בעיה עם לימודים

ishai83

New member
בעיה עם לימודים

כבר קרה לי שהפסקתי ללמוד במספר מקומות (אוניברסיטאות) עקב פחד מכישלון. כשאני לחוץ קורה שאני מנסה לפתור תרגיל, וכשיש לי אפילו תחושה קלה שאני לא מצליח להתמודד איתו, אני מותקף בפחד מכישלון. אני מתחיל לפחד שלא יצא ממני כלום, ובעקבות החרדה אני לא מצליח להתרכז בלימודים, מה שמוביל ליותר חרדה. בסופו של דבר אני פורש כדי להתמודד עם הלחץ. עכשיו התחלתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה ואני חושש שהתהליך יחזור על עצמו. אני כבר עכשיו לוקח מינונים מכובדים ביותר של תרופות פסיכיאטריות, כך שזה לא הפתרון (כמובן שלפני התרופות המצב היה הרבה יותר גרוע).

אמא11

New member
היי ישי ובוקר טוב../images/Emo13.gif

אני משוכנעת שהרבה אנשים כאן בפורום קראו את ההודעה שלך וחשו הזדהות עצומה. זה שאתה ממשיך לנסות ונרשמת שוב מעיד על נחישות וכוח רצון מרשימים. האם ניסית להתיעץ עם פסיכולוג? אולי כזה שמתמחה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי? באופן כללי נראה לי שהמסגרת של האוניברסיטה הפתוחה מאד מתאימה כי כאן אתה יכול לקבוע את הקצב בעצמך. אם תצא מתוך הנחה שתלמד בקצב איטי ובגבולות היכולת שלך, ואולי תשלב בכך החלטה שאפשר לקבל ציונים ממוצעים לחלוטין ולא צריך להצטיין - אולי יהיה לך קל יותר. שוב, פסיכולוג מקצועי שעובד בשיטה קוגניטיבית יוכל לעזור בצורה מובנית יותר. בהצלחה!!! חיוך גדול עם חיבוק תמי

אבי 122

New member
שלום ישי

ממה שאתה כותב אני מבין- שתרופות לא פתרו את בעייתך. אני מצטרף לכל מה שתמי כתבה לך. האם תוכל לספר איזה דברים מרגיעים אותך ומה אתה עושה- כדי להרגע ?

למעלה