בעיה עם החבר

• פותח הנושא Mor L
  • פורסם בתאריך

Mor L

New member
בעיה עם החבר

אני בת 23 והחבר שלי בן 28. אנחנו יוצאים כבר 5 שבועות ואנחנו אוהבים אחד את השני מאוד. לי היו בעבר בעיות עם הקודמים בכך שאף אחד מהם לא יכול היה לספק אותי ומעולם לא גמרתי, והוא היחידי שאי פעם גרם לי לגמור, בכל פעם ששכבנו. הוא סוף סוף גרם לי להרגיש כמו בן אדם והוא נמס כל פעם שהוא רואה אותי. הבעיה מתחילה בכך שאנחנו נפגשים רק פעם בשבוע שבועיים כי אני גרה בבאר שבע והוא ברמת גן. ובגלל זה הוא לא יכול להראות גילויי אהבה כשהוא רחוק ממני ומדבר איתי בטלפון. אני יכולה לעבור שעתיים של שיחה בלי לשמוע אפילו פעם אחת "אני אוהב אותך" או לפחות שיגיד לי מה הוא מוצא בי. אפילו לא פעם אחת. אז אחרי שבועיים בערך התחלתי לשאול אותו בעצמי מה הוא מוצא בי ושיגיד לי שהוא אוהב אותי, והוא קורא לזה "לסחוט מחמאות כי הוא לא מרגיש באותו הזמן כלום, ולא חושב על זה, וזה לא בא בטבעיות". מהיום הראשון שנפגשנו אני אמרתי לו שיש לי בעיה של חרדות ודיכאון ושאני בטיפול פסיכולוגי ומקבלת כדורים בשביל זה, ושאם אני לא מקבלת את המילים האלה אני מתכנסת בעצמי לדכאונות איומים, כדי שלא יגיד שהסתרתי ממנו, והוא ביודעין המשיך להיות איתי עד שהתאהב בי. אני אוהבת אותו כי ראיתי שהוא אדם מדהים שיכול להוציא אותי מהמצב שאני נמצאת בו, ושיכול לתת לי חיים חדשים איתו. ביום הראשון שנפשנו מצאתי את הנסיך שאני לא יכולה להפסיד. אבל אני לא יכולה לסמוך עליו שימלא את הצורך הנפשי שלי, כי הוא אומר שהוא מעולם לא דיבר ככה עם אף אחד לפני, "ושהבחורות הקודמות שלו לא ביקשו את הדברים האלה והסתפקו במה שיש". אני פגשתי הרבה טיפוסים בחיים שלי ואני יודעת בדיוק מה אני צריכה, והוא רק אומר לי ללכת לתמיכה שיגידו לי כמה אוהבים אותי במקום שהוא ייאלץ להגיד לי את זה כששבוע הוא לא רואה אותי, כי הוא לא יכול להגיד את זה אם הוא לא רואה אותי מולו........... כאן אני מתחילה להתעצבן ומנסה כמה שאפשר להסביר לו שהוא בעצם מנוון ונכה רגשית, ושהדבר הכי חשוב בקשר זה לא להגיד לי מחמאות כשאני מולו, אלא דווקא כשאני הכי רחוקה ממנו, כי אחרת רק כל 9 ימים בממוצע אני אשמע שאוהבים אותי ושאני יפה וחכמה ומוכשרת ומדהימה. פעם ב-9 ימים וכל השאר זה רק היי וביי....... לא נראה לי. והוא אומר שהוא לא יכול אם זה לא בא לו. אז תכלס אני לא מוכנה לוותר עליו כי אני מעריצה אותו, אבל זה שהוא מתנהג כמו ניאנדרטל ואומר לי שאף יועץ זוגיות לא יגיד לו להשתנות... נו באמת... איך אפשר להחדיר לו שכל??? כולם אמרו לי לעזוב אותו אבל אני לא יכולה כל עוד אני אוהבת אותו. אז מה תכלס לעשות??? לקחת אותו איתי לפסיכולוג שיגיד לו לעשות מה שאני אומרת? להניח לו לבד ובינתיים לחטוף כאבי בטן פסיכוסומטיים בגללו? לעזוב אותו ולהיכנס לדיכאון ולא לצאת חודש מהבית? מה???

