בעיה עם הגן!!!

• פותח הנושא Rish
  • פורסם בתאריך

Rish

New member
בעיה עם הגן!!!

תמיד חשבתי שאחזיק את בני בבית עד גיל 3 שנים, היום הוא בן 1.7.מצאנו לנו מטפלת מקסימה (לאחר חיפושים ארוכים ומייגעים), אך לאחר זמן מה למטפלת נוצרה בעיה אישית והיא נאלצה לעזוב אותנו. התחלתי לחפש פעוטון ומצאתי אחד שאז חשבתי שמתאים לי מאוד בגלל שהייתה שם גננת שמדברת רוסית. כי הרי הבן שלי עד עכשיו שמע רק רוסית בבית שלנו ומדבר (קצת) רק ברוסית. ההסתגלות הייתה מאוד קשה. אבל אתמול הגננת עשתה מעשה נורא, בלתי אחראי ובלתי נתפס ואני לא מוכנה יותר להשאיר את הילד שלי באותו גן. השאלה מה אני עושה עכשיו? להחליף לו גן? שהוא עדיין לא הסתגל לזה וכבר להעביר אותו לאחר וחוץ מזה ידברו איתו בשפה זרה, נראה לי טרוומה גדולה לילד. לחפש לו מטפלת חדשה? לפי נסיוני מאוד קשה למצוא באמת טובה ואמינה. אני ממש בשוק, לא יודעת מה לעשות. אני עובדת, ואין לי אפשרות לא רק להשאר בבית עם הילד אלא גם לקחת כמה ימי חופש. תעזרו לי בבקשה! הראש שלי כבר מסרב לחשוב! תודה!

ליאת +

New member
להתעשת ולהתחיל לחשוב על פתרונות

נוספים. קודם כל לנשום מעט... אל תקבעי את עצמך עם החלטות שלא ניתן לשנות אותן: 1. אם בגן נעשה מעשה שכל כך ברור לך שלא יעשה- אז המסקנה הינה להוציא אותו. הטראומה או הנזק מהשארותו עלולים להיות גדולים יותר. ככה שאת פועלת לטובתו. 2. דווקא עדיף להעביר עכשיו, אחרי שבועיים של גן ולא אחרי שלושה חודשים, נניח. (פעם כשהתקבלתי למקום עבודה אז המעסיק ביקש ממני שאם לא מתאים לי- אשתדל להודיע אחרי שבועיים ולא אחרי מספר חודשים שאז כבר את בתוך המערכת והשוקעה עבודה בהשתלבותך. נראה לי שזה טופס גם כאן). 3. מטפלת דוברת רוסית- זה מעולה. יתכן שניתן למצוא בעוד מקומות. 4. ואם לא- יש כאן לא מעט סיפורים של אמהות בחו"ל שמשלבות ילדים בגנים שבהם לא דוברים כלל את שפתו של הילד. במרבית המקרים זה עובר טוב. מכיוון שעברית היא השפה הרווחת כאם- אז יתכן שיחד עם עזרה ממכם בשעות שאחרי הגן אז הוא יקלוט אותה במהירות. 4. אפשר גם להכין לצוות מילון עם מספר מילים בסיסיות של הילד ברוסית. בהצלחה!

Rish

New member
תגובה

קודם כל תודה על תגובתך. 1) אני מוציאה אותו, זה סופי. 2) לא נראה לי שאפשר להשוות את הדברים האלה: פה מדובר בילד, ובפסיכולוגיה שלו. לדעתי ככה אפשר לעשות נזק לא קטן. נראה לי קיצוני מדי. לא משכנע. 3)בגלל שאנחנו גרים בעיר מאוד קטנה (טבריה), אין פה הרבה אפשרויות, בגלל זה גם קפצתי על הגן הזה. 4)את כניראה צודקת אם הייתי שמה אותו בגן כזה מהתחלה.

