בעיה עם טופס 17

thesauls

New member
בעיה עם טופס 17

הייתי תחת טיפול של ד"ר אבלין (רומטלוג) דרך מכבי למשך שנתיים. בזמן אחרון הוא עזב את מכבי ורציתי להמשיך איתו במרפאתו בבי"ח איכילוב.
מכבי לא אישרו לי למרות שהוא מומחה בעיניין פיברומיאלגיה, הם אמרו שאני חייבת למצוא רופא מכבי חדש. יש מישהו שהצליח להמשיך איתו אחרי שהוא עזב, ואם כן איך פיתרתם את הנושא.
במקרה שאין אפשרות האם יש לכם המלצות של רופאים אחרים של מכבי שהמומחיות שלהם בתחום של פיברו' באיזור שרון מרכז.
תודה מראש על כל עזרא שתוכלו לתת

חיה קרן

New member
האם ניסית ליצור איתו קשר כלשהוא?

יש לי כמה שאלות וגם הסברים להמשך, ברשותך,כדי שאוכל לענות לך יותר טוב ולכוון אותך הלאה.
נתחיל מבירוקרטיה:
לכל קופה יש הסכם עם בתי חולים מסויימים בכל מחוז,
ולעיתים אכן קשה מאוד לקבל התחייבות למקום שלא נכלל בהסדרים האלו, פשוט בגלל עניין כלכלי.

דבר נוסף שחשוב להבהיר עם כל הכבוד הרב מאוד שיש לי לדר אבלין ולעבודתו עם ציבור חולי הפיברו בכל הרמות הקיימות:
יש עוד רופאים טובים ומומחים כמוהו,
והרי לא נוכל לצפות ממנו שיקבל את כולנו- לכל אחד יש גבולות.
לכן שאלתי אם ניסית ליצור איתו קשר, אולי במייל, אולי על ידי השארת פרטייך אצל אחת ממזכירותיו [לא יודעת כמה יש לו ואפילו לא איפה הוא מקבל היום, אני בטוחה שאת כבר יודעת
]
אני מאמינה שדר אבלין ידע להמליץ לך על קולגה שלו שעובד בקופה שלך, מישהו שיש לו שפה משותפת, או פשוט היכרות כזו שתרגישי שאת בידיים טובות גם אם הן לא של הרופא הראשון שלך.
דבר נוסף- האם יש לך ביטוח פרטי או משלים כלשהו?
לפעמים זה הפיתרון הכי מעשי וקל- לנסות להגיע דרך אחד מהביטוחים ליעוץ, והרי כחולי פיברו אנחנו לא צריכים ביקורת ראומטולוג יותר מפעמיים שלוש בשנה, את שאר הטיפול השוטף יכול ורצוי שרופא המשפחה יעשה.
זה עוד מקום שאני מציעה לך לבדוק.

ואם כל השאלות וההצעות שלי לא נתנו לך כיון-
נבדוק יחד מה צריך לעשות כדי לקבל אישור חריג לטופס 17.

וכמו תמיד את הכי חשוב אני שומרת לסוף:
ברוכה הבאה!
מיד תתייצב פה ועדת קבלת הפנים, לא רק עם תשובות נוספות אלא גם עם קפה ועוגה.

ו אולי

New member
אפשר לשלם במקום ט17

תבררי, יכול להיות שאת יכולה להגיע אליו לאיכילוב גם ללא טופס 17 ולשלם על הביקור. זה עדיין הרבה יותר זול מפנייה לרופא באופן פרטי.
עד כמה שזכור לי התשלום הוא בסביבות 120ש"ח לביקור אצל רופא בבית חולים.

חיה קרן

New member
אני חושבת שזה תלוי בית חולים

[תל השומר לפני ארבע-חמש שנים היה 180]
וכן, זכרתי שיש משהו שאני שוכחת

ו אולי

New member
התעריף ירד (כן כנראה שגם זה קורה..)

בתל השומר -
"במידה וקופ"ח לא תנפיק לך טופס התחייבות (טופס 17), תוכל לקבל
שירותים רפואיים במכונים ובמרפאות של המרכז הרפואי שיבא באמצעות תשלום במזומן/המחאות ו/או כרטיס אשראי.
לידיעתך, עלות בדיקת רופא מומחה במרפאה עומדת על 125 ש"ח"

ובאיכילוב -
"טיפול אמבולטורי בביה”ח מצריך טופס התחייבות כספית של קופת החולים (טופס 17), אולם לביקור במרפאות החוץ ניתן לפנות גם ללא טופס ההתחייבות ולשלם עבור הביקור במזומן או בכרטיס אשראי, בהתאם לתעריף משרד הבריאות. "

למעלה