בעיה עם בעל הבית

hodile11

New member
בעיה עם בעל הבית

שלום, רציתי להתייעץ לגבי בעיה עם הבעל בית שלי. הבעל בית שלי כרגע נמצא בחול וכרגע אני עובד מול מיופה כוח שלו (שלא חתמתי חוזה מולו). נתחיל מזה שהמיופה כוח הוא בנאדם מאוד לא סימפטי, ואגרסיבי ובכל פעם שאני מתקשר אליו אני מקבל יחס בוטה ומזלזל. זה מתבטא בכך שהדוד התקלקל והתגובה הראשונית שלו הייתה "אני שולח לכם מישהו שיתקן על חשבונכם". לבסוף הבנאדם התעשת ושלח בעל מקצוע. התברר לנו שבעקבות התקלה הייתה נזילה.. אך הבעיה האמיתית התגלתה רק לאחר 3 שבועות שקיבלנו חשבון מים מנופח של 600 שקלים!! ברור כי החשבון המנופח זה בגלל הנזילה. לאחר שדיברנו עם חברת המים נאמר לנו כי יש לשלוח קבלה שהגיע אינסטלטור לתקן. מיופה הכוח לא ממש שש לעזור וטען כי אין לו את המספר טלפון של הבחור. לאחר מספר ימים התקשרנו אליו בשנית וקיבלנו תגובה נזעמת שבה נאמר כך: "תשלמו את החוב ותעזבו אותי בשקט". לאחר מקרה זה ערבנו את את הבעל בית שכרגע בחו"ל והפלא ופלא פתאום התגלה מספר הטלפון של הבחור. מיותר לציין כי הבעל בית לא מוכן להביא לנו לא את המספר טלפון של האינסטלטור ולא קבלה. שורה תחתונה: הוא לא מוכן להביא לנו קבלה וכרגע יש חוב של 600 שקל שאף אחד לא מוכן לשלם. מה ניתן לעשות? מצטער על החפירות תודה!

לשלוח למשכיר מכתב בדואר רשום

ולהודיע שאם תוך X ימים הוא לא ממציא את הקבלה על התיקון אתם תקזזו משכר הדירה את ההפרש שבין החשבון שקיבלתם לבין הממוצע הרגיל של הצריכה. זה אפשרי רק בתנאי שאין בהסכם השכירות איסור על קיזוז. אם יש בהסכם איסור קיזוז אז להודיע במכתב שתגישו נגדו תביעה על ההפרש.

hodile11

New member
המשך

היי, קודם כל תודה על התגובה. חשבנו על הצעד הזה, ולכן ניסחנו מכתב ושלחנו אותו במייל (מאחר והבעל בית בחו"ל ואנחנו לא מעוניינים לדבר עם מיופה הכוח) כתבנו במכתב שאם הוא לא מביא לנו קבלה אנחנו רואים זאת כעילה להפרת החוזה ונדרוש ממנו תשלום כספי. כמובן שלאחר שליחת המכתב הזה התקשר מיופה הכוח אליי (ביום שבת!) וקיבלתי ממנו אוסף של צרחות לא ברורות בהן נאמר :" אתם לא תאיימו עליי" " אתם חצופים וכפויי טובה" בחוזה אין שום סעיף שמודבר על קיזוז, לכן אני מניח שזה בסדר. כמובן שמדובר בחוזה גם על תיקון מצד בעל הבית של כל דבר שהוא בלאי (כולל דוד שמש) השאלה אם מבחינה משפטית אם באמת נקזז את זה מהצ'ק של חודש פברואר זה תקין?

כן, אבל קחו בחשבון שלבעל הבית יש בטחונות

קיזוז מותר אלא אם הסכמתם שאסור - אם לא מוזכר אז מותר. תנהגו כפי שפלורי יעצה (מכתב רשום וכו'). מנגד, אני מניח שלבעל הבית (או מיופה הכוח שלו) יש בטחונות שלכם, והוא יוכל להפעילם מול הצ'ק המקוזז, ואז שוב המגרש חוזר אליכם, ותאלצו לתבוע את הכספים האלו בבית משפט (או אם יש לו שטר חוב אז להתגונן בהוצאה לפועל, שזה מקביל).

למעלה