בעיה עם השה"מ

morobo

New member
בעיה עם השה"מ

שלום! לאחרונה עקב בקשת חברים החלטנו לפתוח קבוצת D&D ואני עקב בעיות של חוסר יצירתיות אצל השה"מ מונתי להיות ע.שה"מ בתור הרפתקה ראשונה הוא עשה הרפתקה מוכנה מראש שהתגובות עליה היו גרועות- הקבוצה אמרה שהיא לא הייתה מגוונת ומענינת. בתור האדם היצירתי העלתי רעיון שאם יורשה לי להשוויץ ממש גאוני אני ממש פתחתי אותו וכבר ראיתי את הרעיון הופך להרפתקה. השה"מ אצלנו הוא ממש חובב D&D, יש לו המון ספרים שקשורים לנושא ואפילו חלק לא על המחשב(!!!) אבל... הוא לא אדם שמשקיע, אני ממש חייב לשגע אותו בשביל שיישב איתי על ההרפתקה, אני זה שיוזם את כל הפגישות ולאחרונה זה ממש עיצבן אז גרמתי לו ליזום פגישה... אותי זה ממש מעצבן כי התחייבות זאת התחייבות, הוא התחייב להיות שה"מ לקבוצה והוא לא עומד בהתחיבות, מה לעשות?!?!?!? אה, וגם בזמן שאנחנו אצלו וכותבים את ההרפתקה כשהוא על המחשב הוא נכנס ומסתכל בפורום משחקי תפקידים של תפוז ובפונדק אז אני חייב להיות על המחשב כל הזמן ולפעמים כשהוא לא עושה כלום ולי נמאס לחשובה על הכל אני נכנס ומשחק פורטל.

ננסק

New member
למה אתה רק עוזר שה"מ?

נשמע לי שהוא רק מעביד אותך ושלא ממש איכפת לו. אתה נשמע נלהב הרבה יותר. אני מציע שתחליף אותו. שה"מ זה לא חתונה, אפשר להחליף אותו במהירות - ובמיוחד אם הוא לא עומד בחוזה הבלתי כתוב בינו לבין השחקנים ("אנחנו נותנים לך את הסמכות להגיד לנו מה קורה, ובתמורה, אתה מספק לנו הנאה"). נשמח לעזור לך לבנות הרפתקאות מלהיבות, וליצור סגנונות משחק מעניינים. אבל קודם כל, בוא נוודה שהמנחה בחבורה שלך הוא מישהו שרוצה להיות כזה.

morobo

New member
הוא לא מעביד אותי

אני מעביד אותו. תכלס אני לא איזה גאון ב D&D ולא מתיימר להיות, אני בעסק רק כי אני אוהב את החלק של "מאחורי הקלעים". לבנות הרפתקה שתהיה מעניינת, מגוונת וכיפית... כל הצד של חוקים וה"ביוקרטיה" של D&D זה לא החלק שלי S: ותכלס כן, האם הוא רוצה להיות המנחה?! זאת השאלה D: כי אני לא כ"כ @:

Blue Beetle

New member
העיקר בלהיות מנחה הוא לא חוקים ו"בירוקרטיה"

והכותרת, יעידו חברי הפורום, נכתבה ע"י מישהו שמאמין מאד בחשיבותם ותרומתם של חוקים במשחקי תפקידים. אם אתה אוהב לטוות עלילות ומשתוקק להריץ אותם לשחקנים - אבל רק החוקים, הספרים וה"בירוקרטיה" מפריעים לך, שילכו החוקים והספרים לעזאזל. עדיף מנחה עם דמיון ותשוקה להריץ בלי שום ידע או חוש לחוקים מאשר ספץ בחוקים אבל בלי דמיון, תשוקה או רצון להשקיע.

DDN

New member
מה זה גאון בD&D?

לא ידעתי שיש כזה דבר. נתקלתי פעם במישהו שאמר על עצמו שעצם כך שהוא שחקן הרבה שנים, מצביע עליו כשחקן טוב. בתכלס, שליטה בחוקים לא הופכת אותך לשחקן או מנחה טוב.

ogmios

New member
כשאומרים את זה ככה

זה כמעט נשמע כמו סוג של סוואנטיזם.

קודם כל עלילה, החוקים יבואו אחר כך אם בכלל

כשכותבים הרפתקה, קודם כל מנסחים את המרכיבים העלילתיים. אחר כך ורק אחר כך, משתמשים בחוקים כדי לשחק את זה. אם החוקים מפריעים לעלילה, אז משנים אותם. אם הם ממשיכים להפריע, מגיעים למסקנה שצריך להחליף שיטה ומשאירים את מו"ד ל"גאונים" שבשבילם חידוש מקורי זה "קבל - מבוך עם אורקים, אבל לכל אורק יש 1ק4 דרגות של נזיר!"

The Evil Rabbit

New member
היית יכול לדבר איתי ישירות, אתה יודע...

אני מסכים שלא היה לי הכי הרבה כוח תמיד, אבל דווקא בפעם פעמיים האחרונות ההתלהבות חזרה לי, מעניין שדווקא עכשיו החלטת לכתוב פה.. X:

morobo

New member
הייתי,אבל אני לא

כי זה לא עבד בכמה פעמים הקודמות, ואם זה מה שיגרום לך לתפוס יוזמה אז זה צעד נבון וחיובי מצידי, אני פשוט גאון.

למעלה