בעיה עם כרכן..

ITAI4350

New member
בעיה עם כרכן..

יש לי כרכן תירס רגיל.. יפיפה.. בן חודש וחצי והוא עושה לי בעיות באכילה הוא לא מתקרב אפילו לעכבר קטן שאני נותן לו.. אפילו ניסיתי לגרות אותו ע"י פציעה של העכבר כך שיהיה דם או בשר פתוח ובכ"ז לא מתקרב.. ושאני מביא את זה אליו ומנופף בעזרת פינצטה הוא בורח ממני.. מה לעשות חברים ?

ITAI4350

New member
בתשובה לשאלותיך גרגמל.

הנחש אצלי כשלושה שבועות. הטרריום בגודל 20*12 ס"מ גדול בשבילו. וכרגע אני נותן לו חתיכות של עכבר גדול מה שהקינגים שלי תמיד אוכלים בלי בעיות. וכנראה שאני ימשיך לדחוס לכרכן חתיכות של עכבר עד שיתחיל לאכול לבד.

בשום פנים ואופן אל תדחוס לו אוכל

אתה תהרוג אותו!! קודם כל תשיג לך ולדה רצוי חיה ואם כבר דחפת לנחש אוכל בכח אז תן לו שבוע שבועיים אפילו להרגע מהסטרס שהכנסת אותו אסור לעשות את זה... אחרי שבועיים שאתה לא נוגע בו בכלל! קח את הטרריום עם הנחש כמובן שים במקום חשוך וחמים שים את הולדה בפנים ואל תתקרב לשם יותר תחזור אחרי שעתיים ותראה אם הולדה עוד שם תעשה את זה תעדכן אם זה לא עזר נמצא פתרון אחר אבל בשום פנים ואופן לא לדחוף לנחש בכח

איתי ,מאיפה ההמצאות האלה ?

חתיכות עכבר ? למה לא ולדות ? ולמה בכוח (זה הפיתרון הסופי לאחר כל הנסיונות) ? נתת לו מספיק זמן להסתגל לביתו החדש אצלך (לפחות שבוע ללא מגע יד אדם וללא האכלה) ? תניח לנחש לכמה ימים בלי להטריד אותו בכלל ואז פעל לפי מה שכתבו לך פה. אגב , אתה רוצה לומר לי שאתה מאכיל נחשים אחרים שברשותך בחלקי עכברים ? זה רע מאוד אם כך . בנוסף ,בשירשור אחר כתבת שאחד הכרכנים "ברח" לך ובגלל זה הוא נאכל ע"י הקינג שלך ? זה נראה לי תמוה מאוד ואפילו מוזר , יש לי הרגשה שאתה עושה יותר מדי דברים מוטעים ,שב ולמד מהמאמרים שלא חסרים בפורום ובאתרים אחרים ,שאל פה כל שאלה שאתה צריך וכמובן פעל ע"פ התשובות הניתנות .

ITAI4350

New member
שלום גבי.

למה אתה חושב שזה רע מאוד אם אני מאכיל נחשים בחלקי עכבר קטנים? מה זה משנה בין וולד של עכבר או חלקים קטנים של עכבר גדול? ולגבי הכרכן שנבלע- הטרריום שלהם היה על האקווריום של הקינגים ולא היה סגור הרמטי כך שהכרכנים החטטניים כנראה מצאו מקום לברוח ואז האלבינו השתחל דרך פתח אוורור לאקווריום שמתחתיו אל הקינגים ואז קרה מה שקרה. בסופו של דבר הקינג הזכר פלט אותו לאחר יומיים כמעט.

שלום איתי .

נחש צריך לקבל את כל החלבונים והויטמינים שיש בטרף שלו ,בחלקי עכבר אין את כל המרכיבים שיש בעכבר שלם ולכן הוא לא מזין בצורה אופטימלית . להערכתי נחש שיגדל על חלקי עכברים ,סיכוי גבוה שיסבול מבעיות בריאות . ולגבי הנושא השני ,זה נחש אחד יותר מדי שמת בגלל התרשלות של המגדל (אתה) סדר את הדברים כך שדבר כזה לא יקרה שנית . ועוד דבר ,אתה רוצה להגיד לי ששני הקינגים גרים יחדיו באותו טרריום ???

ITAI4350

New member
שוב שלום לך..

לגבי הכרכנים כנראה שלמדתי לקח יותר מידיי כמו שאמרת אחד הלך וזה יותר מידיי.וסידרתי את המקום סביב שלא יקרה שוב. ולגבי הקינגים- הם שלושה-זכר ושתי נקבות שגרים יחד באקווריום. אבל כרגע יש לי קצת בעיה ברגע שהם קצת רעבים. הם תוקפים אחד את השני. אולי תן לי עצה מה לעשות גבי? בתודה מראש.

ביקשת עצה מגבי אני גם יכול לתת

קח את כל הנחשים שלך ותמכור אותם לבנאדם שיודע לטפל בנחשים לפי השגיאות שאתה עושה נראה שלא למדת אפילו 10 דקות על הנחשים שקנית קינגים זה נחשים קניבלים אסור לגדל אותם ביחד בקרוב מאוד במקום 3 קינגים יהיה לך קינג אחד שמן מאוד

ITAI4350

New member
תודה לכם חברים..

