בעיה עם בעל הבית

טוקמן

New member
בעיה עם בעל הבית

שלום. החוזה שלי בדירה מסתיים ב19/11 , לפני חודשיים בערך התחלפו לי בעלי הבית ונאמר לי ששכר הדירה יעלה, אני לא דיברתי על כך ישירות עם בעל הבית החדש אלא עם בעל הבית הישן ומסרתי לו שאני מוכן לשלם X ש"ח, ב"ב הישן מסר את זה לב"ב החדש ואמר לו שאם הוא לא מוכן לסכום הזה שייצור איתי או איתו קשר תוך שבוע. הזמן עבר והוא לא יצר קשר אז אני הסקתי מכך שהסכום מתאים לו, השבוע קבעתי להיפגש איתו כדי לחתום חוזה חדש ( בזמנו נחתם איתו חוזה לחודשיים הללו עד לתאריך הפינוי המקורי ) ובשיחת הטלפון הזו כשאנחנו שבוע לפני מועד הפינוי מודיע לי ב"ב שהוא מבקש סכום גבוה יותר ממה שהצעתי או שאפנה את הדירה. גם להצעה של סכום התפשרות שבין שני הסכומים הוא לא הסכים ! מה אני יכול לעשות ? כמובן שיש לי את ב"ב הקודם כעד שתיווך ביננו בזמנו ושיודע שאני ביקשתי לשלם סכום מסוים שאז לב"ב החדש לא היתה התנגדות. ביקשתי מב"ב החדש להישאר 3 ח' בדירה עד שאמצא מקום אחר ושאשלם לו את סכום ההתפשרות אך גם לכך הוא סרב. האם הוא יכול להביא לי משטרה ב19/11 ולפנות אותי מהבית ?

הוא לא יכול להביא משטרה

אבל יכול לגרום לבעיות אחרות. אם החוזה הסתיים ולא הגעתם להסכמה חדשה, עליך לפנות הדירה במועד סיום ההסכם.

טוקמן

New member
מה הן הבעיות האחרות?

לפנות לביהמ"ש כדי להוציא אותי ? הבנתי שזה לוקח זמן ובזמן הזה אני אוכל להתארגן על מקום אחר. הרי היה בינינו מעין סיכום בע"פ שאמור להיות מחייב, מן הראוי שייתן לי זמן להתארגן.

טוקמן

New member
כל עוד זה לא כולל הוצאה שלי בכוח מהדירה

אין לי בעיה עם מה שיעשה. תודה על העזרה, חשבתי שהחוק מגן על הדייר מב"ב כאלו, הרי היה בינינו מעיין סיכום בע"פ.

זהו, שלא.

אני לא יכול לשלוח לך בדואר חוזה שבו כתוב "אם אתה לא מתנגד סימן שאתה מסכים והחוזה בתוקף", וזה בעצם מה שהיה כאן מבחינת הסכמה. זה לא נחשב - ההסכמה צריכה להיות מפורשת כדי שיחשב שיש בינכם חוזה בעל פה. בעצם האחריות עליך להגיע להסכמות במועד או לפנות את הדירה בסיום החוזה. אני ממליץ פשוט לשלם לו חודש אחד לפי שכר הדירה החדש (והגבוה) שהוא דורש, בהסכמה כמובן. גם ככה זו לא העונה להשכיר וזה לא שיש לו מישהו שאמור להכנס מיד אני מבין. בכל מקרה אף אחד לא יפנה אותך בכוח ב19, אבל הייתי מזדרז מאד למצוא דירה חדשה במקומך.

שהחוק מגן מפי בעלי בית כאלו?!?! אתה הזוי!

החוזה שלך נגמר את מסיק מסקנות לעצמך..טוב שלא הסקת כי השכירות תהיי הנמוכה יותר וקבעת את זה גם! יש לך תאריך לפינוי..ואתה צריך לדאוג להיות בחוזה מסודר לא נראה שגם אותך זה הדאיג ממש כמו שמדאיג אותך עכשיו. בקיצור קל ונוח "להפיל" את האשמה על בעל הבית ..חשבת אולי שהוא "הסיק, כמוך שהרי הסכום נמוך והוא לא רוצה ובלאו הכיאתה צריך להתפנות על פי החוזה שקיים-אז למה לטרוח להגיד לך? אגב..בעל הבית צודק..נכון שצריך ורצוי להגיע לפשרה אבל זאת לא חובתו לך חפש בעל בית אחר.

טוקמן

New member
אידיוט

מה אתה קופץ ? דאגתי להיות בחוזה מסודר ועל פי מה שסוכם בע"פ באתי לסגור חוזה חדש ואז הועלו דרישות חדשות. אתה כנראה גם שייך לקבוצת הברברים שבעל הבית שלי נמנה עליהם, מאחל לכם רק בריאות.

נכון-אני ה"אידיוט" ואתה זה שטועה.

להבהרה.. אני שוכרת וגם משכירה לעולם אני לא "יוצאת מנקודת הנחה" שם לא אמרו לי אני יכולה להסיק מסקנות גם בתור משכירה אני לא עושה זאת וגם בתור שוכרת ולי היה דייר שהסיק הרבה מסקנות כנראה..ביקשתי שיעמוד בחוזה..עשה מה שהוא רוצה "חשבתי שהחוק מגן על ב"ב מפני דיירים כאלו, הרי היה בינינו מעיין סיכום בע"פ" זה משחק לשני הצדדים בצורה שאתה רואה את זה. ואם תנסה רגע לצאת מעצמך-אולי תבין שאתה יצאת אידיוט?

למעלה