בעיה עם האיגואנה

בעיה עם האיגואנה

פעם הייתי נמצא הרבה בפורום הזה(חלק אולי עדיין זוכרים) ועכשיו אני חוזר. בימים החארונים האיגואנה שלי מתנהגת מוזר, לפעמים שאני מתקרב היא ישר משתגעת! היא בורחת ממני כמו איגואנה שלא רגילה לבני אדם! זה מוזר כי היא תמיד היתה רגועה והסכימה ללטף אותה. מה יכול לגרום לשינוי הקיצוני הזה בהתנהגות שלה? פעם היא נפצע בזנב(שאלתי על זה בפורום) ולקחנו אותה לוטרינר אבל הוא אמר שלא צריך לכרות לה את החלק הזה של הזנב כי הוא עדיין חי ואין לה סכנה. יכול להיות שהמצב נהיה גרוע עכשיו ולכן היא נמצאת בלחץ?לקחת אותה שוב לוטרינר לראות אם קרה לה משהו? היום זה הגיע לשיא, היא קפצה עלי ואז קפצה על המזנון והפילה פסל קטן(והראש שלו שבור עכשיו :\) כמובן שהפסל חסר ערך לעומת האיגואנה ואני ממש דואג לה! בבקשה תעזרו לי!

1צחי

New member
שינוי

אופי ,מצבי רוח אצל לטאות,הוא לא דבר נדיר. ישנם הרבה גורמים למשל איגואנה שגדלה בבית והיא מאוד נחמדה ולאחר מכן היא מוצאת החוצה לשמש הטבעית ואז היא נזכרת שהיא "חיית בר" ומנסה להימלט אל הטבע. מצב נוסף יכול להיות לקראת ביוץ\יחום,האיגואנות נהיות אגרסיביות למדי. יחום אצל זכרים ניתן לראות עפ"י זה "שהכפתורים" מתנפחים במקצת ולעיטים יש גם שינוי צבע לחום כתמתם. אם זהו המצב זה יעבור,ואם יש מצב אחר כמו כאב מפציעה למשל אז האיגואנה יכולה להיות אגרסיבית עד כדי נשיכות וכמובן יש לטפל בגורם המכאוב. אם לא ניראית סיבה מהנ"ל אז פשוט תמשיך להרים אותה עד שהיא תירגע(זה יקח כשבועיים).

Beni Aroh

New member
מחזק..

הקטע של היחום נשמע לי הכי הגיוני.. זאת התקופה של הזיווגים והרביות.. והם נהיים תוקפניים.. והזכר שלך גם די גדול.. הפציעה לא נראה לי כ"כ כי הוא היה ממש מתקיף אותך מכאב.. אם אתה רואה שחל שינוי בפצע.. לראה קח אותו לוטרינר.. הכי בטוח..

יחום? היא בת שנתיים וחצי..

זה נחשב בוגרת? אני גם חושב שזה בן כי יש לו קוצים כאלה בשוקיים(ראיתי תמונה באחד האתרים) ומה זה הכפתורים האלה? הנקודות שיש על הצוואר? היא לא נושכת.. רק משתוללת. היא הרבה פעמים קופצת למקומות בניסיון להגיע אליהם ונופלת מגבוה ולפעמים מגובה מטר, זה מסוכן? יכול להיות שהיא שברה משהו? אז לתת לה יותר תשומת לב ואם היא לא נרגעת ללכת לוטרינר?

למעלה