בעיה עם "חברה"

בעיה עם "חברה"

מי מכם שמכירים אותי, יודע שהשמירה על הוירטואליות מאוד חשובה לי. בכל התקופה שלי בפורומים הקפדתי שלא לחשוף את השם שלי ופרטים מזהים אחרים, לקח לי לא מעט זמן עד שיצרתי קשר אישי עם אנשים שהכרתי בפורומים וגם אחרי שנכנסתי לניהול הקפדתי ואני עדיין מקפידה לא לחשוף פרטים מזהים אלא בפני מי שאני באמת סומכת עליו. לפני מספר שנים גיליתי שמישהי שהחשבתי לחברה קרובה עוקבת אחרי בפורום תמיכה בו השתתפתי, זה נודע לי אחרי שהיא באה אלי בטענות - מדובר בפורום תמיכה למשפחות, היא סיפרה לי שבמסגרת עבודתה יצא לה לעבוד עם מספר נשים שמתמודדות עם בני משפחה שסובלים מבעיה דומה לזו של המשפחה שלי והיא סיפרה להן עלי ועל קרובת המשפחה שלי שרלוונטית לנושא והן שאלו אותה אם החברה שלה זו פני בובה שכותבת בפורום ההוא בתפוז. אחרי שהן סיפרו לה היא נכנסה לפורום והבינה שזו באמת אני, ועקבה אחרי בלי ידיעתי עד שיום אחר כתבתי בכלליות ש"חברה שלי אמרה לי..." וטשטשתי כהרגלי את הפרטים. היא באה אלי בטענות שעכשיו האמהות יחשבו שהיא משתפת חברות שלה בדברים שהן מספרות לה (ביננו, אם היא מספרת להן דברים אישיים על חברה שלה אז למה להן לצפות שאת הסודות שלהן היא תשמור?). כשהבהרתי לה שהיא יכולה לבוא בטענות רק לעצמה כי היא זו שחשפה אותי ואני לא יכולתי לדעת את זה, היא המשיכה להאשים אותי, טענה שהיא סיפרה להן את מה שסיפרה כדי "לעודד אותן" ועוד מיני שטויות. במהלך השנים היו לה עוד קטעים כאלו במגוון תחומים - כמו למשל, היא שכחה להודיע לי שהיא מתכננת לצאת לכבוד יום ההולדת שלה ובאה אלי בטענות למה לא הגעתי (לטענתה הייתי אמורה להבין לבד שאם יש לה יומולדת אז היא מתכננת לצאת ולהיערך בהתאם). זו מישהי שלא משנה מה אני אעשה או לא אעשה, תמיד יהיו לה טענות ודברים שקורים מוכיחים את זה כל פעם מחדש. אני אחרי כמה קטעים כאלו החלטתי לנתק מגע אבל בגלל שיש לנו חברות משותפות זה בעייתי, מה גם שהיא עדיין יוצרת קשר ו-עוקבת אחרי בתפוז, בזה נוכחתי מספר פעמים כשאחרי שכתבתי משהו בפורום התמיכה היא ישר שלחה לי מיילים שקשורים לנושאים אותם הזכרתי. הפסקתי לכתוב באותו פורום רק בגללה, אבל נראה שזה עדיין קיים. לפני מספר חודשים היא הופיעה באופן חד פעמי בפורום שאני קבועה בו (היא סיפרה לי בזמנו מה הניק שלה), ולאחר מכן חברה אחרת סיפרה לי שהיא סיפרה לה ש"פגשה אותי" בפורום ההוא ומה כתבתי לה שם - היא בעצם עשתה לי אאוטינג בעולם האמיתי. אתמול היא שלחה לי מייל שעוסק במאבק של פורום התמיכה (היא אגב מעולם לא כתבה בו, היא רק קוראת סמויה), וכששאלתי אותה מי שלח לה אותו והאם היא בקשר עם אנשים מהפורום היא ענתה לי בשאלה ("למה את שואלת? מכירה את הנמננים") וכשעניתי לה שאני סקרנית בעניין וציינתי שחשבתי שהיא יודעת שאני לא בקשר אישי עם אנשים מהפורום ושעד שהיא חשפה אותי הייתי שם אנונימית לחלוטין. היא טענה שאני תוקפת אותה ושאני זאת שחשפתי אותה. עניתי לה למה הטענה שלה לא עניינית וביקשתי תשובה לשאלה. זכיתי למייל תוקפני בטירוף (והיא טוענת שאני תוקפנית) בו היא טענה שהיא רק סיפרה שהיא מכירה "מישהי " וזה הספיק בשביל הנשים האלו להבין ש"המישהי" שהיא מכירה זו פני בובה כי "חשפת את כל עולמך בפורום". עניתי לה כמובן שהיא סותרת את עצמה היות שאם היא רק ציינה שמכירה "מישהי", היות שאני לא הבחורה היחידה בארץ שמתמודדת עם הבעיה הזאת לא הייתה שום דרך על סמך כך להבין שמדובר בי ועל כן שום חשש שמשהו שאני כתבתי על חברה שלי יחשוף אותה. אין ספק שהיא מבצעת כאן השלכה, משהו שהיא עושה לעיתים קרובות מאוד ולא רק לי, אבל לי זה מפריע מאוד. ולמה בעצם זה כל כך מפריע לי? אני מבחינתי סיימתי את הקשר איתה, אני לא יכולה להיות בקשר עם מישהי שלא משנה מה אני אעשה או לא אעשה יהיו לה טענות, אבל הבעיה שהיא "חדרה למרחב הוירטואלי שלי", אם הייתי רוצה לשתף אותה או כל אדם אחר מהחיים האמיתיים שלי לגבי הפורומים, הייתי עושה את זה. לא עשיתי את זה והיא גילתה על כך אחרי שעשתה משהו מאוד לא חברי ועכשיו אני לא יודעת מה אני עושה איתה - איך מבהירים לנעל הזאת שתשאיר את עולם הפורומים מחוץ לסכסוך האישי שלנו? (את זה שהיא אשמה בכל הדברים האלו נראה לי שהיא אף פעם לא תפנים) איך מבהירים דברים כאלו למישהי שחושבת שזה תקין לספר לאנשים זרים דברים אישיים שחברה שלך סיפרה לך בטענה שזה יעודד אותם, ושזה לגיטימי לעקוב אחרי חברה שלך בפורום באינטרנט במשך כמה חודשים ולבוא אליה בטענות שהיא כתבה משהו "על חברה שלה" למרות שלא היה לה מושג שהיא נחשפה ע"י אותה חברה? וכדי שבאמת יהיה לכם מושג באיזה טיפוס מדובר - ארגנתי מסיבה, היא שאלה אותי אם אני רוצה שהיא תזמין למסיבה חברה אחרת שלנו ועניתי שכבר הזמנתי אותה. התגובה שלה - היא נעלבה קשות ושאלה למה אני כועסת עליה, כי לטענתה היה יותר נכון שהיא תזמין את אותה חברה כי "זו חברה שלי" (הכרתי אותה דרכה במקור, אבל למסיבה הזמנתי אותה בתור חברה שלי ולא בתור חברה של חברה), ובנוסף היא החליטה שביקשתי את המספר של אותה חברה ממישהי אחרת ונורא נעלבה למה לא ביקשתי את המספר ממנה. איך מתמודדים עם יצור כזה? תודה למי שקרא עד כה ולמי שתוהה - היא בת 30, הייתי ממליצה לה על טיפול אבל היא תיעלב.

