בעיה עם השכנים

בעיה עם השכנים

שלום לכולם וחג שמח, היום נרשמתי לפורום ואני מקווה שאתם תעזרו לי קצת, כי פשוט אין לי למי לפנות ולספר על הבעיה, אם אפשר לקרוא לזה ככה. אני גרה לבד, בשכירות בדירה בשכונת אחוזה בחיפה.מצאתי שם דירה במחיר מציאה , ועברתי לגור כאן, שמעתי שזה אזור טוב ובטוח, ובשבילי זה היה חשוב, כי אני גרה לבד וקצת מפחדת. כבר שנתיים אני כאן, בבניין של 6 דירות, שאני היחידה שגרה בדירה שכורה וישנה. כשעברתי לכאן לא היה לי מושג ששכנים כל כך ישנאו אותי בהמשך, לא יגידו לי שלום אף פעם, למרות שאני שכנה שקטה ותמיד אמרתי שלום לכולם, וקיבלתי בחזרה מבט קר ומזלזל. תמיד כשאני יוצאת מהבית אני רואה את הנשים מסתכלות עלי מהחלון, כאילו אני חייזר ברחוב הזה, תמיד יש מבטים של שנאה ושקט בחדר מדרגות, למרות שאני אומרת שלום ומחייכת. זה הגיע למצב שאני נמענת מלצאת מהבית, בשביל לא לפגוש אף שכן, כי אני לא מרגישה בנוח.אבל למה זה קורה? בחורה רוסיה צעירה לא יכולה לגור לבדה במקום טוב? ישר חושבים עלי דברים רעים? גרתי מקודם בהדר, שפרינצק ועוד מקומות, ותמיד שכנים היו נחמדים איתי. למה זה קורה דווקא כאן? סליחה שאני שופכת את הלב ככה, פשוט לא יכולה להתמודד עם הזלזול הזה ומבטים של כל הרחוב, כאילו שהגיע לכאן איזה חייזר. זאת תחושה שבחיים לא הייתה לי:( אני גרה לבד, עובדת רוב הזמן מהבית , לא עושה רעש ומסיבות אף פעם, אין גברים שבאים אלי, אז למה? למה לצאת לחדר מדרגות, כשאני יוצאת מהבית ולהסתכל עלי? מה עשיתי? אני מקווה שתסבירו לי למה זה קרה, כי אני משתגעת ולא מרגישה בבניין הזה בנוח. תודה רבה לכל מי שיענה לי, וישכנע אותי איך שהוא לא להתייחס לשנאה הזאת.

שילה1

New member
מרינה-תחיי את החיים שלך.מותר לךך להביא הביתה

כל מי שתרצי ולכמהזמן שתרצי,ותתעלמי לחלוטין מהשכנים.
אל תדברי,אל תחייכי,הם אויר,ואת-חיה בדרכך.

היי, תודה רבה לך על התגובה

אבל אני מנסה ולא מצליחה, כי תמיד אני מרגישה מין בן אדם זר ברחוב, ורגשות אשמה, ואין לי מושג למה!

Zמבוש

New member
מרינה שלום

אולי זה בגלל שיצא בחיפה שם לצעירות רוסיות אשר מוכרות את גופן וחיו בדירות כאלו
אולי זה החשש של אותם דיירים , אני בטוח שלא כך המצב אצלך אבל מה לעשות זאת הסטיגמה הרעה שנוצרה ולא רק בחיפה .
אני רק מאחל לך מעומק ליבי כי המב רק ישתפר וילך , באם תצאי מהבית בפעם הבאה ותראי מישהו שיסתכל עלייך בצורה לא יפה אימרי לו פשוט שמי מרינה ואני שכנה שלך , תאמיני לי זה יכול ליצור שינוי דיי גדול
בהצלחה לך

יכול להיות שאתה צודק

תודה רבה לך על התגובה.אבל למה אני צריכה להתמודד עם זה? אני פשוט לא רגילה לסיטואציה כזאת, מול השכנים, כאילו שאני איזה אויב המדינה, לכן קשה לי. בגלל שמדובר באחוזה, שזה כביכול איזור יקר, אז אני מפריעה כאן למישהו? איך ? בזה שאני בלונדינית בת 26 שגרה לבד?! רק בגלל אין לה משפחה בארץ.

