בעיה עם הסדר חניה

childling

New member
בעיה עם הסדר חניה

שלום. יש לי בעיה ואני לא לגמרי יודעת לאיזה תחום משפטי לשייך אותה... מקווה שאצליח להבהיר את הדברים ואולי תוכלו לעזור לי: החל מ-16 באפריל התחלתי הסדר חנייה עם חניון בדרך השלום, ת"א. ההסכם היה שאשלם 70$ לחודש (פלוס מע"מ). חניתי שם עד ה-16 במאי, ואז נסעתי לשבועיים. דיברתי עם אחת משתי בעלות החניון והסברתי לה שבמשך שבועיים איני חונה שם, היא עשתה פרצופים אבל הסכימה לחייב אותי מחדש רק כשאגיע. אח"כ שילמתי לחניון מ-28 למאי ועד ה-28 ליוני. את התשלום עבור חודש יולי טרם שילמתי. אתמול התקשרו אלי מהחניון ואמרו שאני חייבת להם תשלום עבור שלושה (!) חודשים. כשהגעתי אליהם ע"מ לברר את העניין אמרו לי שהם חייבו אותי כדלקמן: 16.4 עד 16.5- שילמתי 16.5 עד 16.6- שילמתי 16.6 עד 16.7- אני חייבת להם 16.7 עד 16.8- אני חייבת להם 16.8 עד 16.8- אני חייבת להם ניסיתי להתווכח איתה אבל היא הייתה מאוד עיקשת. כשדיברתי על השבועיים שלא חניתי שם בכלל, ענתה שזה לא מעניין אותה בכלל. כשהמשכתי ללחוץ על הנקודה הזו היא התקשרה לשותפתה שאמרה שאכן לא חניתי שם שבועיים- אבל הם זיכו אותי על זה. הכנתי לה, לאחר שלחצה עליי ודיברה בגסות, צ'ק עבור חודשיים- יוני ויולי (למרות שניסיתי להסביר לה ששילמתי כבר עבור יוני!). ביקשתי ממנה לבטל את המנוי החל מאותו רגע. כשחזרתי ועברתי על הכרטסת כמו גם על החשבוניות הקודמות שקיבלתי, גיליתי שברוב החודשים חייבו אותי על ערך גבוה מערך הדולר שהיה בימות החיוב, והזיכוי שהיא טענה שקיבלתי היה רק בגלל טעות שהם עשו בעצמם, ולא יידעו אותי על כך בכלל (חייבו אותי על 367 ש"ח במקום 317, וזיכו ב-47 ש"ח, אפילו את הזיכוי הם לא עשו עד הסוף היות וערך הדולר באותו חודש היה 3.932)... על כל פנים, ביקשתי ממנה לא להשתמש בצ'ק כיוון שאני מעוניינת לבדוק את הדברים מול רואה חשבון והיא הסכימה. אני רוצה לבטל את הצ'ק משום שברור לי כעת שהם גובים ממני כסף שכבר שילמתי (עבור חודש יוני) וזה מכעיס אותי שבכלל רשמתי את הצ'ק מלכתחילה. איך אני יכולה לבטל את הצ'ק לאחר שהוא כבר בידיה, אם בכלל? ואם לא ניתן לבטל את הצ'ק- מה כן אפשר לעשות בנידון? מקווה שהצלחתי להסביר את הדברים נכוחה, בתודה מראש על העזרה- מיטל

ביטול הצ'ק הוא בעייתי

במיוחד אם לא רשמת עליו למוטב בלבד ולא מחקת את המילה "לפקודת". מה שניתן לעשות הוא להוציא מכתב רשום ובפקס ולהודיע על הטעויות ולדרוש שלא יפדו הצ'ק עד לבירור ולחילופין שיחזירו לך ההפרש.

childling

New member
לא עשיתי את הדברים האלה...

וניסיתי לדרוש ולדבר איתם אבל מדובר באנשים אטומים שלא מוכנים להקשיב לי... הם לא יחזירו לי כלום, הם לא מוכנים להודות בטעות.

childling

New member
תת שאלה נוספת.

האם יש דרך שבה אוכל לשכנע את מגרש החנייה להחזיר לי את הצ'ק עד לתום הבירור?

אני לא יודעת

אם בסופו של דבר הם ישארו חייבים לך כספים, את יכולה להגיש נגדם תביעה לבית משפט לתביעות קטנות (תשמרי את כל התיעוד בעניין זה).

למעלה