בעיה עם הפרפרית

בעיה עם הפרפרית

היום בבוקר קמתי עם ערך של 381 אחרי שיומיים הפרפרית עבדה עשיתי החלפה של כל הסט והלכתי לעבודה, בעבודה בדקתי וראיתי שהאינסולין יוצא מהפרפרית (במקום שיכנס לגוף יצא החוצה) בקיצור עכשיו אני לא מחוברת למשאבה וצריכה להזריק את האינסולין לגוף כל שעתיים. לפעמיים אני חושבת שאולי כדי להפסיק עם המשאבה? בימים שאני מתחברת תמיד אני מודאגת שהצינורית נמצאת במקום הנכון. וכשאני מנסה במקומות שונים (הכי טוב בבטן אבל היא מחוררת) לרוב אני צריכה לשנות את המיקום. מה לעשות? יש לי חודש את המשאבה

תחליפי סוג פרפרית

אני לא יודעת לגבי הדנה, שזה מה שיש לך אם זכרוני לא מטעה אותי. אבל בדרך כלל, לכל משאבה יש יותר מסוג פרפריות אחד ואת צריכה למוא את זה שמתאים לך ולרקמת השומן/עור שלך. יש פרפריות מחומרים שונים וכאלה שחודרות לגוף בזוויות שונות. תתקשרי לסוכן של המשאבה או למרפאה שלך ותבררי אם ניתן להחליף. זו לא סיבה להפסיק שימוש במשאבה בטח שלא אחרי חודש. מה גם שיתכן שבגלל שאת חדשה בתחום את פשוט לא מכניסה את הפרפרית נכון ממליצה לך שוב להתקשר אפילו לקבוע פגישה ולפתור את הבעיה.

חבלי קליטת משאבה

המעבר מהזרקה למשאבה כרוך בלא מעט קשיים. מי שמתגבר על הקשיים, לומד לחיות עם המשאבה, לומד את חסרונותיה ומתארגן בהתאם מרוויח בגדול. אין ספק שעקב האכילס של המשאבה, הינו החיבור או כפי שנכתב על זה בעבר "הצ'ופצ'יק של הקומקום". במקרה שלך כדאי לתת למשאבה צ'אנס נוסף ולהתמודד עם החיבור. שושן הצחור המליצה לך לבדוק סוגי חיבור נוספים. בעיקרון חיבור בזוית 30 מעלות הינו החיבור האמין ביותר מבין כל החיבורים. פרפרית 30 מעלות מכילה מחט ארוכה כ- 15 מ"מ, אבל זהו גם החיבור הכואב ביותר. חיבורים נוספים קיימים בזוית של 90 מעלות בעלי אורכי מחט שונים 6 מ"מ או 9 מ"מ. כל אחד צריך למצא את החיבור הנוח לו. דבר נוסף קשור לתרגול החדרת הפרפרית. יש לתרגל את ההחדרה ואולי יש צורך בהדרכה נוספת (במרפאת הסוכרת) בכדי לקבל מיומנות. במידה ולא הצלחת למרות הכל להתגבר על הבעיה, כדאי במקום לוותר על המשאבה לותר על יצרן המשאבה ולעבור למשאבה מסוג אחר. בשוק ישנם מספיק חברות המשווקות משאבה ובודאי תמצאי לך משאבה שתתאים לך. אם בתוך חודש את מחליפה את ספק המשאבה, קשה לי להאמין שיעשו לך בעיות, כי חודש מוגדר לכל הדעות כתקופת נסיון. ולפי מה שאת אומרת הנסיון לא הצליח במיוחד. במקרה האישי שלנו הרי לאחר תקופת נסיון (ארוכה מאד) החלפנו את ספק המשאבה ולאחר תקופה נוספת, הספק החדש (מבלי לציין שמות) החליף לי את סוג המשאבה למשאבה מתקדמת ורק עכשו (בלי עין הרע) ניתן להשתמש במשאבה שמתאימה לנו. מצ"ב קישור למאמר שכתב גדי על נסיון שלו להתגבר על בעיות באמינות אספקת האינסולין מהמשאבה. הקישור בא להראות על המאמצים שמושקעים, על מנת להתגבר על הקשיים של המשאבה .אנני ממליץ לבצע שינוי כל שהוא בסוגי האינסולינים או מינונם ללא אישור הרופא המטפל.

תודה על העידוד

אתמול הסוכן שלי בא אלי נתן לי לנסות את הפרפרית השנייה בנתיים זה עובד והחליף לי למשאבה חדשה יותר בסה"כ אני מאד מרוצה מהסוכן כל בעיה שיש לי הוא מיד מגיע לבדוק מה הבעיה.

../images/Emo45.gif מסכים עם מה שאמרו קודמי

חבלי הקליטה של המשאבה אכן קשים. צריך להתרגל לגוף זר. צריך ללמוד להכיר את המשאבה ואת אופן תפעולה וכמובן איך פעילותך היויומית מושפעת ממנה. בעיות התפעול והתאמת הציוד אלייך הן הבעיות השכיחות. העזרי בסוכן שלך. ברגע שהכל יעבוד כמו שצריך כבר לא תרצי להתנתק. זה שיפור עצום ברמת החיים לעומת הזרקות.

היי r a c h e l i 2 6

אל תתיאשי !!! אני כבר עם משאבות אינסולין בסביבות 10 שנים פלוס, ואפשר לספור ביד אחת את הפעמים שהיו לי בעיות אם הפרפריות. יכול להיות שהכנסת את הפרפרים במקום בעיתי !! אצלי למשל.. בכל פעם שאני מכניס פרפרית לשוק (לרגל), הפרפרית נסתמת.. כך שאני ממליץ לך פשוט להחליף מקום ולהשאר אפילו אם אותו סוג של פרפרית. וכמובן לא להתיאש. נ.ב. שאני התחלתי אם המשאבה הראשונה, הכיוון שלה היה ע"י רולר שהיה זז ע"י מברג
ולפרפרית היתה מחט ממתכת ולא כמו ביום שנשאר צינור סיליקון דקיק אוהד

למעלה