בעיה עם חברה

tera11

New member
בעיה עם חברה

שלום, כתבתי כאן גם לא מזמן בין השאר על הבעיה הזו. יש לי חברה במקום העבודה , שתינו בערך 6 שנים כאן.
בשנה האחרונה התחלתי לשים לב לתכונות אצלה שהפריעו לי אבל נורא לא נעים לי להעיר, אני חושבת שזה תמיד היה שם אבל כנראה שלא ייחסתי לזה תשומת לב.
היא בחורה מאוד גאוותנית ולא מחוברת לרגש כל כך ורק לאחרונה היא מודה בזה. ככה שהיא נפגעת אפילו אם אני ארד לעשן סיגריה עם מישהי אחרת מהעבודה, או אם אני ועוד חברה יושבות ומדברות, אז "למה לא קראתן לי" גם אם זה חצי בצחוק אבל זה לא. אז בגלל כל ההערות האלה ובגלל שאני מפחדת מעימותים תמיד אני מפחדת לעשות משהו לא במקום כי היא נעלבת ולא מדברת, ואחכ היא יכולה להגיד ש"הכל בסדר אין לי שום בעיה" . גם אם יוצאים אז היא תציע לאסוף אותי רק כדיי שאני אצא כי לא בא לה לצאת בלעדיי , אני מרגישה שאני כמו איזשהו גב בשבילה או סייד קיק, בגלל שהיא חסרת בטחון , למרות שעם אנשים היא מדברת יותר ממני ונשמעת מלאת בטחון ועם גאווה, התחושה הזו קצת לא נעימה לי במיוחד שלא מודים בזה, וגם אם אני אעלה דברים אז היא תכעס ותגיד שזה לא נכון אז אני משתדלת לא להעיר לה בכלל כי אני יודעת איך זה יתפס.
בקיצור אני כל הזמן על ביצים לידה מהבחינה הזו שאם בא לי לעשות משהו אני מרגישה איזשהו צורך לדווח. ומתחיל להימאס לי מזה.
היתה לנו עוד חברה בעבודה שעזבה לא מזמן ואיתה יש לי מערכת יחסים אחרת יותר פתוחה יותר שיחות וצחוקים, ולפעמים נחמד לי רק איתה. אנחנו כמעט לא נפגשות לבד אבל לפעמים כשיוצא במקרים שהראשונה גם לא יכולה בכלל, אז כמובן שכשהיא שומעת שנפגשנו לבד אז פתאום היא נשמעת פגועה ומשחקת אותה כאילו הכל בסדר. אתמול התפוצץ משהו כשקבעתי עם החברה ואחרי שעה אמרתי לה שקבענו ואם היא רוצה לבוא והיא נעלבה "איך מודיעים לה עכשיו" בדרך כלל היא לא אומרת כלום אבל עכשיו זה יצא, אמרתי לה שזה רק נקבע ואף אחד לא קובע דברים מאחורי הגב, וגם יצא לי כבר שאם בא לי אז אני אקבע איתה לבד וזה בסדר גמור, מה שעד עכשיו לא אמרתי, היא מבחינתה רואה את השלישיה בצורה כזו שתמיד אני אהיה כששתיהן נפגשות ואצלי זה קצת שונה. לפעמים נמאס לי מהדיבקיות הזו ואפילו התחושת בעלות ותלות הזו שלה , שכמובן היא לא תודה בה. זה מרגיש כמו חברות מכיתה ו' לפעמים והכי גרוע זה שזה מה ששידרתי כנראה שמותר להתנהג איתי ככה. קשה לי מאוד בעיקר כי אני לא רוצה לאבד חברות, זה קורה לי הרבה ואני מנסה להיות סבלנית אבל התחושה שמעבירים עליי ביקורת על דברים כמו עם מי להיות ומתי מציקה לי מאוד, אין לי כח לקנאות , מצד שני אני לא רוצה לאבד אותה, גם שתינו בתקופה שאנחנו צריכות אחת את השניה. כרגע המצב שהיא באה בבוקר ולא שתינו קפה כרגיל ביחד ואני לא יודעת אם ללכת לדבר איתה. לפעמים אני פשוט חושבת לוותר על החברות הזו שזה פשוט לא מתאים, כי זה לא פעם ראשונה שזה קורה וכל פעם שזה קורה זו תחושת אי נוחות שמאוד קשה לי . אני חושבת שאם מתחילת החברות הייתי שמה לב לדברים כאלו והיתי פתוחה איתה ועם בטחון יותר אז דברים היו משתנים או שאולי מזמן כבר החברות לא היתה מחזיקה כי פשוט לא מתאים. לפעמים אני מרגישה לא אמיתית איתה כי אני צריכה לשחק משהו שיתאים לה. נמאס לייייי אני עייפה מלא להיות אני! לא להגיד מה שבא לי בגלל שאחר יעלב! מישהו אחר היה מעביר את זה ולא עושה עניין אבל אני אחת שעושה עניין ולא יכולה להמשיך אם מישהו כועס עליי או משהו כזה. אשמח לשמוע עצות :) תודה רבה

גרא.

