בעיה עם הבן זוג

רונית797

New member
בעיה עם הבן זוג

שלום לכולם, אני יוצאת כבר חצי שנה עם בחור מקסים. אני מוצאת בו הרבה מהתכונות שאני מחפשת לקשר רציני להמשך. הוא עם לב טוב, מאוד חביב וחם, עם עבודה מסודרת ושאיפות להמשך. כמו לרוב הזוגות יש בו דברים שאני אוהבת יותר ופחות אבל סה"כ גם עם רוב ה"חסרונות" אני מסתדרת. אני מאוד אוהבת את הבחור, למרות כל זאת יש בעיה אחת גדולה שמציקה לי בקשר איתו. פעמיים בשבוע (לפעמים שלוש)באופן קבוע,הוא נפגש עם חברים ועם שני האחים שלו והם משחקים פוקר לתוך הלילה. אני מדברת על מפגשים משש בערב עד לפעמים שש בבוקר.הדבר נמשך כבר שנה וחצי. המשחקים לפי ההגדרות שלו זה סוג של הנאה ומכיוון שהאחים שלו וגם החברים משתתפים בדבר זו סוג של בילוי אצלהם. (צריך לציין שההורים שלו בדיוק חזרו משלושה ימים בקזינו בקפריסין). הבחור עובד בעבודה מסודרת וטובה, אבל הוא לא במצב כלכלי שהוא יכול להרשות לעצמו לבזבז כספים. כששאלתי על איזה סכומים משחקים שם הוא טען שלא גדולים מידי והכי הרבה שהוא הפסיד במשך השנה וחצי האלה זה 1500 שקל. וההפסד הכי גדול שהיה למישהו משם בכלל במשך אותה תקופה היה 5000 שקל.(אני מדברת על הפסד בערב). בהנחה שבערב הוא מרוויח או מפסיד בממוצע כמה עשרות או מאות שקלים. בגלל כל הסביבה הוא לא רואה את הדבר כסוג של התמכרות או כבעיה. ניסיתי לדבר איתו ואפילו עם מספר חברים שלו שלא משתתפים בזה והם אומרים שזה לא התמכרות. אני חושבת שכל מפגש עם חברים שבו אתה יושב כל פעם סביבות ה-10 שעות לאותו הדבר לא נשמע נורמלי. לא יודעת מה יותר מפריע לי, זה שהוא מהמר או זה שהוא עושה את זה פעמיים שלוש בשבוע ואז חצי יום לא שומעים ממנו בקושי. זה אולי ישמע לא הגיוני אחרי מה שאמרתי אבל אני בטוחת בו, הוא כל הזמן מבקש שנעבור לגור יחד. והוא באמת במהות בחור טוב ושקט. אבל אחרי שדיברנו ולא ראיתי שדבר משתנה אני קצת חוששת והדבר מפריע לי. יש למישהו/מישהי עצה כיצד אוכל לפנות אליו בדרך אחרת עם הבעיה, מבלי להציג את זה כאו אני או...?

גארוטה

New member
אין ספק בכלל

שיש כאן בעיה של התמכרות שתלך ותגדל עם הזמן, אבל הוא בטח לא יהיה זה שיודה בכך, מתי ראית מישהו שמכור למשהו ומודה בכך? גם אם תתעקשי שזו התמכרות את בוודאי תשמעי את המשפט "אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה", הבעיה היא שהוא לא רוצה וגם מן הסתם לא יכול. השאלה היא כמה זה משפיע על הזוגיות שלכם היום ואיזה משקל יהיה לזה אם תנשאו. האם הוא מנהל את חייו ואת התחיבויתיו עפ"י הימים שהוא משחק? האם הוא מבטל דברים בגלל המשחק? האם זה קודם כל המפגש והמשחק עם החברים ורק אח"כ את ו/או דברים חשובים אחרים? כמה זה משפיע על העבודה שלו אחרי לילה ללא שינה? אלה שאלות שאת חייבת לבדוק עם עצמך ולהחליט אם את מוכנה לחיות עם זה על כל המשתמע מכך, גם מבחינה כלכלית, כי כפי שזה נקרא זה לא הולך להשתנות.