נשבעת לך

שקראתי עד הסוף ולא הבנתי מה הבעייה. outing? שעכשיו יודעים שהכינוי הוא את?

בגדול, כן

הבעיה היא שהיא עוקבת אחרי בפורומים ומספרת לחברים משותפים (גם אם לא במינון גבוה) על הפורומים ועל זה שאני כותבת בהם. היא לא יודעת איך להיות חברה את זה כבר הבנתי ולהסביר לה שמה שהיא עושה זה לא לעניין לא יעזור כי היא פשוט לא מסוגלת להבין. כפי שכתבתי, היא חשפה אותי בפני אנשים זרים ובאה אלי בטענות אחרי זה. כל הכבוד לך שקראת הכל...

Alaithlos

New member
גם אני קראתי הכל..

וגם לי לא ממש ברור העניין
היא סיפרה לחברים שלך _מהמציאות_ על החיים הוירטואלים שלך? ואם כן, האם הבעיה היא בחשיפה, או בכך שהיא באה בטענות כלפייך?

הבעיה היא

שהיא גם חשפה אותי בפני חברים מהמציאות שלא ידעו על הפורומים (הרי אם הייתי רוצה שידעו הייתי מספרת להם, גם לה לא סיפרתי, היא גילתה את זה אחרי ששיתפה זרים בדברים אישיים שסיפרתי לה). נוספת לבעיה העובדה שהיא ממאנת להבין שמה שהיא עושה הוא לא חברי ולא תקין, ועוד באה בטענות אלי. זה שהיא באה אלי בטענות זה לא קשור רק לפורומים ובגלל זה אני כבר לא מגדירה אותה כחברה, היא באה אלי בטענות בין היתר על כך שאחרי שהיא לא הזמינה אותי ליומולדת שלה לא יכולתי לבוא (טענה שהייתי צריכה להבין לבד שאם יש לה יומולדת ביום שני אז ביום שישי יוצאים ולהיערך בהתאם), באה אלי בטענות על כך שהזמנתי חברה אחרת למסיבה שארגנתי ולא ביקשתי ממנה לעשות את זה, אלו דוגמאות שממחישות איזה טיפוס בעייתי היא - היא מסוגלת לדרוס בנאדם ולבוא בטענות אליו שהוא דפק לה את האוטו.