New member
tera11,מנית כאן שורה ארוכה של תכונות,

והתנהגויות שאינן מקובלות עלייך.ובכל זאת זאת "חברות"הנמשכת כבר 66 שנים.האם את יכולה להסביר מה את כן
מוצאת בה,ואיך באה לידי ביטוי חברות אמיתית וכנה ביניכן? בכל מקרה,נסי למצות את הדברים החיוביים שבכל זאת יש
בחברות הזו,ולהתעלם מכל מה שמפריע לך.

tera11

New member
היי

יש בינינו איזשהו חיבור בכל זאת, אם ממש הייתי סובלת לא הייתי נשארת שם אני מניחה. לפעמים זו הרגשה כמו אחות שאנחנו רבות מידי פעם, ז"א אני כן מרגישה איתה נח ושאני יכולה לצחוק איתה אבל האמת שהחברות מבחינתי היתה שטחית. אני אציין שאני לסבית ולא סיפרתי לה רק אחרי 4 שנים בערך, היה לי קשה להיפתח איתה כי היא לא היתה נכנסת איתי למקומות האישיים ושיחות אישיות , שזה משהו שאני יותר מחפשת בחברים ובדרך כלל מי ששואל אותי ופתוח איתי אז יותר קל לי לספר לו אבל זה כבר קשור אליה שהיא גם לא דברנית גדולה ולא נכנסת לעניניים רגשיים יותר מידי, ותמיד היתי צוחקת ואומרת לה שהיא כמו גבר מבחינת הרגשות אבל בעצם זה מפריע. תמיד ההתמודדות שלי היא עם הומור ובעצם זה על דברים שמפריעים לי ואני לא יודעת לדבר עליהם.
גם ברגעים אלו, היא עוברת ליד החדר שלי ולא נכנסת, אני מבינה שהיא פגועה וגם אני קצת עם אגו ולא יודעת אם ללכת אליה.
אני חייבת להיות כנה וגם להגיד שאין לי הרבה חברות כי תמיד מפריעים לי דברים ואני מבטלת חברויות ולא שומרת על קשרים, ושוב זה קורה וזה מפריע לי ואני באמת לא יודעת אם לא מתאים לנו להיות חברות או שכרגיל אני מסתכלת על השלילי באדם במקום על החיוב. אני גם אציין שכמה פעמים אמרנו שתינו שאם לא היינו עובדות ביחד אז בטח לא היינו שומרות על קשר כי שתינו כאלה אז זה מה שקורה שחברות היא בסוג של כפייה כי אנו חייבות לראות אחת את השניה כל יום.
אני כן אוהבת אותה למרות הכל ונזכרת ברגעים נחמדים שעוברים עלינו, רגעים של פתיחות ושל צחוק.. הם קורים מידי פעם כשאנחנו מאפשרות ואני יודעת שאני מאוד חשובה לה. כרגע קשה לי פשוט ללכת אליה ולהגיד לה משהו, האם להמשיך כרגיל ולדבר סתם על דברים כשאני יודעת שזה עומד בנינו, האם להגיד לה שאני רוצה לדבר על זה, אני חוששת מפרצוף שהיא תעשה ותגיד לי "לך יש בעיה לו לי" או משהו כזה, תמיד יש לה קטע בגלל האגו שהיא מאשימה ולא תודה בטעויות וכו'.. אז גם אותי זה מעצבן , אולי שמרתי בבטן יותר מידי.

הבעיה היא לא "עם חברה"

אלא עם עצמך שאת לא אוהבת את מי שאת לידה

בשביל מי את חיה בדיוק?
כדי לרצות אותה ואת מה שחשוב לה?

אם היא כל כך רוצה להיות חברה שלך באמת, זה אומר שהיא צריכה לאהוב את מי שאת באמת ולא את הדמות הזו שאת מייצרת לכבודה.

ואם היא לא אוהבת את מי שאת באמת, למה שתרצי חברה כזו?

למעלה