בעיה עם אייפון 5S

TMI...

צבע המכשיר פשוט לא רלוונטי...

noa_f

New member
אם הסים של החברה יעבוד היטב אצלך במכשיר

הייתי מנסה משהו שב״גולן״ מציעים לפעמים ללקוחות: לא לשים את בחירת המפעיל על ״אוטומטי״ אלא לבחור ידנית באורנג׳. אולי הוא מנסה לקפוץ אצלך לרשתות אחרות...

עוד רעיון: אורנג׳ מפעילה רשת נסיונית של דור רביעי (LTE). יכול להיות שהמכשיר שלך מנסה להתחבר לשם מדי פעם, אבל נכשל כי את לא לקוח שנמצא בתוכנית הנסיונית? תבדקי איתם.

משהו הזוי, וסליחה אם אני כותב שטויות...

בתיאור שלך את מציינת ש"אם את מכבה את הדור השלישי - שוב ניתן להתקשר ולקבל שיחות".
שמתי לב לשורה הזאת, לאחר שחיפשתי ב'גוגל' מידע על כיבוי LTE באייפון 5S, וראיתי סרטון הדרכה כיצד לעשות זאת ('הגדרות' > 'סלולר' > LTE).
הסתכלתי באייפון 5S שלי ולא ראיתי LTE אלא 'דור שלישי' כפי שכתבת.
פתאום צץ לי המשפט שכתבתי בתחילה (בקשר לכיבוי דור שלישי) ותהיתי אם יש קשר בין הדברים... כלומר, בסרט שמראים בו כיצד לכבות את LTE, אזי בדיוק במקום של LTE נמצאת האפשרות 'דור שלישי', וכשאת מכבה את האפשרות הכל תקין.
אז אולי כל מה שאת צריכה הוא לכבות את האפשרות של 'דור שלישי' וזהו?
אינני יודע מהן "תופעות הלוואי" של כיבוי האפשרות הזאת, אבל את יכולה להתקשר ולקבל שיחות.
האם בדקת את האפשרות לחיות עם האפשרות הנ"ל כבויה? מרגישה משהו?

ShorT3

New member
נכון, גם אני ראיתי את הסרטון הזה

כשאני מכבה את הדור 3 אפשר להוציא ולקבל שיחות, אבל אז אי אפשר להשתמש בגלישה בכלל אם אני לא נמצאת באיזור של WIFI, וגם איכות השיחה ירודה במקומות מסויימים.

מוזר

יצאתי למקום שאין בו WiFi וכיביתי את האפשרות של 'דור שלישי' ו... מיד הופיע מידע ש'אין קליטה'!!! ואני לא יכול לחייג, לקבל שיחות ולגלוש...
מוזר ה"סיפור" עם האייפון שלך...
מצטער שלא יכול לעזור יותר.

noa_f

New member
האם אתה לקוח פלאפון במקרה? או רמי לוי

או הוט מובייל? כי החברות הללו עובדות בדור שלישי בלבד.
חברות כמו אורנג׳, סלקום, גולן וכל נגזרותיהן בעלות שירות גם בדור 2 וגם בדור 3.
ההבדל הגדול בין דור 2 ל-3 הוא במהירות הגלישה. אבל גם בקליטה לשיחות.
שורט3 יכולה לכבות את הדור ה-3, אבל אז הטלפון כמעט לא שמיש לגלישה סלולרית.

se7en77

New member
יש בארץ רשתות שעובדות על דור שלישי

בלבד כמו רמי לוי , פלאפון וכדומה .

מצד שני יש את סלקום ואורנ'ג שיעבדו גם בדור שני וגם מעל , הקטע ששם הגלישה תהיה במהירות של מודם מלפני כמה שנים.

luckydude

Active member
כמו שכתבתי לה בפורום השכן,

נראה שאפל מראים את האופציה של הLTE רק שמכניסים סים של חברה שהם יודעים שהיא משדרת LTE. כאשר הם עושים עדכון לiOS הם מעדכנים את הרשימה של הMNCים של החברות שמשדרות LTE לאי אילו חברות שהתחילו לשדר LTE מאז העדכון האחרון של התוכנה.

בכל מקרה ההמלצה שלי לה היתה שתכניס את המכשיר למצב של field test mode ותנסה לראות למה הוא מפסיק לעבוד.

luckydude

Active member
Field test mode

מראה שפע של אינפורמציה טכנית על מצב המכשיר והרשת. חיפוש קצר בגוגל עם המילים iPhone field test mode יראה איך נכנסים לזה (זה לא מסובך).

אם לחארות באורנג׳ היה מתחשק אז הם מייד היו מכניסים את הטלפון שלה למצב הזה ויש סיכוי טוב שהיו מגלים מה הבעייה של האייפון מיכיוון שאני מיומנים בתרגום המידע שמוצג שם (ואני מניח שזה הדבר הראשון שכל מעבדה היתה עושה ברגע שהם היו מקבלים אייפון עם בעיות כאלו). אבל אורנג׳ כבר התחילו בתשובה שקרית (התדרים לא מתאימים) אז לא נראה לי שלא ממש התחשק להם לעזור לה.

למעלה