ליאת +

New member
מצטערת - ההשוואה הייתה אסוציאטיבית

זה באמת לא רלוואנטי. אבל אני עדיין חושבת שאם יש בחירה אז אחרי שבועיים (בהנחה שהוא התחיל בתחילת ספטמבר) עדיך על אחרי מספר חודשים. מה גם שגילית את הבעיות במהירות וכך מנעת חשיפה של הבן שלך לטיפול לא נאות.

Rish

New member
אני יודעת

הבעיה היא בדיוק הניידות. בעלי הולך מוקדם בבוקר ולי אין רשיון. אני הולכת לעשות רשיון השנה ובתקווה שאצליח אקח אותו לגן בקיבוץ. נראה לי כרגע הפתרון הכי טוב. ובינתיים אסתדר בין אמא שלי למטפלת. אם את מכירה גנים טובים באזור אשמח לשמוע!

irisgh

New member
ומה היא עשתה?

אולי תגידי מה המעשה הנורא שהיא עשתה? כדי לבדוק את עצמך מול אמהות נוספות, ולראות, שאכן, דבר כזה הוא מחוץ לנורמה, או למה שראוי לצפות ממנו, בגנים. אם זה הבן הראשון שלך בגן, כדאי לבדוק האם הציפיות שלך מתאימות למה שיש, ולמה אפשר לצפות. אם זה באמת כל כך קיצוני, אני הייתי מחליפה גן. נכון, ההסתגלות בעייתית. חבל שסתם הסתגל. אבל אם הגן כל כך לא מוצלח, מוטב מוקדם. לגבי מטפלות - לא שזה קל, אבל לי יצא מזל עולמי, ומצאתי מטפלת נהדרת רק מפתק על לוח מודעות. (ובעבר, גם אחת בינונית מאוד, אבל לא מזיקה). תשאלו אולי את המטפלת הקודמת האם היא מסוגלת לטפל בו כמה ימים, עד שתתארגני על למצוא לו גן / מטפלת חדשה. אולי היא תסכים בביתה. זה אפשרי? (לפחות אותה הוא כבר מכיר). האם יש סבתא זמינה? עוד מישהו שיכול לעזור עד שתמצאי מטפלת / גן? כל אלו יתנו לך כמה ימים על מנת לברר באופן יותר אפקטיבי, כי קשה להתמסר לחיפושים כשצריך גם לטפל בו. מטפלת טובה - תשאלי מטפלות אחרות. הן יודעות. ולחלק מהן 'התפנה' מקום בגלל שינויים של תחילת השנה, למרות תכנון אחר. (כך היה עם המטפלת שלי). אגב, בלא מעט גנים ישנן סייעות דוברות רוסית. אם תמצאי גן כזה, זה מספיק. מספיק אדם אחד בגן שדובר את שפת האם שלו ועוזר לו להבין את סדר היום, ומה בדיוק קורה. זה שכל היתר ידברו עברית, יעזור לו לקלוט את העברית במקביל. (טוב, אם יהיה ילד שניים שמדברים רוסית, זה יעזור לתחושת הביתיות, אבל ממש לא חובה).

Rish

New member
היא פשוט מטומטמת!!!

אני הבאתי תרופה בשביל הילד והסברתי לה מתי וכמה לתת. כשאמא שלי באה לקחת אותו הגננת הסבירה לה שהיא לא נתנה את התרופה כי לא הרגישה צורך בכך!!!הוא נראה לה בריא ולא זקוק לתרופה!! כשפתחתי את התיק של הילד בבית גיליתי שם תרופה אחרת לגמרי! היום צעקתי עליה ופתאום היא כבר אומרת שנתנה את התרופה ולא זוכרת רק פעם או פעמיים!! זה נורא ואיום!! ואם היא נתנה לו תרופה אחרת?? חוץ מזה, אמא שלי סיפרה שהיא באה כמה פעמים באמצע היום וראתה ילדים קטנים (מתחת לגיל 1.6) בחצר ללא השגחת מבוגר!!! ועוד הרבה דברים, פשוט הסיפור עם התרופה היה הטיפה האחרונה... אני יכולה להסתדר בינתיים, אבל זה לא פתרון. אני אנסה לדבר עם המטפלת הקודמת שלי בתקווה שאולי היא תחזור. לגבי גן עם מטפלת דוברת רוסית זה בעיה, אני כבר כתבתי למעלה, בטבריה אין הרבה בחירה. בגלל זה קפצתי על הגן הזה.