ענתי 10

New member
תשמעי, חמודה

ואל תקחי קשה את הדברים שאני אגיד לך. תסתכלי על זה כביקורת בונה. את נמצאת עם הבחור אם הבנתי נכון רק 5 שבועות. בכוונה קראתי שוב ושוב לראות שאני לא טועה - שזה לא 5 חודשים או 5 שנים. את מכירה את הבחור כולה חודש וחצי. ואת אומרת שאתם נפגשים בממוצע פעם ב-9 ימים. זה אומר שעד עכשיו ראית אותו 3-4 פעמים. חמודה שלי, זה כלום!!! זאת רק ההתחלה של ההתחלה של הקשר. איך את רוצה שבן אדם שבקושי מכיר אותך יפצח במזמורי אהבה. אהבה לרוב זה לא משהו שבא מיד. אהבה היא דבר שנבנה חודשים ואולי שנים. והיא מורכבת מכל מיני גורמים. את לא יכולה לצפות ממנו להצהרות אהבה כשהוא בקושי מכיר אותך!! הבנתי שאתם מדברים הרבה בטלפון, וזה נהדר. אני אישית לא מכירה בחורים שמוכנים לדבר בטלפון במשך שעתיים. עצה שלי בשבילך - אל תנעלי על הבחור. אל תהפכי את עצמך תלויה בו. אז נכון שיש אהבה ממבט ראשון, אבל את לא יכולה על סמך זה לקרוע שהוא אהבת חייך, ואת לא יכולה בלעדיו. ככה רק תפגעי ותהרסי את עצמך. תזרמי איתו בקשר, תני לו להכיר אותך, תכירי אותו יותר. ולגבי הבעיה הפסיכולוגית שלך - תנסי לשאוב את כוחות ממשהו אחר, לאו דווקא מאנשים. אולי ממשהו שאת עושה - לימודים או יצירה, או עבודה (תלוי במה את עוסקת). כשתגיעי לסיפוק שלך עם עצמך, ממה שאת, וממה שאת עושה את לא תזדקקי להצהרות אהבה מאנשים (לפחות לא במידה שאת זקוקה להם עכשיו). מקווה שעזרתי לך.

מסכימה עם ענתי

יצאת מכל פרופרוציה נכה, מנוון מה קרה לך? וגם אם לא יוכל לגיד לך בטלפון שהוא אוהב אותך ויכול להגיד לך רק פנים מול פנים אז מה קרה? יש כאלה שלא מסוגלים. את הולכת לטיפול כי יש לך בעיות, לכל אחד יש בעיות! כל אחד סוחב איתו תיק ואין דבר כזה מושלם. בטח שיהיה לך מאוד קשה למצוא מישהו שיתאים לך כמו כפפה ליד. צריך לדעת להסתדר עם הדברים שיש ולדעת להתפשר. אני למשל לא מסוגלת לנהל שיחה רצינית בטלפון על דברים חשובים כי פנים מול פנים את רואה את ההבעות של הצד השני את יכולה לגעת ולהרגיש וגם להיות בטוחה שהוא קשוב לך במקום לדברים אחרים. כל אחד והשטיק שלו. זה עושה אותו נכה רגשית? ואולי מי שצריך לשמוע כל יום כל היום שהוא נאהב ושמתגעגעים אליו ושאני לא יודעת מה הוא לא בסדר? תחשבי על זה גם בצורה אחרת.

Nataly A

New member
אמרו דברים נכונים לפני, אבל

לי הציק משהו אחר. "אני אוהבת אותו כי ראיתי שהוא אדם מדהים שיכול להוציא אותי מהמצב שאני נמצאת בו, ושיכול לתת לי חיים חדשים איתו". בחור שהכרת 5 שבועות לא יכול ולא צריך לתקן לך את החיים. למעשה, אף אחד לא יכול. את נשמעת כאילו את מפתחת תלות בחצי-שני (יהיה מי שלא יהיה) כדי להרגיש טוב. ורואים את זה לאורך כל ההודעה שלך. אני לא מתיימרת לומר את זה בתור פסיכולוגית, אלא בתור מישהי שהייתה שם. כמה פעמים. אצלו את לא תמצאי את התשובה או התרופה שאת מחפשת. מאחלת לך בהצלחה ובריאות!

Mor L

New member
לא הבנתם מה שאמרתי

אני לא אבל לא יכולה לקבל אנשים שיש להם בעית התבטאות! זה הקריטריון החשוב ביותר אחרי המשיכה אצלי. כל אחד צריך דברים אחרים בחיים ואני צריכה דיבורים. כזאת אני כזאת נולדתי וכזאת אמות כנראה. אני לא מדברת מסתם! אם לא הייתי מדברת במהלך החיים שלי עם החברות וידידים לא הייתי מצליחה לשרוד! ובדיוק בגלל שאני בטיפול פסיכולוגי!! כבר הייתי אצל כמה מטפלים, שכולם אמרו אותו דבר - אם הוא לא יכול לתת לך מה שאת צריכה אז הוא לא בשבילך! אני לא המצאתי את זה! אז אני מחפשת בבחור אופי יופי (בעיניי) ושכל - שהוא יודע להשתמש בו. ולי יש בעיות מסויימות אבל הן מעולם לא היו בהבעה המילולית או בכתב, ואני לא יכולה להקבל את החיסרון הזה אצל מישהו אחר. אפשר חסרונות אחרים אבל לא התבטאות 24 שעות ביממה. אחרת לא יהיה לי מה לאהוב בו. כן. אני מתאהבת רק ב"דברנים" אפשר לקרוא לזה כך. זה מה שמושך אותי.

