בעיה עם אקורדים

• פותח הנושא BeNzl
  • פורסם בתאריך

BeNzl

New member
בעיה עם אקורדים

היי, אני די חדש בכל הקטע ועכשיו התחלתי ללמוד אקורדים ואני ממש מתקשה בגלל שהרבה פעמים כאילו אצבע במיתר 3 נגיד לא נותנת למיתר 2 מספיק מקום לזוז ולא יוצא צליל.
הייתה לי בעיה בהתחלה באקורד D ואז פשוט לחצתי יותר לכיוון מטה עם המיתר התחתון ואז האצבע לא הפריע כי היא הייתה יותר למטה,
אבל נגיד באקורד G האצבע שעל מיתר 6 חוסמת את 5 ואני לא מצליח פשוט להזיז עוד יותר.

יש עצות? איפה אני טועה פה? באמת צריך להשקיע כל כך הרבה כוח וכיווץ האמה כדי לעשות אקורדים?

עניין של אימונים

אל תדאג, רובנו נתקענו על דברים כאלו בהתחלה. תמשיך ועוד כמה חודשים תשכח שהיו לך בכלל בעיות כאלו (יהיו לך בעיות אחרות, יותר מתקדמות...).

כמה שיעורים עם מורה בשלב זה יכולים לתקן לך הרבה טעויות. מאוד קשה לגלות מה אתה עושה לא בסדר ולתקן אותך דרך האינטרנט.

עקרונית, בהנחה שיש לך אצבעות בעובי נורמלי אתה צריך להיות מסוגל להחזיק אקורד בלי לחסום מיתרים סמוכים בכלל. אתה גם לא אמור לכופף מיתר (למשוך אותו למעלה או למטה) כשאתה מנגן אקורד רגיל, כי זה מגביה את הצליל והאקורד מזייף. כיפוף מיתרים זו טכניקה מתקדמת יותר.

אם הבאת את הדוגמה של אקורד G, תנסה לשנות את תנוחת האצבע על מיתר 6 ולראות מתי היא חוסמת את מיתר 5 ומתי לא. גם לחסום את מיתר 5 זו טכניקה שכדאי ללמוד (היא מאפשרת לך לנגן אקורד G עם אצבע אחת פחות, מה שמשאיר אצבע פנוייה לעשות איתה כל מיני דברים מעניינים). אבל אתה צריך להיות מסוגל לבחור מתי אתה חוסם את המיתר ומתי אתה נותן לו לצלצל.

באופן כללי, תשתדל לא להשתמש בכוח. אם אתה מניח נכון את האצבעות אתה צריך רק מעט כוח בשביל להחזיק אקורד שמצלצל טוב. לחיצה בכוח מקשה עליך למצוא את ההחזקה הנכונה, וגם עושה לך התכווצויות שרירים ותלמים באצבעות.

למעלה