בעיה נפוצה בעולמנו

בעיה נפוצה בעולמנו

בלוגרית מבכה את המצב בעולם החילוני
והנה דבריה(טיפה עידנתי את הבוטות)
אתמול פורסמה פסיקה מעניינת של בית המשפט האמריקני שלמעשה מתירה למעסיקים לפטר יפות בגלל אובר-יופי.
לא אעסוק בכל היט הזה של הפמיניסטיות, זה לא התפקיד שלי וחוץ מזה אין לי 600 חתולים בבית, 20 עגילים באוזן ובת-זוג גברית עם קעקוע של דרקון על ה... ובמילים אחרות - אני לא לסבית,
אז זה לא התפקיד שלי, סורי. מה שכן רציתי לתקל זה קודם כל את הגישה והקיפוח המעצבן הזה של הנשים המכוערות.. האם אותו רופא שיניים תעבתן לא יכל היה להתאהב באישה מכוערת ?
הבנאדם למד והשקיע עשור מחייו בשביל ללמוד, להשכיל, לפתח חשיבה ביקורתית - להיות ד"ר, שם ודבר בעולם הזה..
ואז בא בית המשפט בא וטוען שזוג ... יפים ופרצוף אסטתי מדבר את אותה השפה לאותו ד"ר משכיל כמו גם לנהג משאית נמוך מצח, בור, חסר שיניים ומעריץ של "אני קורא לך" של אייל גולן?
האם כל גבר נהיה לטרול מזיל-ריר וחסר כל עכבות כשמדובר ביפיפיות, ומאידך - נהפך בין רגע לאלברט איינשטיין ג"וניור כשהוא נתקל בנקבה שהמחמאה היחידה שאפשר להגיד עליה מבחינה ויזואלית היא ש "מרחוק היא דווקא לא נראית כמו איסמעיל האניה" ?
אז כן, גבר זה יצור די עלוב בעל מתג תחתון קל להפעלה, כבר הבנו את זה, אבל מה זה אומר על הנשים המכוערות ? האם אתן, הנשים שלא נראות משהו מוכנות לספוג את העלבון ? את היחס המבזה הזה ? את מבטיי התאווה שגברים ברחוב שולחים לעבר החברות היפות שלכן בעוד שהכלב שלהן משתין לכן על הרגל ?
בוא נודה בזה - בעולמנו, על כל יפה ישנן שלוש מכוערות, ז"א נשים שמשקל גופן מונע חיובים של חנויות אופנה פופולריות בכרטיס האשראי, או נשים בעלות טוסטסטרון גבוה שניכר בשיער גוף ופנים שלא מבייש שטיח פרסי, או ערסיות שמדברות ונראות כמו סיגריה וכיו"ב. זה אומר שרוב הנשים לא נראות משהו, ובואו נודה בזה - ברגע שאישה עוברת את גיל 30 או יולדת את הילד השני אז יפיפיה היא כבר לא...מה שמשאיר אותנו עם אחוז קטן של יפיפיות - וכונפות שסובבות אותן. מן גרוויטציה מוזרה שכזו.
אם רוב הנשים לא ממש יפות/כוסיות/אובר-סקסיות - אז התמונה די עגומה - כל הגברים, משכילים כטפשים, מועדים ליפול בpussy trap ולהתאהב באחוז קטן של נשים - והמצחיק הוא שהכוח אכן אצל היפות !
צדק בית המשפט שמורכב מגברים בעלי תבונה ורגישות, כשסירס את כוחן של נשים יפיפיות בעלות עוצמה כזו שמסוגלת לעקם את ליבו של כל גבר, "איינשטיין" ככל שיהיה.
להיות אישה יפה זה כוח בלתי הוגן משום שאישה רעה יכולה לנצל זאת בכדי להזיק לגברים וצריך למנוע את זה.
אחיינו המוסלמים וגם החרדים כבר מצאו את הפטנט שהוא לכסות הכל,
ואנו - החילוניים, כל מה שיש לנו להסתמך עליו הוא על שופטים חכמים שיגנו עלינו מאותן נשים.

