בעיה עם כתובת IP בשרת WINDOWS 2003

-עומרי-

New member
בעיה עם כתובת IP בשרת WINDOWS 2003

שלום. ברשותי WINDOWS 2003. בשרת 3 כרטיסי רשת. בכרטיסים מוגדרים הכתובות הבאות :
1) 192.168.5.24 255.255.255.0 2) 213.x.x.x 255.255.255.248 3) 213.y.y.y 255.255.255.248 g/w - 213.y.y.254​
בתחילה, השרת הותקן עם כרטיס 1 עם הכתובות המופיעות ב 3, לאחר מכן כרטיס עם הכתובות מ-2 ולבסוף (לפני מס' ימים) עם הכתובות המופיעות ב-1. משום מה, כעת הכתובת הראשית של השרה הינה ה 192.168.5.24. ב-DNS נרשמה הכתובת הזו. בהגדרות של ה-WINS רשומה הכתובת הזו וכו'. כיצד אני יכול להחזיר את הכתובת המופיעה ב-3 להיות הכתובת הראשית? תודה מראש, עומרי.

ezaton

New member
מהכרטיסים שאינם אלו שיכילו את השמות

בטל, בהגדרות ה- TCP/IP שלהם, תחת Advanced, את הרישום ב- DNS, ותשאיר אותו רק על זה שאתה רוצה שירשם. נדמה לי שמשחק עם ה- METRIC אולי יעזור גם כן, אבל כאן אני לא בטוח.

-עומרי-

New member
תודה רבה.

נראה שזה עזר... מקווה שזה לא יחזור שוב
עומרי.

shaharc7

New member
תוכל בבקשה להסביר לי משהו ?

צירפתי צילום של הטאב של ה DNS אצלי ניסיתי לבד להבין את האפשרויות הנ"ל (במקרה שלי מסומנות כברירת מחדל) אך ללא הצלחה, האם תוכל לציין מהן למעשה האפשרויות הללו ? תודה

ezaton

New member
בעבודה מול Dynamic DNS

הן מאפשרות למחשב שלך לבקש רישום שם (או עידכון) לפי כתובת הכרטיס. כלומר, אם יש לך חמישה ממשקים, ואתה רוצה שכולם יגיעו לשלישי לפי חיפוש שמות (me.mycomp.com), אתה מוודא שרק עליו מסומן ה- V הזה. התוצאה תהיה שהוא ירשום את שמו בשרת ה- DNS, בהתאמה לכתובת ה- IP של הכרטיס המסומן. האחרים לא ירשמו. זה הכל.

shaharc7

New member
זאת אומרת ש...

אם אני אסמן V ב- use this connections's DNS suffix in DNS registration אז הא (המחשב הספיציפי) יעדכן את ה DNS שבשרת ה-DC ואז השינויי יתבצע והבעיה תפתר ?

shaharc7

New member
ניתן גם לעדכן ידנית/להוסיף רשומה...

ב Domain Controller וזה ייתן לי את אותו הדבר (אולי אפילו באופן מיידי), לא ?

ezaton

New member
כן, אבל אחרי פרק זמן מסויים

אם לא העפת את ה- V ממשקים אחרים, זה יחזור.

shaharc7

New member
מאיפה להעיף את ה-V ?

אני אסביר לך את הבעיה שלי (גם פרסמתי אותה פה לא מזמן). כשאני שולח ping למחשב מסויים (בשם שלו) לדוגמא- ping exchange הפינג לא מגיע כי שם המחשב הזה משוייך לכתבת IP ישנה שהייתה בשימוש לאותה התחנה, לעומת זאת פינג באמצעות כתבת IP מגיע מצויין אני יודע שזו בעיית DNS (דרך שרת ה- DC)ואני שואל-איך אני יכול לשנות זאת/"לשייך" את שם המחשב לכתבת ה IP הנוכחית (ובאופן מיידי בלי כל תלות)?

M o t e l

New member
השרת הוא DC או מריץ DNS?

אם ענית כן לאחת מהשאלות האלה אז יש לך בעייה קצת יותר מסובכת ממשחק של הוספה והסרה של V. בעיקרון יש ארבע פרובידרס שמאפשרים ומסוגלים רישום דינמי של DNS: המחשב עצמו, שרת DHCP, שרת DNS ו- Netlogon service. לכל אחד מהם יש שיטה שונה לביטול הרישום הדינמי, חלק דרך אופציות ב-GUI, האחרים דורשים עריכה ידנית של הרגיסטרי. זו בדיוק הסיבה שלא מומלץ לשים על מחשב שהוא DC יותר מכרטיס רשת אחד.

למעלה