בעיה עם הבן זוג

kmiki

New member
בני כמה אתם?

נראה לי קצת מוקדם להגדיר את הבחור כמכור על סמך כל כך מעט אינפורמציה. יש מצב שזה יעבור לו ברגע שכן תגורו ביחד ואז תהיה לו הרגשת מחוייבות יתרה אליך ולבית שתבנו ביחד. אני מכירה חבר'ה שמשחקים פוקר, בעלי משפחות, ואנשים אחלה, בלי בעיית התמכרות, אבל הם משחקים פעם בשבוע (כשיש ילדים ועבודה מסודרת אין מצב ליותר מזה עם התנהלות משפחתית תקינה), ועל סכומים הרבה יותר קטנים (אותו כנ"ל, עם משפחה אתה לא מרשה לעצמך להפסיד 1500 ש"ח בשום מצב), אז שווה לשאול אותו דוגרי אם הוא חושב שהם יכולים לעבור למשחקים יותר סולידיים. אבל גם מעניין לדעת בני כמה אתם

שיחה והתייעצות

כדאי שתנהלי איתו שיחה. מטרת השיחה הינה לנסות להבין מה מניע אותו יותר - החלק הכספי או ההנאה מהרווח שיש במשחק (כאשר הסיפוק בא לידי ביטוי בכסף). לפי זה תראי אם יש בעיה או לא. לשאול אותו לגבי החויות שלו, הרגשות והתחושות שלו במהלך המשחק. מה הכי כיף שם? ממליצה להתייעץ בעניין זה גם באיש מקצוע.

kmiki

New member
מנהלת פורום שלא יודעת לשרשר??? ../images/Emo8.gif

אני לא כותבת הפוסט, רק נתתי תגובה

רונית797

New member
לשאלתך

הוא בן 33 אני בת 30. ולא היה מפריע לי אם הוא היה הולך 3 ימים בשבוע לשחק כדורסל או להיות עם חברים לראות סרט. אבל זה 12 שעות שבהם אין מצב שאני שומעת ממנו. ואני לא יודעת אם זה התמכרות או לא. הנקודה שלשחק פעם בשבוע בשביל הכיף זה בסדר . אבל ללכת לשחק על כסף פעמיים שלוש בשבוע זה נראה לי יותר מידי.

chenby

New member
תגידי לי

כשאת ישנה בלילה את גם צריכה לשמוע ממנו? זה 6 7 8 שעות שאת גם לא שומעת ממנו אבל זה בסדר כי את עסוקה בלישון. יקירתי הכל מתחיל בסטנדרטים. סטנדרטים שאת מציבה לעצמך (לא במודע לרוב) מה נכון ומה לא נכון - ומי שלא עומד בקריטריונים, לא בסדר. את קיבלת החלטה שהוא צריך להיות זמין אלייך כל הזמן. גם כשהוא עם חברים, את החלטת שהוא לא צריך לבלות עם חברים 12 שעות או - כך וכך שעות לצורך העניין. לשחק על כסף פעמיים שלוש - נראה לי יותר מידי. זהו בדיוק. שזה נראה לך. זה לא אומר שזה יותר מידי, זה אומר שאת חושבת שזה יותר מידי. עכשיו יש לך מספר אפשרויות. 1)להפרד כי מותר לך לרצות מה שאת רוצה ואם הוא לא מתאים אז לא צריך 2)להתחיל להבין שהסטנדרטים שלך הם רק שלך ולו יש את הסטנדרטים הלא מודעיים שלו - ולשחרר אותו מלענות לציפיות שלך ופשוט לענות לציפיות של עצמך. זה אומר לשחרר את המשחקים שלו, להתעסק במשהו שיקדם אותך במקום, לפרגן לו שהוא נהנה מהחיים שהוא בוחר, לסמוך עליו שהוא גבר (שגדול ממך ב3 שנים) ויש לו מינימום של שכל ואינטילגנציה (הוא בחר בך אחרי הכל לא?) לדעת איפה הגבול - שהוא (ורק הוא) מחליט. 3)להצטרף אליו. 4)לנעול אותו בבית זה בידיים שלך - מה את רוצה? מה מתאים לך? (לא מה לא מתאים לך - מה כן מתאים לך?)

אייבורי

New member
תשמעי

למרות דברי הגברים פה אני מסכים איתך, שלש פעמים בשבוע 10 שעות משחק בשעות הפנאי שלכם, זה באמת מוגזם. גם ככה אחרי עבודה, חובות משפחתיות כאלו ואחרות לא נשאר כלכך הרבה זמן פנוי. אז אם הוא עושה את זה בשעות הפנאי שאתם לא יחד, ניחא אם הבעיה היא זמן משותף, אז תגדירי אותה ככזאת

גניפר14

New member
בעיה התמכרות!