בארץ (איך לא) צדיקים יותר מצדיקים

התייחסו לפסיקה בארה"ב, שהכשירה פיטורים של עובדת "מושכת" •
הנציבות לשוויון הזדמנויות: יש בישראל עובדת שפוטרה בידי מעסיק מאוהב - וכעת היא תובעת אותו
יעל ברנובסקי, כתבתנו לענייני רווחה יום אחרי שבית משפט בארה"ב נתן הכשר למעסיק שפיטר עובדת משום שהיתה יפה מדי,
אמרו בארגוני הנשים בישראל: יש אפליית נשים, אבל פסיקה כזו לא היתה יכולה להינתן בישראל. וההערכה הזו אפילו יכולה לעמוד למבחן בקרוב.
בנציבות שוויון הזדמנויות של משרד התמ"ת ממתינים בימים אלו לפסק דין שאמור להינתן על ידי אחד מבתי המשפט בעניינה של אישה, שהועברה מתפקידה משום שמנהלה הישיר פיתח כלפיה רגשות. האישה, ששימשה סגניתו, לא ויתרה, פנתה למשרד התמ"ת, ובעזרתו הוגשה תביעה נגד המעסיק.
"טענו שיש פה התייחסות למיניות של האישה ולמגדר שלה בצורה לא מקובלת, ואם המעסיק מתקשה לעבוד עם האישה בגלל רגשות כאלה או אחרים, הוא שאמור להיות מועבר מתפקידו", אמרה אתמול עו"ד אינה סבטנוביץ'-דוד, סגנית יו"ר הנציבות.
"האמירה שהאישה אמורה לשלם על משהו שאינו בשליטתה ושנובע רק מעצם זה שהיא אישה, מאוד קשה".
עו"ד סבטנוביץ'-דוד הסבירה, כי הפסיקה, כפי שניתנה בארה"ב, לא יכולה להינתן בישראל משום שזה מנוגד לחוק.
"יש כאן שתי בעיות. ראשית, הפיטורים באופן כללי צריכים להיעשות באופן רלוונטי, ושנית, התייחסות למגדר של אישה ולמיניותה היא אפליה על רקע מגדרי והטרדה מינית.
החוק בישראל מטיל חובה על מעסיק ליצור סביבת עבודה שנקייה מהטרדות מיניות. המנהל המטריד לכאורה הוא זה שצריך להיות מועבר מתפקידו, ולא העובדת".
גליה וולוך, יו"ר נעמת, אמרה: "הפסיקה של בית המשפט בארה"ב מייצגת גישה אולטרה-שמרנית. לשיטתו של בית המשפט בארה"ב, אולי היה נכון להלביש את כל הנשים ברעלות וכך ייחסך העינוי מגברים".
מיכל רוזין, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית, מסרה כי בשנת 2011 הגיעו למרכזי הסיוע כ- 40 אלף פניות. כחמישית מהפניות דיווחו על הטרדה מינית.
"דבר כזה לא היה עובר בישראל", אמרה רוזין, "המסר שיצא מבית משפט האמריקני הוא שבמקום שהגבר ילמד לשלוט ביוצרו, האישה משלמת בעבודתה ובפרנסה".
דרך אגב, אתמול אמרה העובדת האמריקנית שפוטרה, מליסה נלסון: "הפסיקה שגויה לחלוטין. היא מעבירה מסר שלפיו הגברים יכולים לעשות ככל העולה על רוחם בעובדות שלהם

קליט

New member
בית המשפט האמריקאי צודק

זכותו של המעסיק להפטר מעובד עם קול צורם מדי, או עובדת שמטרידה את שלוותו, זה העסק שלו וזכותו לפטר את מי שבא לו

לא בעולם פימניסטי

שבו זכותה של האשה להטריד ואפילו אין זכותו של הגבר להתנגד להטרדה
לא רק שלא בסילוקה אלא אפילו לדרוש ממנה לבוא בלבוש הולם/צנוע

קליט

New member
אתה בטוח שאסור לך לדרוש מהעובדת שלך שתתלבש מכובד ?

אני מתאר לעצמי שאסור לך לדרוש ממנה שלא תלבש מכנסיים, אני מדבר על לבוש צנוע יחסית, לבוש שיכבד את העסק (לא את הבוס או שתכבד את עצמה, חלילה...)

קליט

New member
רק רציתי להעיר

שזכותך לדרוש מהעובדת שלך שתתלבש באופן מסוים שנראה מכובד + מדים . נראה לי שזכותך לדרוש גם שלא תלבש צמוד או שקוף מדי, כי זה לא נחשב מכובד .

קליט

New member
בינתיים זה ככה נראה לי ב"אל על" ובמלונות יש כללי לבוש ומדים

קליט

New member
ומה קורה בבנקים ובמשרדי ממשלה ? . . .

יש להם אי אילו קוים אדומים .

למעלה