ענתי 10

New member
אנחנו לא יודעים את כל הסיפור

ואנחנו גם שומעים רק את הצד שלה. אולי באמת הבחור לא מתאים לה, אולי היא לא נמשכת עליו, אולי היא מרגישה שאין כימיה, אין "קליק" או איך שלא יקראו לזה. כל אחד אוהבת באנשים משהו אחר - אחת אוהבת דברנים, אחת שתקנים, אחת בזבזנים ואחת קמצנים וכו'. דבר אחד אני לא מבינה - כל זה לא סותר את מה שאמרתי - אחרי הכרות של 5 שבועות בסה"כ הבחור לא חייב עדיין בשום הצהרות אהבה. לא בטלפון וגם לא פנים מול פנים. אולי הוא עוד לא בטוח שהוא אוהב? זה ממש לא אומר שיש לו בעיות התבטאות.

מור, כתבו לך דברים חכמים

על סמך המעט שסיפרת לנו. ואני מוסיפה שאני חיה עם אדם נפלא שאני אוהבת מאוד ושנותן לי המון ובמילים הוא קמצן גדול. אבל את האהבה שלו הוא מביע בדרכים אחרות, נהדרות. קל להגיד מילים. יש הרבה ש"אני אוהב אותך" נשפך להם ללא הכרה או כאמצעי להשגת מטרה. דווקא אחד שלא אומר הרבה, כשהוא אומר בסוף זה נחשב המון. לדעתי כדאי שתפסיקי לחפש פגמים, זרמי עם הקשר החדש והטרי כל כך ותראי אם הוא מתאים לך. אחרת כגודל הציפיה תהיה כך האכזבה. את בונה לך תילי תילים של ציפיות אולי לא ראליות. וכאן את צריכה לטפל בעצמך עם עזרה מקצועית כמו שאמרת שאת כבר מקבלת.

Mor L

New member
זה לא הקטע

אני לא מבקשת מישהו שיגיד לי רק "אני אוהב אותך". אני צריכה שהוא יגיד *למה* הוא אוהב אותי. שיגיד לי מה הוא מוצא בי, איך הוא רואה אותי, מה הוא *חושב* עליי - דהיינו שיפעיל את המחשבה שלו כדי להגיד את זה, שיראה מאמצים והשקעה ולא סתם יגיד מילים כמו תוכי כי אין לו יכולת לחשוב בשביל עצמו וכי הוא לא מקורי. ולשאלה מה אני עושה איתו? אני אוהבת אותו כי הוא כן דברן! הוא פשוט לא אומר דברי אהבה כי הוא "לא רוצה לעבור על העקרונות שלו כי הוא חושב שזה מטומטם ומגעיל"..... על זה אני מתעצבנת, כי מה אכפת לי ממעשים? אם אני רואה אותו פעם בשבוע בערך מה אכפת לי מהמעשים שלו??? אני לא רואה אותם ולא שומעת אותם ולא מקבלת אותם! אז כל מה שיש לי לצפות ממנו זה מילים! כשאנחנו נפגשים פעם בשבוע בערך אז בא זמן המעשים, אבל בטלפון אני לא יכולה לקבל אותם. הכי כואב לי זה הפחד שהוא לא מספיק מעריך אותי ולכן הוא לא מוכן באמת להשקיע בי.

lilaaa1

New member
אני חושבת

שכמה שתלחצי עליו להסביר לך ולפרט לך מה הוא מוצא בך או למה הוא אוהב אותך 1.את תוציאי לו לגמרי את החשק לעשות את זה וגם לא תקבלי את זה 2.את תראי לו כמה חסרת בטחון את (ככה זה נראה מהצד) וכיוצא מזה אולי הוא באמת יעריך אותך פחות למה שלא תשתמשי בקסם האישי שלך ותתני לו את ההזדמות להתוודות בזה לבד?

