בעיה עם האבא

block156

New member
בעיה עם האבא

שלום אני בן 27, אבא שלי בן 64 הוא וורקהוליק, (מכור לעבודה ), יש לו עסק מצליח בתחום הרכב, הוא עובד מ 6 בבוקר עד 6 בערב. הוא קיבל במהלך שנות חייו 2 התקפי לב קלים, וכתוצאה מכך עבר 2 צינתורים במהלך השנים. כמו כן יש לו קוצב לב, השני שלו כבר,ששומר על דופק תקין. לאחר בדיקה שגרתית שנעשית פעם בתקופה מסויימת, התברר לו על ידי הרופא שהמצב שלו לא השתפר , אלא מתדרדר. הלב שלו מתפקד ב 30 אחוז בלבד, ויש צורך כנראה להחליף לקוצב אחר,משופר יותר, ואם לא יעזור ההשתלה של הקוצב אז יצטרכו כנראה לבצע השתלת לב. אנחנו (המשפחה ) 5 נפשות,אבא אמא ושלושה אחים בוגרים רוצים שהוא יעשה שינוי,אך הוא לא מצליח,ולנו גם אין עצות מלבד " לסגור את העסק". הוא לא מצליח לקבל עזרה בעסק מאנשים אחרים,כל העומס עליו,ומצבו מתדרדר על בסיס קבוע. כל הזמן אנחנו אומרים לו,שיסגור את העסק, שיפסיק לעבוד קשה, שיפחית מהעבודה,שיביא מישהו מקצועי שיסייע לו לעשות שינויים בעסק, שיורידו ממנו את העומס. אך הוא מתרץ את זה, במשפטים כמו " אין מה לעשות" , "אני לא יודע איזה שינוי לבצע ", "אם אני יפסיק לעבוד מה אני יעשה " " אני אשתגע כל היום לשבת בבית ולא לעשות כלום " "זה יגמור אותי לסגור עסק כל כך מצליח ". כל כך הרבה שנים שאנחנו מנסים " לסייע " לו בעצות תפלות שיעשה שינוי, כשאנחנו בעצמנו לא יודעים איזה שינוי לבצע, מלבד לזרוק את המשפט " תסגור את העסק ". כל הזמן אנחנו אומרים לו : " אתה תמות עם העסק הזה " " אמא שלי אומרת לו, " הילדים שלך יבנו לך מצבה מזהב ". אך עדיין ,, אין שינוי. חשבתי על משהו קיצוני, אך אולי זה יכניס לו קצת שכל, ויגרום לו להסתכל על החיים אחרת. חשבתי להכין לו מודעת אבל. באתר הבא http://www.kadisha.biz/showitem.aspx?levelid=59597 ניתן להכין מודעות אבל ולהדפיס אותן. חשבתי על להדפיס אחת, ולזרוק לו אותה מול הפנים שיראה מה המצב שלו, לאן הוא התדרדר, שיראה מה יקרה אם הוא לא יבצע שינוי אני צריך עצות אני שבור מכאב לב. תודה

yonadavg

New member
אבא

לתחושתי, קריאות ביניים לא יעזרו כאן. אולי כדאי להושיב אותו לשיחה בפורום רחב של כל המשפחה. להביע בפניו את תחושותיכם בצורה רגוע. להסביר מה זה עושה לכם. לנסות לבחון ביחד אלטרנטיבות: לעסק, לסדר יום אחר עבור אבא. וכדומה. אפשר גם לפנות לאיש מקצוע- בין אם לטיפול פרטני או משפחתי.

block156

New member
זה נעשה כבר מלא פעמים

יש לי אח שגר בחו"ל הוא לא יכול היה להיות נוכח בשיחה אבל אני ואחי השני וגם אמא שלי תמיד ישנו איתו, אפילו לנו אין פתרונות לתת לו. מלבד לסגור את העסק ואיזה איש מקצוע אפשר לערב בכלל? הרי אין בעיה לעסק., הבעיה היא אישית התנהגותית, פסיכולוגית לא באה בחשבון מבחינתו. וגם טיפול אצל פסיכולוג הינו ארוך, והתוצאות לא באות מהר. זה לא שהפסיכולוגעיות תוכל לחדש לו משהו, אין צורך גם בטיפול התנהגותי. צריך פשוט לבצע שינוי.

