בעיה עם אמא...

בעיה עם אמא...

קודם כל זה ניק שיש לי בתפוז רק בשביל להשאר חסויה ולא לחשוף את עצמי יותר מידי... מקווה שהגעתי למקום הנכון. אז ככה,אני כבר מלא זמן רבה עם אמא,נכון אני גרה לבד כבר כמה שנים ונכון שאני כבר ילדה גדולה (27) אבל אנחנו כל הזמן רבות. הפסקתי לעבוד לפני שבועיים וחצי-פיטורים וכאלה אז קצת קשה למצוא, וכן אני יודעת שאני עצבנית מטבעי ועכשיו שאני לא עובדת אז בכלל...אבל עדיין! לפני זה,מרגישה שלאמא שלי יש משהו נגדי,כל דבר שאני אגיד לא יהיה טוב לא יהיה לטעמה. קשה לי כרגע לתת דוגמאות...אני נמצאת אצלה כל סופ"ש רק בגלל שאין לי מכונת כביסה,אחרת הייתי מגיעה הביתה פעם בחודש בשביל הביקור. לא יודעת מה לעשות..אשמח לעצות
תודה

להגיע לאמא בשביל הכביסה

איך את חושבת שאמא שלך מרגישה כאשר זו הסיבה שאת מגיעה אליה? עכשו, היות שפוטרת, קשה להגיד לך זאת, אך יש מכבסות. אולי כאשר תגיעי אל אמך בשביל לבקר אותה והיא תדע שזו המטרה, ותבהירי לה שאת באה כי את רוצה להיות איתה. תשתדלי להשאיר את העצבים בחוץ. אז אולי תרגישי אמא אחרת. תוכלי גם לשוחח איתה ולהגיד לה שאת רוצה ביקור בכייף, בלי ביקורת ובלי שפיטה.

היא יודעת את זה...

היא יודעת שאם תהיה לי מכונת כביסה אני אגיע פעם ב... לא בטוחה שזה מפריע לה...וכן,חשבתי על מכבסות פרטיות אבל זה בעייתי..כי אין לי כ"כ הרבה בגדים בשביל הכמות שהם דורשים והם דורשים יחסית די הרבה כסף על כביסה... אי אפשר להגיע לביקור בלי שהיא תבקר אותי או תשפוט אותי! תמיד יהיה לה על מה להעיר..על אירוע שהיינו בו ואמרתי משהו והיא אומרת לי משהו בשקט על מה שאני אומרת...דיאטה,מה עם עבודה -וכן אני יודעת שהיא דואגת אבל עדיין,היא כאילו כל הזמן שואלת אם חזרו אליי מעבודה כזאת או אחרת..משתדלת לא לשתף אבל זה קשה כי צריך,כי בנתיים אני נעזרת בה מבחינה כספית ואוכל וכאלה...

למריבות צריך שתיים

התהליך הוא כזה - אימך מעירה - אולי מתוך אהבה ורצון לפעול לטובתך / ללמד אותך או מתוך זה שהיא אוהבת לנהל את כולם את עונה - כי את כבר לא הילדה הקטנה שמוכנה לקבל חינוך מאמא, כי את לא רוצה שאמא תתערב לך בחיים, כי לא נעים לך מהערותיה. אימך מגיבה על מה שאמרת, את מגיבה על התגובה שלה וכך המריבה מתפתחת וממשיכה. יש דרכים לא להכנס למריבות, יש דרכים לצאת ממריבות. מספיק שאחת ממכן תחליט שהיא משנה, כי כאמור "למריבות צריך שתיים". תוכלי לקרוא על כך יותר במאמר שמופיע באתר שלי - "קונפליקטים ויחסים" ולמצוא רעיונות לשינוי. בהצלחה

את כותבת שאת נעזרת בה כלכלית

ולכן ברור לי למה היא שואלת לגבי מציאת בודה. את רואה רק את הצד שלך - את נהנית ממה שהיא מציעה לך - כסף, כביסה וכדו' ומצד שני כועסת כשהיא מגלה עניין במה שקורה איתך. אם את מבינה שהיא דואגת לך (כמו שכתבת), תתיחסי אליה אחרת.

בגיל הזה תפקידך לתת לאמא אהבה וכבוד

את בעיות הכביסה תפתרי אצל חברות. אל אמא תבואי לפנק אותה. להתייחס אליה. להקדיש לה זמן. אולי תלמדי עיסוי כלשהו ותתני לאמא? אם את עצבנית, דחי את הביקור ליום טוב יותר.