seeyou

New member
המשחקים לפי ההגדרות שלו זה סוג של הנאה

לדעתי קופה של 5000 שקלה זה כבר תחילת של התמכרות. אילו הייתי בחורה ייתכן שהייתי חותך היום מאחר ועם הזמן ה"רגשות" גוברות והכאבים לפרידה הם חזקים יותר. יוסי

I C E M A N 7

New member
פוקר יכול להיות התמכרות

בדיוק כמו צפיה בסדרות טלויזיה, אכילה, ספורט, סקס ואפילו כתיבה בפורום אינטרנטי. המעשה עצמו לא מעיד על התמכרות, אלא רק מה קורה כשמפסיקים לעשות אותו. אם בא ה"קריז", אפשר להגיד שמדובר בהתמכרות. על פניו לא נשמע שהוא מכור. פעם-פעמיים בשבוע, 10 שעות למשחק, 1500 שקל הפסד אישי מקסימלי, 5000 שקל הפסד מקסימלי בשולחן - נורמלי לחלוטין (לבעלי שכר ממוצע ומעלה). הבעיה היחידה פה היא שלו: בת זוג שתלטנית שזוממת לעצב אותו כבר אחרי חצי שנה.

גארוטה

New member
רק בהבדל קטן, ממש קטנטן

בספורט, צפיה בטלויזיה, סקס או להבדיל מה שכולנו עושים כאן לא מפסידים כסף. וגם, בכל הדברים שציינת לא נעלמים פעמיים שלוש בשבוע ל-10 שעות ואפילו חלק מהדברים גם עושים ביחד (אני מקווה)

I C E M A N 7

New member
גם שופינג עולה כסף

תני קפיצה לקניון הקרוב אלייך ותראי כמה נרקומנית מסתובבות שם בין חלונות הראווה. (אם ההתנפלות של הבהמות בפתיחה של H&M זה לא קריז, אני לא יודע מה זה קריז
) ושלא כמו התחביב הזה וההנאות שציינת, בפוקר אפשר גם להרויח (משחק סכום 0 - מישהו מרוויח כשמישהו מפסיד), גארוטה מותק, גם אם הוא היה נעלם פעמיים בשבוע ל-10 שעות לטובת דיג עם החבר'ה, זה היה מפריע לגברת. פשוט פוקר הוא יותר סקסי לקיטורים. ביננו הדבר שבאמת מפריע לה, כמו לרוב הנשים, זה שהוא נהנה בלעדיה. זה אוכל אותן מבפנים.

צ ל י ל 8

New member
אני חייבת להגיב על:

"ביננו הדבר שבאמת מפריע לה, כמו לרוב הנשים, זה שהוא נהנה בלעדיה." סתם לידע כללי - אני מכירה גם גבר שמפריע לו שאשתו נהנית בלעדיו
זה נכון לשני הכיוונים.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

זה כי הוא עוד לא הגיע לשלב של להשכיל להבין שכשהיא יוצאת להינות בלעדיו זה נותן לו גם כמה שעות של שקט תוך כדי, וגם בוסט של שאר רוח אחרי

צ ל י ל 8

New member
זה כי

הוא לא השכיל להבין מהי "זוגיות". ובעל לא שווה בעלות
אבל זה כבר לשרשור אחר

I C E M A N 7

New member
צודקת!

יש גם מתחזים בינינו (כוסיות בעטיפה זכרית). אגב, הם מוזמנים לשולחן רק כברירת מחדל כשחסרה יד
תעשי סריקה כאן בפורום ותראי כמה פוסטים של נשים, המקטרות על בן זוגם שיוצא לטיולי אופנועים/חזר לתחביב הסוסים/יוצא לשתות עם חברים/נתפס מאונן מול המחשב, וכמה שהן מרגישות מוזנחות. מאידך לא תמצאי פוסט אחד של גבר שמתלונן שלאשתו יש ויברטור. זה קיים לשני הכיוונים, אך מאפיין רק מגדר אחד. לרוב הגברים לא איכפת איך אתן נהנות, העיקר שתעזבו אותם בשקט מול הטלויזיה.