Zמבוש

New member
ההיתי מוכן לבוא ולריב את המלחמה שלך

אבל זה לא יעזור אלא יחמיר אותה
נסי בדרך זאת אם לא ילך יותר מאשמח לבוא ולעזור לך
אני חושב שעוד אנשים כאן ישמחו

כבר נסיתי את זה בעבר,

וקיבלתי בחזרה מבט קר וריק! לכן אני לא מנסה יותר. אבל כל המצב הזה פוגע בי , כי אני משתדלת לא לצאת מהבית , רק בשביל לא להיתקל בהם:(

Zמבוש

New member
את רוצה שניתארגן

ונעזור לך ?
מנהלת הפורום אם את קוראת האם מותר לעשות זאת ?

הבנתי אותך, עכשיו הפכת את המצוקה

שלי לנושא מצחיק כאן בפורום? זה לא מה חיפשתי , אני רוצה עזרה שונה.

בסך הכל חפשתי תמיכה מאנשים

שיגידו לי איך להתמודד עם המצב הזה , שקיים בראש שלי, ולא להתייחס לשכנים!

שרונהה

New member
יפה מרינה

הגדרת את זה נכון... המצב קיים בראש שלך...

שני את המחשבות, וקחי בקלילות הכל, חייכי אליהם, שוחחי איתם ותראי שהם בני אדם בדיוק כמוך, ובכלל יכול להיות שהם רוצים לשוחח איתך ולא יודעים איך לעשות זאת... היי הראשונה לעשות זאת. צעדי את הצעד הראשון.

מצב שקיים בראש שלי,

כמו שהגדרתי את זה, זה מצב שאני חייבת לשנות ולא להתייחס לשכנים. אבל אני מדברת על המצב, שאני כבר שנתיים גרה כאן, ופוגשת איזה שכן או שכנה, ומחייכת , אומרת " שלום, מה נשמע?" , "איזה כלב חמוד" ועוד, ולא מקבלת שום תשובה ,יחס(!!!) בחזרה, אלא מבט מוזר ושתיקה, או שטורקים לי את הדלת . שזה הכי גרוע.

Zמבוש

New member
את טועה בגדול

אני רוצה לעזור לך אבל אם כמה אנשים נבוא הם (שכנייך) לא יוכלו להתעלם מזה
לקרא להתארגנות אני צריך את אישור מנהלת הפורום

זה לא מה יעזור

תודה רבה לך על העזרה, המון תודה!וסליחה שלא הבנתי נכון. אבל כל מה שאני כרגע רוצה , זה רק עצות טובות וחכמות איך לשרוד כאן בבניין, ולא להתבייש לצאת מהדירה, עד שתקופת שכירות תסתיים, בעוד 9 חודשים...

Zמבוש

New member
מצטער אך אני לא יודע

איך להציע לך להתעמת עם אותם אלו שהפכו את חייך לגהנום , אלו רק הפרצוף של הישראלי אשר
הורס כל גשר של דו שיח עם עולים חדשים

אתה צודק לגמרי

אבל אני לא מחפשת להתמעת, אלא להתייחס אלי כאל שכנה , ולא כאל " לא יודעת, לא רוצה לקלל" , רק בגלל שאני גרה לבד כאן, בדירה.באחוזה!!!!! :) זה עצוב .

ע מזרחי

New member
כמה עצות

כשאת פותחת את דלת הבית, לא יוצאת משם מרינה המבוהלת אלא הנסיכה מרינה, שכולם צריכים להעריץ אותה.

את יוצאת עם ראש זקוף וגב ישר ומסתכלת לכולם בעיניים עם חיוך קל. הם צריכים להבין שיש להם זכות נדירה וחד פעמית שאת הסכמת לגור בבית שהם גרים בו.

אם זה יהיה מה שתחשבי כשתצאי מהבית - תראי שהמבטים שלהם הופכים למבטי הערצה.

שלום לך! אתה הצלחת לתאר

את המצב שלי , בדיוק כמו שהוא עכשיו! זה כל כך נכון! כשהייתי יוצאת מהבית (שלי! למרות שאני בשכירות כאן , שנתיים בערך) , והרגשתי כמו איזה גנבת, ממש ככה, והיית ממהרת לרדת למטה ולברוח עם האוטו. וזה פשוט סיוט. אבל עכשיו, אחרי שקראתי את התגובות כאן, זה נתן לי קצת ביטחון, ואני מקווה שזה רק ישתפר עם הזמן:) תודה רבה לך וחג שמח:)

למעלה