את ילדה גדולה -נכון?

את למה שלא תעריכי את העובדה שאמא שלך זמינה עבורך כל סוף שבוע לענייני כביסות? את רוצה להגיע פעם בחודש? תקני מכונת כביסה פשוטה ואולי אפילו יד שנייה ותכבסי לבד. ובמקום להסתובב עם התחושה הזו שיש לה משהו נגדך, אולי פעם אחת כשאת מגיעיה לשם, פשוט תשבו על כוס קפה ותדברו בניכן על מה שכל אחת מרגישה כלפי השניה? זה יכול לעזור לדעתי.

אני לא יכולה לקנות מכונה..

אני גרה בדירת חדר ואין לי פה מקום בשבילה. אי אפשר לדבר איתה,כי על כל דבר יהיה לה מה להגיד,ניסיתי בטלפון וזה קשה כי שוב,נפתחת מריבה ואין לי את הכוחות לזה!

צימעס

New member
היה זמן שגרתי בדירת שותפים,

וקנינו מכונת כביסה (קטנה, יד שניה) יחד. בכל פעם שהתחלף שותף, הוא נכנס גם כ"שותף במכונה". נסי להתארגן עם שכנים, צעירים כמוך, שגרים בדירות קטנות, ולמצוא פתרון יצירתי לכביסה שלכם.

אמ....דוגמא?

ננסה... השבוע היה אירוע החלטתי לא ללכת בהתחלה ואז התחרטתי ואמרתי לאמא שלי שאני אתקלח והם יאספו אותי (הייתי בחדר כושר) וזה אחרי ששיגעתי אותה כמה פעמים..בסוף נמאס לה ולא הלכתי רק כי שוב התפתח מזה ריב... והיא משגעת אותי על הדיאטה,וכל מיני כאלה..קשה לי אין מה לעשות והיא לא קולטת את זה (היא רזה אבל הייתה שמנה שהייתה נערה..) כרגע לא עולות לי עוד דוגמאות...

MAGOLZ

New member
את מודה ששיגעת אותה ובסוף את עוד כועסת עליה?

למה את מרגישה שהיא

הנהגת שלך בנוסף לכל השאר? נראה לי שאת צריכה לשנות את התפיסה שלך לגביה.

ladybug4NLP

Active member
המממ.. יש לך כסף לחדר כושר אך לא למכבסה?

אז תחשבי על זה... ומה קרב לידיים? פעם היו מכבסים רק ככה! שהרי זמן יש לך... ושוב את מוזמנת לחשוב על זה.

ספיישיל

New member
יש מכבסה

מי צריך להטריח את אמא? תגיעי אליה כי היא אמא,לא כובסת.

לאמך אין כלום נגדך. היא רואה בך עדיין את

הבת הקטנה שלה ומרשה לעצמה להעיר לך/ללמד אותך/לבקר אותך וכו'. כאשר היא תפנים שאת כבר אדם בוגר וזכותך לנהל את חייך כראות עינייך, היא תחדל, אלא אם כן באופייה היא אשה שאוהבת לנהל לאחרים את ענייניהם (או שהיא אדם משועממם) וזו כבר בעייה אחרת. תמשיכי לבוא אליה, לבקר, אבל אל תגיבי לה. תני לה לדבר, תקשיבי ואל תגיבי,הרי את רק כמה שעות אתה לא כל השבוע . אני משערת שעם הזמן היא תקלוט שחבל על המילים. כל זמן שאת עונה לה, נפתח מקום לויכוח ולריב שיוצרים עגמת נפש ומתח מיותר. עשי כמאמר הפתגם "אל תהיה צודק - תהיה חכם" וכאן לדעתי החכמה היא לא לענות לה.

מי אמר שאני מטריחה אותה?

אני מכבסת בעצמי עושה לבד הכל! מכבסה? כמו שכבר אמרתי...אין לי כרגע את הכסף לזה...

Lady In Blues

New member
מכבסות בשירות עצמי עולות שקלים בודדים.

ואת אומרת שיש לך ממש מעט בגדים, אז זה יסתכם במכונה אחת ומייבש אחד. באמת? אין לך 25 שקל לשבוע?

למעלה