בעיה עם בעל עקשן

מ ו ר ל

New member
בעיה עם בעל עקשן

בני בן ה - 6 אובחן כ ADHD ואמור להתחיל את הטיפול עם ריטלין. בעלי מצידו מסרב וטוען שהילד בסך הכל שובב וזה הפתרון שהכי נוח למורים ולגננות לתת לילד את הכדור שיהיה להם שקט לכמה שעות- כלומר לטובת המורים ולא לטובת הילד ולא משנה כמה אני מנסה ומסבירה שזה לטובת הילד הוא לא מוכן לשמוע על זה. יש לציין שלכל האבחונים הלכתי לבד כי לטענתו "הכל קשקוש". אני מצידי מרגישה שבאמת יש בעיה - הגננת בגן מתלוננת המון- ואני כבר רוצה לתת לו את הכדור. חשבתי לתת לילד את הכדור ולא לספר - אבל אני יודעת שזה לא הפתרון. יש למישהו עצה בשבילי איך לשכנע / להסביר להכניס לו קצת שכל לאידיוט?

מיכל400

New member
אבל כמו רובם

כל כך מבינה!!! כל כך זוכרת!!! אם יש לי עצה??? לצערי אני חושבת שמה שעשה אצלנו את המפנה זו פגישה בבית עם חברה שמבינה בתחום אבל לא היה לה עניין כלכלי עם הבת שלנו. ביקשתי אותה לתבוא איזה ערב ותסביר. ותסביר. ותסביר ושוב! קשה להם לגברים שלנו. רובם לא באמת טמבלים אבל קשה להם לקבל שליוצאי חלציהם יש קושי כזה או אחר. בעלי היקר שיחייה, שהיום אגב כנוע לחלוטין מקשיב ומקבל כמעט כל מה שאני אומרת - רק בתחום הזה לא להסחף אה!(נו טוב אנחנו עכשיו בשלישית, הוא כבר מורגל) היה אומר שגם אם ניקח רכב חדש לחלוטין למוסך ימצאו בו ליקויים. עם טיעון כזה קשה היה לי להתווכח. אז באמת הייתי נותנת לגורמים חיצוניים לשוחח איתו. קצת מניפולציות לא מזיקות. אם הגננת היא בחורה לעניין, הייתי מבקשת, לאחר שתסבירי לה מה קורה איתו, שתתקשר אליו באיזה יום שקשה עם הילד ותבקש שיבוא לגן לשיחה, אולי היא תבקש ממנו שישב עם הילד בגן ויעבוד איתו קצת על מנת לקדם אותו... אני לא יודעת מה הקושי של הילד, אבל צריך לשוחח על הפערים שנוצרים בינו ובין שאר הילדים, על המקום השלילי שהוא ייתפוס, על הסטיגמה שתלווה אותו, על כך שילדים לא יזמינו אותו אחר הצהריים כי לא נעים איתו בגן...על כל זה ולא כל כך על היותו גורם מפריע לכלל אלא גורם מפריע לעצמו. לנסיוני, הסברים שלי היו אמוציונאלים מידי, גוף שלישי, מייטיב לעתים לעשות ת'עבודה. ולא, לא הייתי מתחילה רטלין ללא ידיעתו. קודם כל אמון!!! + שביל הרטלין עלול להיות לא קל בתחילה, אין סיבה לעבור אותו לבד! מיכל.

zivadina

New member
רוב הבחורים אותודבר

מסתכלים על הילדים כמו על מכונית... כפי שהציעה לך מיכל, הכי טוב להביא מישהי חתיכה וצעירה שתשכנע אותו. בנוסף, תגידי לו שעד עכשיו הלכתם בדרך שלו, ומכיון שהתוצאות "לא משהו", אתם מנסים דרך אחרת. מתוך נסיוני, יש פעמים שהאמא צריכה להחליט ולעשות מעשה, כי אם היא תחכה ש"הדברים יסתדרו" בשיטתו על האב, הילד ימשיך לצבור תסכולים. אה, נזכרתי. בספר "גברים ממאדים ונשים מנגה" כתוב שגברים לא אוהבים עזרה, כי זה מסמל אצלם חולשה. כנראה שהתפקיד שלנו, הנשים, זה לבקש את העזרה. הרי יש כל כך הרבה משאבים חינוכיים וטיפוליים שניתן להפנות לילד הסובל שלנו, אם רק נדע מה הם ואיך להגיע אליהם, שחבל לא לנצל אותם.

I am ADiDi

New member
גברים...

קודם כל אזהרה - אל תתני לילד כלום בלי לידע את הבעל - זוהי בגידה קשה מאד באמונו והוא לא יסלח על זה!!!! גם אני, כמוך, הלכתי לכל האבחונים לבד, והבעל התנגד. בעיקר כי אמא שלו קראה כל מיני דברים, וגם הוא שמע שמועות לא מבוססות, ועד היום הוא לא ממש שלם עם העובדה שלבת שלו יש ADHD. מה שאפשר להסביר, זה שאת הריטלין לא נתנה המורה , אלא נתן נוירולוג (או פסיכיאטר, תלוי איפה איבחנתם) ולרופא אין שום אינטרס לסכן את הילד כדי שלמורה יהיה קל! הסבירי לו שהכל בפיקוח רפואי ואם תהיה אפילו בעיה קטנה - תחזרו לרופא ליעוץ ושינוי מינונים\שינוי תרופה ולא תתני לו בשום אופן תרופה שלא עוזרת\ יוצרת תופאות לוואי מעצבנות. מקווה שעזרתי. אצלי זה עבד.

גם לי יש בעל עקשן שחשב שרטלין

זה בשביל המורות. אם המצב שלו לא טוב חברתית ולימודית , אני בטוחה שהבעל רואה את הסבל של הילד. תגידי לו שזה רק לנסיון.

pita21

New member
די! תפסיקו לרדת על הגברים....

בלי הכללות בבקשה! יש מספיק אבות (כדוגמת בעלי),שלא התכחשו לבעיה. יש גם אחרים...

regi n

New member
צודקת מאוד pita21 אבל לעניננו,

קחי את בעלך לסדנא להורים של ילדי ADHD, יש כמעט בכל הארץ ובכל קופות החולים. שם הוא יקבל את ההסברים והדוגמאות הטובות ביותר לנושא ה-ADHD והטיפול התרופתי. תני לבעלך לקרוא אחד מהספרים על ADHD. יש רשימה ב"קישורים". אני אישית לא פוסלת להתחיל טיפול תרופתי ללא ידיעתו או ללא הסכמתו, כאמא שדואגת לבנה יש לך זכות מלאה לטפל בו גם אם האבא מעדיף ל"הזניח". את לא צריכה את הסכמתו על מנת לקנות את הריטלין. בנושא הבגידה באמון, אז לדעתי זו בגידה שלו באמון שנותן בו הילד, שאבא יגן עליו מכל רעה.

למעלה