ועוד איכפת, כפרה

אולי לא איך או עד כמה, אבל כמה כמה - איכפת עד מאוד!
גם כשהיא עובדת, ואפילו מרוויחה יותר. גם תחושת ההזנחה קיימת במגזר שלכם, רק זה לא גברי להתלונן על זה, אז מתלוננים בעיקר על הכסף

צ ל י ל 8

New member
כמה שזה לא מדויק.....

אני מכירה את ההיפך הגמור. בעלי (בקרוב לשעבר) היה מת במקום אם הייתי לוקחת ויברטור במקומו. עניין של חוסר גבריות... אז אולי נכון שאנחנו הנשים אוהבות "לקטר" יותר. וכנראה שהמילה "לרוב הגברים" מתאימה כאן. אני חוויתי את ההיפך. וזו דעתי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא בטוח שזו התמכרות (אם כי יכול להיות)

קודם כל, חבורות כאלה של חברים משחקים לתוך הלילה הן דבר לא מאוד יוצא דופן. לפי דעתי, מבין 5-6 חברים, אולי 1-2 מכורים להימורים באמת, והשאר סתם נהנים. בוודאות: לא כולם מכורים בהכרח. והעיקר: לא מאמין שאת יכולה לעקור אותו משם. לא רק שהוא מחובר לשם חזק, אלא שהוא גם יצא פראייר מוחלט בעיני אחיו חבריו, דבר שהוא לא יכול להרשות לעצמו. תראי: כל בן אדם מגיע עם "פאקים" (אם את רוצה לראות בזה משהו כזה). אם הוא באמת מכור להימורים, כמובן, זה סיפור אחר. אבל אני לא בטוח שהוא אכן כזה. ולכן לכי קצת יותר בעדינות. נסי לראות אם הוא מוכן לשים לעצמו תקציב מקסימלי ולעמוד בו. זו נראית לי פשרה הוגנת.

מלכוד 42

New member
התמכרות. אין מילה אחרת

מעבר לעובדה שהוא משקיע המון שעות בתחביב הזה (והשעות האלה הן תמיד על חשבונך.. שלא יגידו לך אחרת), ההתמכרות מגיעה דווקא מהצד הכספי. כל התמכרות להימורים קשורה לכסף (והפסד של 1,500 ש"ח בערב זה המון המון כסף.. שאף אחד לא יבלבל אותך) אין לי ממש דרך לעזור לך לגרום לו להפסיק, אולי רק לרמוז לו שהוא צריך פסיכולוג שיעזור לו להגמל מההתמכרות, אבל לדעתי, את חייבת להיות חזקה כאן, ולאיים בפרידה במידה ולא יפסיק עם ה"תחביב" הזה. אם ההתמכרות חזקה מהאהבה שלו אליך, את צריכה לעזוב אותו. כי על הקלפים, הוא כנראה לא יוותר לעולם...

שאלה של מיגדר

שימי לב - כל הבנות בשרשור הזה אומרות התמכרות, כל הבנים אומרים - לא התמכרות. ואני אומר, התמכרות בוודאי, אבל לא להימורים - כיף להרוויח על חשבונו של מישהו אחר, רצוי זר, אבל כשמדובר בחבר שלך, ולאורך זמן, רווח כזה הוא מנוגד לקוד החברות הגברי ולכן ההערכה שלי שבסופו של דבר החשבון מתאזן - אף אחד לא באמת מרוויח או מפסיד שם כסף בטווח הארוך. בקיצור - העניין שם הוא חברתי, הקלפים מוסיפים קצת אקשן והיות וזה מסוג המועדונים (כמו מילואים, רכיבת שטח וכדורגל) שלנשים אין אליהם כניסה את מרגישה מאויימת - Get Over It.

I C E M A N 7

New member
../images/Emo45.gif

פוקר הוא רק האמצעי ולא המטרה. אבל החשבון לא מתאזן. סטטיסטית, בכל שולחן יש מינימום פראייר אחד. עדיף לחבר שלך שתיקח לו את הכסף מאשר שיחשוב שמרחמים עליו. אגו הרבה יותר חשוב מכסף

למעלה