ובנוסף

אני לא יודעת עדיין אבל אני לא אופתע לגלות שהיא עשתה ותעשה לי אאוטינג בפורום הספציפי הזה. היא לא כותבת בו (בעיקר כי היא לא ממש קשורה לנושא הפורום, זה פורום תמיכה למשפחות והיא רק עובדת עם אנשים שסובלים מהבעיה, ובעקיפין), אבל כפי שציינתי היא בקשר עם נשים שכותבות בפורום וסיפרה להן עלי דברים שסיפרתי לה בתור חברה ולא חשבתי לשניה שיעברו הלאה לאף אחד, ויש את המייל ששלחה לי והתחמקה מלענות לי ממי קיבלה אותו ואם היא בקשר עם אנשים מהפורום - אני לא יכולה לראות שום סיבה אחרת להתחמקות מלבד העובדה שיש לה משהו להסתיר.

שאלה היפותטית:

ואם לא היית יודעת שזה מה שהיא עושה? שבכלל יש בן אדם כזה שקורא בפורומים ומדבר עליך ועל מה שאת כותבת? זה היה משנה משהו ממה שאת עושה ומה שאת כותבת? דעתי האישית היא שהאינטרנט הוא לא מקום לנסות להתחבא בו. את בכל מקרה חושפת את עצמך, אז מה זה כל כך משנה אם גם ידעו מי את? אם לא תעשי מזה עניין, ותניחי לה לנהל את חייה בלי לדאוג לגבי מה היא אמרה למי חייך יהיו יותר פשוטים. הרי אין לנו שום יכולת באמת לנתר מה אחרים חושבים ומה אמרים אומרים ואיך שאחרים מתנהגים. תמיד באינטרנט יש סיכוי שאיזה מישהו בלי שום גינוני רשת יעשה מעשים שאחרים יודעים שהם לא נאים. זה משהו שצריך לקחת בחשבון כשכותבים פה. הגישה שלי היא דווקא להיות גלויה - ואז זה לא מעניין רכלנים - כי אין לי מה להסתיר.

כנראה שלא הבנת

זה לא שאני כותבת דברים אישיים מדי באינטרנט, במיוחד לא בפורום בו היא עוקבת אחרי (גם אני כבר לא כותבת שם בגללה וגם לא סיפרתי שם יותר מדי דברים שהיא לא ידעה), מפריע לי שהיא חדרה למרחב הוירטואלי שלי - אם הייתי רוצה שהיא או חברים אחרים ידעו שאני כותבת בפורומים בתפוז בתור "פני בובה", הייתי מספרת להם. לא עשיתי את זה, היא גילתה את זה אחרי שעשתה משהו מאוד לא חברי (קרי שיתפה זרים בדברים אישיים שסיפרתי לה) ולא רק שהיא עקבה אחרי שם, היא לא חושבת שזה נכון לשמור את המידע הזה לעצמה. להבדיל אלפי הבדלות, נניח שאני אגלה שמישהי מחברותיי משתתפת בAA, אני לא ארוץ ואספר את זה לחברים אחרים כי אני חושבת שזה לא לעניין, היא לא חושבת ככה ובגלל זה אני כבר ממזמן לא מספרת לה דברים אישיים. ולמקרה שעדיין לא הבנת - אני רואה הבדל עצום בין מישהו שמכיר את "פני בובה מהפורומים" וידבר על "פני בובה ומה שהיא כותבת בפורומים", לבין מי שמכיר אותי אישית - בנאדם עם שם וכתובת ופרטים אחרים, וידבר על זה שאותו בנאדם הוא גם "פני בובה שכותבת בפורומים", אם הייתי רוצה שיהיה חיבור בין שני העולמות הייתי מזדהה בפורומים בשמי או שהייתי מספרת על זה לחברים מהעולם האמיתי או שניהם. בנוסף כפי שציינתי בהודעה המקורית - אני לא חושפת את עצמי בפורומים וזה כל הקטע, אני מאוד שומרת על הוירטואליות שלי, ואז באה מישהי שטוענת שהיא חברה שלי והורסת לי את זה. אגב, ישנו טרול שנחסם מפורום בניהולי אחרי התנהגות בלתי הולמת שכללה אאוטינג שעשה לי. במשך תקופה ארוכה תהיתי מאיפה השיג מידע עלי, עד שקראתי באיזו קומונה שהוא סיפר שיצא עם חברה שלי. בהתחשב בעובדה שאף אחת מהחברות שלי מלבדה לא יודעות שאני זו פני בובה (והחברות שלהן היא יכלה לספר את זה כולן במערכות יחסים ממושכות), ובהתחשב בכך שהיא פריקית של הכרויות באינטרנט, זה די הגיוני שהיא יצאה איתו והיא זו שמסרה לו את הפרטים וכאן היא גרמה לי נזק די רציני.

