה הראשונה בעבודה, יש לקחת בחשבון גם את הלחץ שלה, להצליח בתפקיד, במסגרתו עליה להוכיח מנהיגות ושליטה טובה בכתתה. אם יש גורם בכיתה , המתפרש בעיניה כגורם מאיים (אולי בנך), היא עשויה להגיב בהתנגדות ואף בתוקפנות כלפיו. לכן, אני מציעה, למרות שמדובר בסוף שנה (אף פעם לא מאוחר מדי) לזמן שיחה משולשת בינכם, לתת לכל צד לספר כיצד הוא מרגיש ומה מביא אותו להתנהג בדרך זו או אחרת, ולעשות את מרב המאמצים להגיע לעמק השווה, לטובת כל הנוגעים בדבר. לימור

mirigon

New member
מה כדאי לדעתי לעשות.

פזית שלום, לדעתי זו חובתך לפנות אל מנהלת ביה"ס לשוחח איתה, לידע אותה על הבעיות שעלו ולשתף אותה גם בהתלבטויות ובפחדים שהעלית . אני לא בטוחה בכלל שרצוי לך שתשמור על דיסקרטיות, אולי דווקא להפך, דווקא שיחה שלה עם המורה יכולה לעזור. המנהלת חייבת לדעת דווקא בגלל שזו מורה חדשה במערכת הלימודית. אסור לך לפחד ממנה, היא זו שצריכה לפחד ממך שהרי עדיין אין לה קביעות במערכת. אם המורה תמשיך עם הכתה בשנה הבאה ובינה ובין בנך יש חוסר קומוניקציה, אפשר לחשוב על העברה לכתה אחרת. לא צריך לפחוד מהעברה. לעיתים קרובות זה עושה רק טוב לילד. לגבי העתיד, יש זמן לחשוב איך להתמודד עם בעיות במידה ויהיו. גם עם בנך עליך לקיים שיחה רצינית ולבדוק באיזו מידה הוא אשם בחוסר הקומוניקציה ומה הוא צריך לעשות כדי לשפר זאת. כמורה את יודעת שלכל מטבע יש 2 צדדים ואף פעם אין רק צד אשם אשם במצב שנוצר. בנך צריך לדעת כי גם לו יש מחויבות לשיפור המצב.

פזית

יתכן והתגובה שלי תהיה שונה מהתגובות האחרות אבל .. זו דעתי. אין כל קשר לכך שהמורה שנה ראשונה או שנה חמישית. אני מבינה שקל למצוא בזה תירוץ להתנהגות זו או אחרת. ראשית,לילדים רבים יש נסיגה בכיתה ז´, וכדי שהמצפון שלך יהיה שקט, כדאי לערוך לו אבחון .. לפני זה לבדוק אם הירידה במקצועות היא רק במקצועות שאותה מורה מלמדת אותו או בכלל? יכול להיות שבנך מפריע למהלך התקין של השיעור, על פי אמות המידה של אותה מורה אבל זה לא נותן לה עדין לגיטימציה להעליב... חשוב לדעתי, לערוך שיחה פתוחה בין המורה, הילד אתם ואולי גם המנהלת/היועצת... שהמורה תשמע ישירות מהילד את עמדתו ושהילד ישמע ישירות מהמורה את עמדתה. פסול בעיני הטיעון של הנקם. אני שומעת את זה לא פעם. אבל בואי תראי את זה הפוך. אחרי שתהיה שיחה פתוחה בה אולי אפילו תגיעו להסכמות.. יהיה לה קשה לנקום אם שני הצדדים אכן יעמדו בהסכמים. והפחד של מה יקרה לילדים שלומדים בכיתות נמוכות יותר ואולי , אולי.. יום אחד יגיעו ללמוד אצל אותה מורה... נו באמת.. הצעה מכיוון אחר לגמרי, אם בנך מתעקש על כך שהיא אכן מעליבה אותו והמורה טוענת שזה לא נכון... ציידי את בנך בטייפ מנהלים שיקליט את השיעור . כך אפשר לבדוק לאשורו, מה באמת קורה. אגב, אני כמורה נהגתי כך כשילדים אמרו לי שאני מרימה קול (צועקת) ואני לא ידעתי על מה הם מדברים.. אחרי שהקלטתי ושמעתי את עצמי.. הבנתי ומאז השתדלתי לדבר בטון אחר. לשאלתך האחרונה?.. מה ניתן לעשות כדי להחזירו לתלם הלימודים? האדם היחיד שיכול לעשות משהו זה בנך בעצמו. לא יעזור מה שאת ו/או המורה תעשו. ברגע שהוא יחליט שהוא חוזר לתלם.. אם אין לו לקויות למידה- הוא יעשה זאת. ואם הוא יחליט שהוא לא חוזר לתלם... בין כה וכה לא משנה מה נייעץ לך כאן. בכל אופן... בנימה אישית וכנה מאוד.. מה לעשות?.. להרעיף המון אהבה, לקבל אותו כמו שהוא.. ולתת לו להרגיש את זה גם כשהוא לא מצליח.להבהיר לו בקול, שהוא יחיד ומיוחד גם כשלא הולך לו... אבל את זה אני בטוחה שאת עושה גם בלי עזרה ממני...

פזיתנ

New member
זו לא אני!!!

בימים האחרונים אני מקבלת פניות ממורים שונים שראו בפורום את ההודעה ושואלים מה קרה? אז להרגיע את כולם. הבעיה היא לא שלי אלא במקרה של אם הנושאת שם זהה לשלי. אני מאוד מקווה שהבעיה שלה ושל בנה תפתר על הצד הטוב ביותר. ותודה לכל הדואגים

פזיתנ

New member
מ../images/Emo87.gifק../images/Emo86.gifפ../images/Emo87.gifי../images/Emo86.gifצ../images/Emo87.gifה

למעלה