yonadavg

New member
ראשית, שים לב לתגובתו של גרא

מעבר לכך, כמו שאומר אביך, איזו סיבה יש לסגור עסק מצליח? צריך להבין שהעסק הוא לא רק עסק. העסק הוא מקום שאביך השקיע בו את מיטב זמנו ומרצו. הביא אותו להיות מקום מצליח. מתפקד. אביך לעומת זאת, מתפקד היום פחות טוב מבעבר. הגוף שלו מאותת לו בכל מיני אופנים על דברים שלא כל כך קל לשמוע. להגיד לו שעליו לסגור את העסק בשיא פריחתו עלול להישמע בצורה לא טובה, להוסיף על ההתמודדות שיש לו ביחס לגופו ולגרור התנגדות. צריך אולי להתייחס למצב כנקודה שצריך לעשות בה שינוי, התנהלות אחרת, ולא נקודה של סגירה וסיום. כמו שהשינוי אינו סיום הדרך עבור אביך, הוא גם לא צריך להיות סיום הדרך עבור העסק. יש כאן הקבלה מסויימת. כמו שעל אביך לעשות שינוי ביחס לעצמו - יהיה גם שינוי ביחס לעסק. בין אם מינוי מנהל בפועל, מכירה של העסק או כל דבר אחר. לשאלתך, איש מקצוע יכול להאיר נקודות בשיחה, לתעל את הרגשות לאפיקים מועילים בשיחה, למנוע בזבוז אנרגיה על דברים שלא נשמעים או לחילופין רק מהווים "סדין אדום" בעיניו של אביך. בהצלחה.

גרא.

New member
block156,המעבר מחיי עבודה מאומצת יומיומיים

לחמצב של הפסקה כוללנית של העבודה,אינו מעבר קל,כלל ועיקר,ומחייב הכנה פסיכולוגית מתאימה לשינוי הכל כך משמעותי הזה.במקומות עבודה ציבוריים ברך כלל,יש הכנה לעובדים לפני יציאתם לגימלאות.לא רק המתמקדת,בשינווי הסטטוס,מאדם עובד,ובעל מעמד בעבודה,למצב של גימלאי שאינו חייב לקוםצכל בוקר לעבודה כפי שהיה רגיל,וכל עולמו השתנה.יתר על כן,בהרבה מקרים מוצעים לגמלאים תחומי עיסוק.אם תחביב כלהוא,אם לימודים,או התנדבות.בדררך כלל לא מעט גימלאים חוששים מפני הבלתי צפוי,וכשהם לומדים להתמודד עם זה,ומוצאים מה לעשות עם עצמם המעבר חלק יותר.אביכם וורקהוליק,עובד כל יום 12 שעות,למרות מצב בריאותו,מסרב בתוקף להפסיק לעבוד,משום שהוא מפחד מאד כנראה מהיום הראשון להפסקת העבודה,ולא יודע מה הוא יעשה עם עצמו.יש צורך להכינו לקראת הפרישה ,אמנם הוא לא בדיוק גימלאי כמו במוסד ציבורי אבל מעמדו מאד דומה.ומעבר להכנה,ויש כאלה קורסים שאפשר למצוא באינטררנט,מעבר להכנה יחד איתו אפשר לחשוב על מה שהוא יעשה,אחרי שיפסיק לעבוד.אם הוא ימשיך לנהל את העסק אבל לא יעבוד בפועל,זה לא יהיה השינוי המיוחל.אפשר להציע לו לעסוק בתחביב,ללמוד כל מיני תחומים שמענינים אותו,או כפי שצויין גם להתנדב.ויש לא מעט אפשרויות להתנדב.בכל מקרה הרעיון להדפיס מודעת אבל ולזרוק לו מול פניו,הוא מוטעה.ועלול,ועל כך אי אפשר לדעת בוודאות לגרום לו אפילו להתקף לב.זו אינה התנהגות נאותה של משפחה,שעלולה לעלות ביוקר רב.

למעלה