אבל...

זה חלק מהסיכונים שיש באינטרנט - לגלות ולהתגלות, לא? אז נכון שהיא התנהגה לא יפה. נו? מה נעשה לה? יש אנשים כאלה בעולם - שבמקום להתעסק בעניינים שלהם, מתעסקים בעניינים של אחרים. קצת כמו שאת עושה כרגע - מתעסקת בעניינים שלה, איזה מין בן אדם היא ואיך היא מתנהלת, במקום להתעסק בעניינים שלך. כמו שעשית עם הטרול - תעשית גם איתה. תתעלמי ותעלימי אם צריך. יש אנשים שלעולם לא יבינו מה לא בסדר בלרכל על אחרים ולספר להם דברים שאולי היה רצוי שישמרו לעצמם... גם בלי קשר לאינטרנט. תאמיני לי שלא חסרים סכסכנים וכרלנים במקומות עבודה, בשכנות, בבית הספר, ובמשפחה. ולהגיד 'פלישה למרחב וירטואלי' זה יפה, אבל לא תופס מים. המרחב הוירטואלי הוא של כולנו. חלקנו יותר מנומסים ומכבדים פרטיות של אחרים, וחלקנו האחר - כמו ששמת לב - ממש ממש לא.

אבל זה לא קרה דרך האינטרנט

היא בכלל לא ידעה על קיומו של פורטל תפוז לפני שחשפה אותי בפני אנשים מהפורום, ואם הייתה מגלה על קיומו של הפורטל בדרך אחרת הסבירות שהייתה מגלה שפני בובה זו החברה שלה היא סופר קלושה, זה לא משהו שגרתי וזה לא כמו למשל שסיפרתי בפורום מסויים איפה אני עובדת ואנשים שהגיעו לשם אמרו שהם רצו לשאול כל בלונדינית שראו אם היא פני בובה (אגב, אני לא בלונדינית כרגע). וכן, שורש הבעיה נעוץ בזה שהיא לא מבינה שאם היא יודעת דברים אישיים על חברה אז הדבר הנכון זה לשמור אותם לעצמה ולא לרוץ לספר, היא לא מבינה שזה נקרא לרכל ויש לה נימוקים לא ענייניים להתנהגות הזאת, אבל פה מדובר במשהו יותר כבד מאשר לספר נניח שפיטרו אותי מהעבודה בזמן שאני לא רוצה שאחרים ידעו, זה לחשוף צד שלי שאני לא מעוניינת שיחשף וגם היא לא הייתה אמורה לגלות עליו, וכשזה מגיע למצב שהיא עושה לי אאוטינג כפול - גם מספרת לחברים מהמציאות על הפורומים וגם מספרת לאנשים מהפורומים (טרול שרודף אותי במקרה הספציפי הזה) פרטים עלי במציאות, זה מאוד מאוד צורם, במיוחד שהיא ממאנת להבין מה לא בסדר במה שהיא עושה. היא גרמה לי נזקים לא קטנים ואני חוששת שהמצב הזה רק הולך להימשך. במרחב האישי אני לא חוששת יותר מדי כי מבחינתי החברות שלנו הסתיימה, אבל היא קשת תפיסה ולא מבינה שהיא לא יכולה להתנהג בצורה כזאת ושאנשים ימשיכו להישאר חברים שלה (בגלל זה היא עדיין מנסה לשמור איתי על קשר), אבל היא עדיין עלולה לעשות לי אאוטינג כפול נוסף וזה משהו שהייתי שמחה מאוד למנוע.

חביבתי

זה מה שאני מנסה להגיד לך ה י א ל א מ ב י נ ה נו? ומה תעשי לה? תקני לה IQ בסופר?

הפיתרון

הוא להמשיך לחיות את חייך הכי טוב שאת יודעת בלי לספור אותה ובלי לקחת אותה בחשבון. אי אפשר לחיות אם כל הזמן חושבים מה זה אומר עלי ומה ההוא אומר עלי. אין לנו שליטה על הדיבורים של אחרים. אם במקרה יוודע לך שדיברו עליך, קחי את זה בקלילות. נו - אז דיברו. לא קרה אסון. כשלך לא יהיה אכפת לאנשים לא יהיה מעניין. אני נשבעת לך שזה עובד ככה. ככל שאת יותר מוטרדת מזה שאנשים מרכלים ואת מחפשת יותר עדיויות והוכחות שהם רכלנים ולא בסדר, גם תמצאי. עזבי. אין לך מה לצפות ליותר פגיעות אם תחליטי לא להתעסק עם זה יותר. לא תתעסקי, לא תפגעי.

למעלה