תרופות

קשה לי אישית להאשים גננת באי מתן תרופה. אם כבר, אני מאשימה אותה בעצם הסכמתה לתת תרופה כלשהי למעט אקמולי (שניתן בחום גבוה כדי שילדים רגישים לא "יפרכסו"). ילד שצורך תרופות, צריך לדאוג שמישהו מבני או בנות הבית יבוא לתת לו את התרופה. אם כל השאר בסדר, הייתי פוטרת אותן מכל התעסקות שהיא עם תרופות ונשארת בגן הזה. כן הייתי מתעקשת על נוהל אי מתן תרופות גורף.

Rish

New member
זה בדיוק הקטע!

היא היתה יכולה לא להסכים ואז הייתי דואגת לסידור. אבל היא הסכימה! ועצם העובדה שהיא על דעת עצמה החליטה שהילד לא זקוק יותר לתרופה רק מחריף את המצב. וכל השאר לא בסדר. היא שקרנית פטולוגית וזה מוכח. היא משאירה את הילדים ללא השגחה. הכל בלגן בגן הזה.

Rish

New member
אין לי התלבטות

לגבי הגן הזה. אני מוציאה אותו משם בטוח. הבעיה שלי מה לעשות עם הילד אחר-כך.

זואירדן

New member
נשמע כמו חוסר אחריות לשמע

מצידה של הגננת! עניין התרופה הוא ממש מזעזע, אבל גם החצר ללא השגחה... לדעתי טוב שאת מוציאה אותו משם. (אגב, אני גם בעד אי-מתן תרופות מוחלט, בגן שלנו אפילו לא אקמולי, פשוט הבטיחו להתקשר ולהזעיק את ההורה עם הילד מתחיל לפתח חום) לגבי רוסית לא הייתי דואגת, בגיל הזה נראה לי שהם סופגים הכל, ולהפך דווקא טוב וחשוב לחשוף אותו לשפות נוספות. אצל חברה שלי מדברים רוסית בבית ועכשיו בספט' התאומים שלה (חברים של הילדון שלי), בני שנתיים וחצי, הלכו לגן וממש לא נראה שיש להם בעיות... בהצלחה

מילה על אקמולי

במעונות ויצו (לפחות אילו שאנחנו היינו בהם) חתמתי על אישור בתחילת השנה. יע"ז לפני מתן אקמולי מתקשרים לאמא. הרציונל לאישור החתום, לדבריהם, הוא מצב שבו במקרה לא משיגים את ההורים והחום מאוד גבוה, מחשש לפירכוסים. נראה לי קצת מסוכן לא לאשר אקמולי, מה גם שבאישור אני מציינת מינון ויש לחלום עליו מחדש כל שנה.

זואירדן

New member
כן, זאת נקודה טובה

אבל במקרה שלנו אני מאוד זמינה - בבית (עם אחותו בבטן, אז מתבטלת באופן רשמי
), במרחק של כמה דקות באוטו... אז עדיף לי לקחת אותו הביתה מיד - כך לפחות אדע איזה נר נכנס לאן ומתי

ועוד מילה עליו

הוא מאד מאד מאד מסוכן במינון לא נכון. גם טיפונת יותר- מסוכן. אם נתת לפה והילד השפריץ החוצה, בשום אופן!!!! לא להשלים. אני מקוה שכל המטפלות מודעות לכך.

למעלה