בעיה עם חברה

chopsuey

New member
בעיה עם חברה

היי לכולם פעם ראשונה שאני כותבת פה :) אז נתחיל... יש לי חברה מאוד מאוד טובה כבר כמה שנים, מדברות כל יום עושות הכול ביחד וכו כו הכול היה טוב עד שהיא הכירה מישהו... הקשר בניהם התפתח ועכשיו הם חברים ופה הבעיה. מאז שהיא הכירה אותו אז קצת התרחקנו וזה טבעי כי היא מבלה את הזמן שלה איתו וקיבלתי את זה בהבנה. אבל מאז שהם חברים אני מרגישה קנאה. קנאה בה שיש לה מישהו שאוהב אותה וכל זה בעוד שלי אין אף אחד זה נשמע די מגעיל אבל הקנאה הזאת גרמה לי להתרחק ממנה אפילו עוד יותר גם באופן טבעי היא מתרחקת ממני בגלל שיש לה חבר וגם אני מתרחקת ממנה כי אני לא רוצה לשמוע אותה מדברת עליו ולקנאות עוד יותר =\ מה עושים במצב כזה? אני אוהבת אותה מאוד ואני באמת לא רוצה שהחברות שלנו תהרס......

sh53

New member
קנאה זה דבר טבעי

לפעמים קנאה יכולה להוביל אותנו לפעול למען עצמנו - למקומות חיוביים. לדוגמא אם רואים שלחברה יש חבר והיא נהנית, אז נפעל לצורך כך. מה לגבי חברות אחרות? את יוצאת ומבלה? מפתחת קשרים חברתיים?

פלטרון

New member
בגדול עד מדברת על 3 נושאים..

נושא ראשון- לחברה שלך יש חבר, ואת רוצה שגם לך יהיה. נושא שני- המרחק שנוצר בינך לבין החברה. נושא שלישי- הקנאה. בחלק הראשון קל לטפל - מבקשים מחברות שיכירו לך, יוצאים קצת, מכירים קצת. בקיצור זה טבעי וזה יקרה. בחלק השני קצת יותר מסובך לטפל - כי אצל בחורות במיוחד הקטע של המרחק הוא מאוד נפוץ. אולי תנסי ליזום משהו, והחברה תיענה ותבגיע (עם/בלי החבר). בקטע של הקנאה - זה לא רגש יפה. אבל זה טבעי. לצערנו. תנסי להיזכר שהיא חברה טובה שלך, ואת רוצה בטובתה. שהיא לא עשתה לך משהו רע, שהריחוק הוא לא מתוך אנוכיות אלא מתוך רצון (שגם יש בך) לאינטימיות עם החבר.

sweetdreams

New member
טוב, אז ככה..

נכון, קנאה היא רגש טיבעי, אבל אני חושבת שהיא גם פחות או יותר יצר נשלט. גם אם את לא יכולה לגרום לעצמך לקנא פחות, את יכולה לנתב אותה לכיוון חיובי במקום לכיוון שלילי.. כלומר, יש הבדל בין קנאה מהסוג "יש לה משהו טוב ואני רוצה גם" ובין קנאה מהסוג "יש לה משהו טוב וזה עושה לי רע, בגלל שלי אין".. את רואה את ההבדל?? בין לרצות לעצמך משהו טוב לבין להרגיש רע בגלל שלמישהו אחר טוב?? אני יכולה להבין אותך שאת רוצה זוגיות, אבל את צריכה להבין שלזוגיות של החברה שלך אין כל קשר לזה.. אולי זה העיר אצלך את הנושא, אבל היא לא זו שיצרה את אצלך את התחושה הזאת שזה חסר לך. זה היה קיים עוד קודם לכן, וזה קשור אך ורק בך.. שלזה יש כבר פתרונות אחרים שמתאימים לשירשור אחר, כי גם זה דיון לא קטן בפני עצמו.. אבל אם נתמקד שנייה בנוגע לחברה: אני חושבת שאת צריכה להשתדל ולהסתכל בצורה יותר רציונלית על המצב. להבין שלתחושה שלך אין כל קשר אליה, שהטיפול בצורך שלך בזוגיות הוא אחר ונפרד מהטיפול בקשר בניכן. תעשי את ההפרדה הזאת, ואז גם יהיה לך קל יותר לעשות את ההפרדה בין הזוגיות שלה לבין הזוגיות שחסרה לך, ופחות לקנא בה במובן השלילי בגלל זה..

למעלה