דבר שעושים אותו באופן קבוע לתוך הלילה כל הלילה ומבזבזים כסף זו התמכרות כמו התמכרות לסקס כמו התמכרות לאלכוהול כמו התמכרות לסמים כל ההתמכרויות הן משהו קבוע שחוזר על עצמו ומבזבזים על ההתמכרות כסף כמובן שיש דרגות להתמכרות שיכולה להשתנות מדרגה לדרגה יכול להיות שהוא נמצא בהתמכרות קלה עד בינונית וזה יכול להחמיר במצבים שיהיו לו קשיים כמו נשואין ילדים מריבות הוא יברח לשחק בפוקר. אומרים שהימורים זו התמכרות הכי קשה יותר מסמים כך אומרים. את צריכה לעשות חושבים ואין מה לדבר איתו כי הוא לא מודע לבעייתו הוא יחשוב שאת פארנואידית. האם את רוצה להיכנס לזה או לא? את יכולה לתת לעצמך זמן לבחון את הדברים ולהגדיר זמן כמו שנה מהיום ואם הוא לא משתנה את עוזבת או נשארת במקרה שאת לא מסוגלת לעזוב אותו את צריכה לקבל החלטות ולפעול תני לעצמך זמן מסויים ואז תפעלי לכאן או לכאן.

kmiki

New member
אני רואה טלוויזיה כל לילה ומשלמת להוט. מכורה?

גניפר14

New member
את כניראה פיספסת את הכוונה

כמה את משלמת להוט? 1000 שקל בחודש? 600 שקל בחודש? הכוונה היתה מכורים לדברים שמזיקים כמו סמים, אלכוהול, הימורים, סקס אלו התמכרויות שאפשר להגיע לסכומים גדולים אשר יכולים ופוגעים במסגרת המשפחתית ובבריאות התמכרות לטלויזיה גם יכולה להיכלל בקטגוריה של התמכרות אם רוב הזמן שלך את רואה טלויזיה בצורה כפייתית ומזניחה דברים אחרים. אדם יכול לראות טלויזיה כל הלילה מהתמכרות ואז בבוקר לא יוכל לקום לעבודה או ילך עייף ולא יבצע את עבודתו כראוי כתוצאה מכך יפוטר ויפסיד כסף ישנה גם התמכרות לערוץ הקניות. כל דבר שלא עושים אותו במידה זו התמכרות נקודה

kmiki

New member
יקירתי, זה היה בציניות

ההגדרה שלך היתה חסרת מחשבה - כל דבר שנעה לתוך הלילה ועולה כסף, נו באמת, ברור שכל דבר שנעשה מעל למידת ההיגיון הוא התמכרות.

גניפר14

New member
שוב לא הבנת

כוונתי הייתה בתשובה לתגובתך הקודמת שאת רואה טלויזיה לתוך הלילה אז רציתי לומר שמי שרואה באופן קבוע כל יום טלויזיה עד אור הבוקר זו התמכרות כיוון שזה פוגע בכושר העבודה למחרת בבוקר. מה שעושים בהגזמה זו התמכרות ולזו היתה כוונתי

יש בעיה עם הטיעון

משום שהיא לא מדווחת על פגיעה בתפקוד, על הזנחת תחומי חיים אחרים לטובת משחקי קלפים, על הפסדים כספיים משמעותיים שפוגעים במצבו הכלכלי או כיוצא בזה. היא מספרת על תחביב בעייתי לכל היותר, שכן או לא עשוי להתפתח במהלך הזמן להתמכרות. אבל כרגע זה לא. זו כן נקודה משמעותית לחיווי דעתה בנושא. כי אם תכנס איתו ליחסים מחייבים בעודו מייעד חלק לא ידוע מהתקציב (שבמינימום לא פחות מ 20% מההכנסות שלו) למטרות 'תחביב', כמו גם כמות הזמן שלא תחומה באופן מבוקר - היא כאילו מסכימה בשתיקה למצב הזה, שאזי אין להלין עליו אחר-כך.

סוהי

New member
נורת אזהרה אדומה בגודל שך פרוז'קטור

אני מאמין לך שהבחור "טוב"......הוא לא עברין,מדבר בנימוס,מתנהג באופן תרבותי ומתיחס אליך בכבוד...אבל - יש פרטים באורח חייו המבשרים צרות גדולות הצפויות להתרחש ואשר יגרמו לכאב ונזקים גדולים יותר אחרי שתינשאו ובעיקר כשיהיו ילדים. לבחור הרגלים שהוא לא מוכן ו\או יכול לוותר עליהם והם כולם באים ויבוא תמיד על חשבונך!!! חפשי דרך לצאת מהקשר הרע הזה.....ומהר.

למעלה