בעיה משפחתית

mtm03c

New member
בעיה משפחתית

בני בן 3. אביו עזב את הבית לפני חצי שנה ומצב הדברים ביננו לא ברור כרגע. עד עתה לא מנעתי את המפגשים בינהם (אין הסדרי ראייה קבועים ואני מאמינה שלאב צריך להיות חלק משמעותי בגידול ילדיו). הבעיה מתעוררת כאשר הילד נפגש עם סבתו ומשפחתו של אביו, אשר מסיתים אותו נגדי ושוטפים את מוחו. במהלך יום כזה אביו יושב ומפצח גרעינים ואפילו לא טורח לשחק עם הילד ו/או לדאוג לו. הילד ניזון מבייגלה כל היום ואביו לא מזכיר לו ללכת לשירותים ובמקום זה הוא שם לו טיטול (והילד כמעט נגמל מטיטולים!). הוא פשוט לוקח אותו כדי שסבתו תרעיל את נפשו - ולא כי באמת אכפת לו מהילד. הילד חוזר ואומר לי סבתא אמרה שאת לא טובה וכו', מתחיל לבכות ולהתפרץ ללא סיבה. אני לא כועסת עליו ומנסה רק לחבק ולתת הרגשה טובה, אולם המצב הגיע לידי כך שגם בלילה הוא מתעורר מס' פעמים ובוכה מתוך שינה ואין אפשרות להרגיע אותו. גם הגננת אמרה לי שבגן מדי פעם בלי שום סיבה הילד מתחיל לבכות. כשהם הולכים לישון הוא ממלמל "אבא" ולעיתים "אבא מרביץ". אני מעולם לא אמרתי מילה רעה על אביו וכשהוא מבקש לראותו אני מיד מרימה טלפון ונותנת להם לשוחח. מה עלי לעשות? איך להוציא את הילד מהמשבר? מדובר בילד מאוד חכם שקולט דברים מהר מאוד וגם מאוד רגיש. האם יש משהו שאני יכולה לעשות/לומר כדי להוציא אותו מהמתח בו הוא שרוי? מה עוד ניתן לעשות כדי שיהיה רגוע כשהוא הולך לישון בלילה? האם למנוע ממנו לבקר את משפחת אביו כדי שלא ישמע דברי הסתה? אשמח לעצתכם.

m i c h a l i

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

לא הבנתי מדברייך האם אתם נשואים? האם יש תשלום מזונות? אני ממליצה לך דווקא כן לתבוע הסדרי ראיה. אם אינך מעוניינת לתבוע הסדרי ראיה ו/או מזונות הייתי מערבת עו"ס במחלקת הרווחה בעיר. גם אם תחליטי לא לתבוע, כדאי ליידע אותה במצב ביניכם ובחששות שלך.

mtm03c

New member
המשך

כן אנחנו נשואים. טרם תבעתי מזונות. התקשרתי לרווחה ושם אמרו לי שאפשר לפנות אליהם רק דרך ביהמ"ש ולאחר הגשת תביעות.

a44

New member
תפני שוב לרווחה

מדוע אינך פותחת בהליכי גרושין? האם מדובר בכסף? אם את בטוחה שהמצב בינכם הוא כזה ושלא תחזרו להיות יחד, כדאי לסיימו כמה שיותר מהר. לטובת הילד ולטובתך. בהצלחה.

s h o o s h a

New member
פנייה לרווחה

אני לא יודעת לאן פנית ומי ענה לך אבל דבר אחד שיהיה ברור: פניה לרווחה אינה תלויה בשום צורה ואופן בבית משפט זה או אחר או הגשת תביעה! את מתארת כאן מצב מאד עדין ורגיש שבו טובת הילד נפגעת וחובה שעובדת רווחה תהיה מעורבת ותדע מהמתרחש. ולכן, אין כל היגיון בתשובה שקיבלת. מציעה לך במקביל לפניה לרווחה לפנות לנעמ"ת או ויצ"ו באזור מגורייך ולבקש סיוע, ליווי והדרכה. כמו כן, תפני לסיוע המשפטי ותגישי בקשה לקבלת ייצוג של עו"ד מטעמם (בסכום סמלי או ללא תמורה, הכל ביחס להכנסותייך). אהיה אף מאד קיצונית ואומר שלעת עתה הייתי מצמצמת עד למינימום את ביקורי הילד אצל אביו, עד אשר עו"ס תהיה מעורבת בתמונה ולו רק בשל האמירה שלך בהודעת הפתיחה "... הוא ממלמל "אבא" ולעיתים "אבא מרביץ"..." תפני כבר אתמול ללשכת הרווחה. לא טלפונית אלא פיזית. הגיעי אליהם, פתחי תיק, תמונֱה לך עובדת סוציאלית ומכאן עשי את דרכך יחד עמה ותחת פיקוחה המלא.

mtm03c

New member
פנייה לרווחה

הי, תודה על התגובה. אחת הסיבות העיקריות שעוד לא התחלתי בשום הליך ולא פניתי פיסית לרווחה היא שאני בשמירת הריון מאוד מתקדם... גם בויצ"ו וגם בנעמ"ת ביקשו שאגיע פיסית כדי לקבל ייעוץ ובמצבי זה קשה. לכן התחלתי לבדוק מידע באינטרנט וטלפונית...

m i c h a l i

New member
דברי טלפונית עם עו"סית

ברווחה במקום מגורייך והסבירי לה שאינך יכולה להגיע אליהם. יש להם אפשרות להגיע אלייך הביתה. עדכני אותנו בבקשה בהמשך

למעלה