בעיה עם ילד בן 11

בעיה עם ילד בן 11

שלום ל כולכם ובוקר טוב , החלטתי לשתף אותכם בבעיתי לאחר שהגעתי למבוי סתום , אנסה בקצרה לתאר את בעייתי ואשמח אם מי מכם יצליח להעיר במעט על בעייתי , בני בן ה11 (הבכור) מאוד עצבני , מתוח , נכנס להמון קריזות , בלימודים הוא היה בסדר עד כיתה ד´ עם המון עזרה ממני , לפני שנתיים ערכנו לו מבחן דידקטי ובו אובחן כלקוי למידה קל , החלטנו לא לשתף את בה"ס מאחר והצלחנו להתגבר על הקשיים לבדנו , השנה חלה הדרדרות רצינית בלימודים , הוא הפסיק ללמוד , לקחנו לו עזרה פרטית בחופש שהחל והמורה הפרטית טוענת שיש לו קשיי ריכוז , פנינו לנאורולוג שלא איבחן כלום , רציתי לדעת איך ניתן לעזור לו ראשית להרגע , שנית לחזור ללימודים , אציין שהחיים בבית הפכו להיות סבל , אני אישית לוקחת מאוד קשה כל מריבה איתו , אנ ימשקיעה בו את כל כולי ומרגישה שברגע של מריבה איתו אין לי כוחות להמשיך הלאה. אודה על עצתכם .

דליה.ד

New member
שלום מירה וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

ממה שאת מתארת בקצרה, אני יכולה להניח שבנך מגיח לגיל ההתבגרות, כי המרדנות והבעיות שאת מתארת אופייניות לילדים עם ליקויי למידה (וגם בלי) שנכנסים "קשה" לגיל ההתבגרות. אני גם מבינה את ההתמודדות הקשה שלך, נטלת על עצמך עול, וכמה שנהיה ההורים הכי משקיעים בעולם, לפעמים יש צורך "לגייס" עוד אנשים למעגל הטיפולי בילד. זה קרה גם לי. בפנייך עומדות כמה אפשרויות: 1. להמשיך במצב הקיים (שרק ילך ויהיה יותר קשה) 2. לחפש עזרה מאיפה שרק אפשר להשיג אותה. אם בחרת באפשרות הראשונה - אני מחזקת את ידייך ושיהיה בהצלחה. אם את בוחרת באפשרות השניה - הגיע הזמן לעשות מעשה שכולל: אבחון פסיכו -דידקטי מחודש שיתן מענה לקשיים הרגשיים והלימודיים של הילד. אם יש קשיים לימודיים לחפש עזרה מקצועית (מורה להוראה מתקנת, מסייעת וכו´), אם יש קשיים רגשיים לפנות לסיוע רגשי לילד ו/או טיפול קוגנטיבי התנהגותי לשיפור ההתנהגות. בנוסף בהחלט הייתי משתפת את צוות בית הספר ונעזרת במה שהם יכולים להציע. לפי דעתי, צריך לעזור לילד עכשיו לפני שהוא ימצה את כל אתגרי גיל ההתבגרות מהצד הרע שלהם (עישון, סמים, עברינות, מין לא מבוקר). לא! אני ממש לא מנסה להפחיד אותך אבל בואי נהיה כנים ואני בטוחה שאת רוצה לצלוח איתו את הגיל הזה כשהוא מחוזק, יכול להתמודד, לומד ומבטיח את עתידו...נכון? אז...אנחנו כאן, בכל שאלה, מצוקה, בעיה, מתי שתרצי, כי עכשיו הכוחות שתצטרכי הם באמת מאוד גדולים!

אני עדו. שגית בשירשור.

זה לא כל כך נורא אם מירה תגלה את זה. אבל אם היא מחכה לדוא´´ל, היא לא תנחש שענית לה.

zivadina

New member
לפי הידוע לי

בעיות קשב ורכוז מתגלות עד גיל 7, ואם הן מופיעות אחר כך, אז הבעיה היא אחרת, אולי בתחום הרגשי. לכן, הייתי מציעה לכם להפגש עם פסיכולוג, ואחר כך שהוא ישוחח עם הילד ויגיד מה צריך לעשות. כמובן שאם הפסיכולוג יגיד שהבעיה אינה רגשית, תחזרו לתחום האבחונים הדידקטיים. בהצלחה

למעלה