Mor L

New member
כי

הוא אומר בעצמו שהוא שונא לעשות את זה. כל מה שאני אקבל זה מילה או שתיים אם יקרה נס.... אבל לקבל ווידוי אהבה אמיתי - רק בחתונה שלו הוא אמר שהוא יעשה את זה לכלה שלו. וזה היום היחידי!

lilaaa1

New member
תרשי לי לצטט אותך

"הוא סוף סוף גרם לי להרגיש כמו בן אדם והוא נמס כל פעם שהוא רואה אותי." "ביום הראשון שנפשנו מצאתי את הנסיך שאני לא יכולה להפסיד." אין צורך להסביר את מה שכתבת כאן... "לקחת אותו איתי לפסיכולוג שיגיד לו לעשות מה שאני אומרת?" ממש אבל ממש לא. את באמת רוצה לכפות עליו להגיד את מה שאת רוצה לשמוע? אני חושבת שהגישה שלך ממש מוטעה, ולא כי לא מגיע לך לקבל את זה- מגיע לך, ואני בטוחה בזה אבל בחיים יש הרבה מעבר לפוצי מוצי ואיך שאני רואה את זה הוא מספק לך את שאר הדברים. אנשים משתנים את תמיד יכולה לעשות את זה בעצמך ולהוות לו "דוגמא" אבל בצורה שאת עושה את זה, צר לי אבל את תאבדי אותו וחבל.

boon2

New member
הבעיה שלך איננה עם החבר

למור, לפי התיאור המפורט שלך, בעייתך איננה עם החבר שלך אלא עם עצמך. מצטער לומר לך את זה באופן ישיר אבל קיראי את שפתי: ה ב ע י ה ה י א ש ל ך ! הבחור נשמע בסדר גמור, מכל הבחינות אני מבין, מה שאני לא מבין זה איך היא מחזיק מעמד בכל הלחץ הזה הבלתי פוסק שלך. את עושה כל מה שאת יכולה לקלקל את הקשר הזה וזה מפתיע שהוא נמשך כבר 5 שבועות. צפי לכך שהוא יברח רחוק ממך ככל האפשר. בנוסף את גם רוצה לגרור אותו ליועץ/ת שלך כדי להחמיר את המצב ולערב אנשים זרים בחיים שלו. נסי את להבין שיש לך בעיות (נוספות על אלה שפרטת במסר הראשון) ושיש לטפל בהן, את היא זו שצריכה לדאוג לעצמך! זו לא בעיה של איש, רק שלך

ליידי123

New member
מודה שאני קצת המומה

חמודה,אתם יוצאים חודש וצי ומתוכם נפגשים פעם בשבוע!!! בדר"כ אומרים "אני אוהב אותך" בערך אחרי 3 חודשים מינימום(למרות שאין פה חוקיות)...והוא כבר אחרי חודש ממטיר עלייך אהבה...ונכון-רק בדייטים עצמם,אז מה?.. תני לו זמן...אני חושבת שאם היית יוצאת עם מישהו אחרי ככ מעט זמן הוא היה לוחץ עליי ככה זה רק היה גורם לי להתרחק,ואני בחורה שמאוד אוהבת חום ואהבה... מי אמר שהוא קמצן רגשית?..הבן אדם מכיר אותך חודש,תני לזמן לעשות את שלו!

Mor L

New member
ושוב לא הבנתם

"הנסיך" שפגשתי היה בפגישה הראשונה - שם ראיתי אותו האמיתי הפנימי, זה שכל בחורה חולמת למצוא. זה שמדבר על הכל בלי בושה ובלי מחסומים וכל חיבוק שלו גורם לך צמרמורת והנשיקות שלו להתעלף..... אבל זה היה כי הלכנו בטיילת של תל אביב כל הלילה והמשכנו לטייל שם כל היום, והפגישה היתה במשך 20 שעות(!) עד שהוא היה חייב לזוז להורים שלו. מאז "הנסיך" הזה לא שב. הוא מתקרב לזה כשאנחנו נפגשים והוא פשוט מתמוגג מולי, אבל הקסם לא רוצה לחזור. אני יודעת שזה קיים בתוכו אבל עד מתי אני אצטרך לחכות? חצי שנה? שנה? שנתיים? עד מתי אני אצטרך להרגיש מרומה ובודדה? אנחנו רוצים לצאת לטיול אוהלים ביחד אבל גם זה אומר אושר רגעי וזהו. שאר הזמן אני מרגישה שאני נמצאת עם אחד מהבעלים האלה שכל היום יושבים על הספה בלי לשים על האישה שלהם ורק אומרים "כן יקירתי"... מה שגם זה אני לא מקבלת.......

למעלה