אתם ישר תוקפים ומתריעים.. אני בסה"כ שאלתי כמה שאלות.. אני לא מגדל מתחיל עם נחשים. כרגע כל הנחשים שיש לי בסדר גמור וכולם אוכלים כולל הכרכן. בלי לדחוס ובלי לריב איתם. דר"א הכרכן השיל לפני שבוע וחצי כך שלא זו הבעיה. והיום הוא טיפל בוולד עכבר בן שלשוה ימים כמו שצריך בלי לחכות הרבה. לגבי הקינגים- במחשבה שניה אני יגדל כל אחד בנפרד עד לזמן ההזדווגות שלהם בעוד כשנתיים וחצי. תודה באמת מהלב לכל אלו שסייעו בתשובתיהם. יום טוב לכם חברים.

ITAI4350

New member
קינגים מטורפים...

כבר תקופה ארוכה שאני מגדל קינגים.. וכל פעם אני מגלה משהו חדש אצלם. היום אני חושב שאין נחשים יותר קרימינליים מהקינגים- תוקפים אחד את השני.. אוכלים תוך כדי תזוזה וכו'.

naja

New member
לגביי האכלה בחלקי טרף.

זה נכון שעדיף להאכיל בטרף שלם כדי שהנחש יקבל את מלוא המרכיבים התזונתיים שהוא צריך, אבל לטווח קצר לא יקרה שום נזק, מלבד זה שגם בולדות בנות יום-יומיים אין יותר מידי(מערכת העיכול לא מפותחת וכמעט ואין עצמות). לגביי שאר הדברים שנכתבו כאן בשירשור-אני באמת לא מוצא סיבה להגיב והמבין יבין.

ינאי 15

New member
מסכים עם גבי.קינגים אכן נחשים +שאלה

שאין להם בעיה לאכול אחד את השני. לרוב שמים קינגים ביחד באותו טרריום בשביל הזדווגות, ולא למשך זמן ארוך מאוד. ניתן לשים 2 פיתונים ברומזיים, זכר ונקבה, באורך של שני מטרים ביחד בתוך טרריום שמידותיו הם: 2.26 מטר לאורך ו - 45.5 ס"מ לרוחב? תודה

naja

New member
לגבי השאלה.

ניתן לעשות זאת, אבל קח בחשבון ששני מטר בבורמזי זה מצב זמני.......

ינאי 15

New member
כן...אני יודע ז שזה ממש זמני...אבל

בנתיים זה יספיק. בארוחות אני מפריד אותם אז כך שבעיות אחרות אין להערכתי.

איתי 350...שים לב...

היו לי בעבר הלא רחוק שני כרכנים קטנים שהאחד סירב לאכול והייתי מאכיל אותו בכוח בוולדות...וזאת היתה הטעות שלי,כניראה שלא היה לי מספיק סבלנות...אז שים לב,סבלנות ותכסיסים זה שם המשחק,ראשיתאל תיתן לו חלקי עכברים ושנית תשיג ולדות ותתחיל בתכסיסים,שים בטרריום הקטן ולדה,תכסה את הטרריום במגבת או משהו כזה ותיבדוק כל שעתיים,לא עזר,שים אותם בקופסת חומוס קטנה לכמה שעות במקום חשוך ותיבדוק...לא עזר...קח את הולדה עם פינצטה ותגיש אותה לנחש מול הפה וכך תירדוף אחר הנחש מספר דקות...לא עזר,תיפצע את הולדה בראש ותנסה שוב את כל המהלכים...לא עזר,תשיג שממית ועליה תשפשף בעדינות את הולדה,כמובן לשחרר את השממית מיד לאחר מכן...הרעיון הוא שהולדה תיספוג את ריח השממית בלבל וזה עשוי לגרום לנחש לרצות את הטרף...לא יעזור,חכה לתגובות ממבינים יותר...בהצלחה.

אני חוזר שוב על ההמלצה...

לחכות כמה ימים ,עד לנסיונות הבאים . וגם אותם (לפי השיטות שהציעו לך כאן) ליישם בהבדלי זמן של לפחות חצי יום, עד יום .משום שאם הוא בסטרס (לחץ נפשי) כל ההצקות רק יגבירו את ההתנגדות שלו .אגב אולי הוא בנשל ? ולכן לא רעב כרגע .חשבת על זה ? לסיכום חכה לפחות יומיים שלושה ללא כל מגע איתו ,ודא שיש לו צד בטרריום מחומם ל29-30 מעלות וצד שני קריר יותר (מינימום 25 מע' ביום) אל תתקרב אליו !!!! נסה לבדוק לפי העיניים או העור ,אם אכן הוא בנשל וזו כל הבעיה .בכל אופן לאחר ההשלה הבאה ,אם הוא ינוח וירגע מהסטרס ,אני די בטוח שהוא יקפוץ על ולד חי או מופשר ,רצוי ש"תציע" לו אותו עם פינצטה ותנענע אותו כי הריח והמראה כרגע פחות משחקים תפקיד , התזוזה תדליק אותו יותר, לדעתי .

כל השיטות שיהודה כתב מצויינות

ואמורות לעבוד אבל עניין השממית זה בין הדברים האחרונים שתעשה כי יכול להיות שיש לשממית טפילים היא באה מהטבע אז רק אם כל השיטות לא עובדות שקשה לי להאמין שזה יקרה תשתמש בשממית.

למעלה