בעיה מעניינת עם TOSHIBA SATELITE

redrider

New member
בעיה מעניינת עם TOSHIBA SATELITE

קודם כל הדגם המלא הוא Toshiba satellite a105-s2001 פנתה אליי לקוחה עם בעיה שהיא לא מצליחה להעלות את המחשב עם הודעת ntldr is missing הידוע לשמצה. ההארד דיסק הוא כונן SATA. ניתקתי אותו ובדקתי במחשב שלי והוא נמצא תקין לחלוטין. כל עוד ההארד דיסק מחובר בלתי אפשרי להעלות את המחשב עם דיסק של וינדואוס, הוא פשוט חוזר על אותה ההודעה בלי כל ניסיון לקרוא מהדיסק. אם ההארד מנותק הכל עובד בלי בעיות. ניסיתי להחליף את הNTLDR ואת הNTDETECT.com בהארד דיסק. הוא עולה ללא בעיה עד לשלב הWINLOGON אצלי במחשב. עכשיו אני רואה שני פתרונות אפשריים: 1)יש תקלה בלוח אם. יש לבחון את האופציה להעביר את הכונן למארז חיצוני ולהעלות אותו באופציית removable storage בביוס. 2)אתם מספקים לי פתרון חליפי. מודה מראש לכל מי שירצה לעזור לי

bar666xp

New member
לא הבנתי מה הקשר?

יש מחיצת איזור? CD RECOVERY? הבעיה עם NTLDR זה שהגעוניות של MS היא שאם הוא לא ""מותקן ע"י המערכת הפעלה""... יש סבירות גבוה שהמחשב לא יניע
כלומר אלה אם תחלץ את הקובץ המקורי של המערכת הפעלה הסבירות שהNTLDR יתפקד שואפת ל5%~. וביכלל למה הוא חסר? זה יותר מעניין... בקיצור אחזר/פרמט את המחשב, לא לשקוח דיסק SATA מצריך דרייבר SATA ו/או שינוי הגדרה בביוס לדימוי IDE {הCOMFTERBLE שכבר מוכר לכולם ניראה לי}. מי מפרק HDD כשהביוס מזהה אותו?! והוא לא משמיע רעשי טרקטור לפני שמנסים כמה וכמה פעולות תוכנה?

redrider

New member
ההארד דיסק תקין

כמו כן גם הNTLDR שלו. הביוס מזהה אותו וכמו בביוסי לפטופ רבים לא נותן כמעט שום משחק. כל עוד הוא לא מחובר הכל עובד יופי. איך שהוא מחובר לא משנה איזה דבייס נבחר לעשות בוט מגיעה הודעת הNTLDR

Y. Welis

New member
זה דיסק חיצוני או פנימי?

אם פנימי אז הרץ את פקודות fixboot ו-fixmbr וכן chkdsk. אם דיסק ההתקנה של XP (התקין, אני מניח) מזהה את הנפח המלא שלו בהתקנה, לא אמורה להיות בעיה.

redrider

New member
כנראה לא קראת את מה שכתבתי

כאשר הכונן לא מחובר למחשב. (אני מדבר על כונן SATA פנימי) קיימת בעיה במחשב עצמו. הוא לא מגיב לא בCD ולא בUSB אלא ישר נותן הודעת NTLDR. ניסיתי לבחור DEVICE אחר כאמצעי העלאה אבל שום דבר לא עוזר. אם אני מנתק את ההארד דיסק הכל עובד סבבה. ההארד דיסק עובד מצויין במחשב אחר. הבעיה ככל הנראה בחיבור SATA בלוח אם.

bar666xp

New member
לא הבנתי כולם!

אם המחשב מאתחל מCD אין שום סיבה שלא יאתחל מהCD כאשר הHDD מחובר! לוחצים F1-12 {לפי הביוס} מקבלים את תפריט הבחירת עמצאי איתחול בוחרים בCD והוא יאתחל מCD.

redrider

New member
אחי... עשיתי את זה ישר... זיבי

אפילו כשאני מפעיל אותו עם ההארד דיסק בכונן הוא סירב לעלות בשום צורה אחרת. נראה לי משהו מוזר עם ההארד דיסק הזה

bar666xp

New member
לא הגיוני בעליל.

תפריט האתחול מגיע מהביוס {לחיצה על F1-12 לפי הביוס}... זה לא משנה אם יש HDD או לא התפריט אמור להופיע ולאתחל מאיפה שתבחר. נסה לחבר את הHDD ולהישתמש באיזה DM {דיסק מניג'ר} כדי למחוק את המחיצות {כאילו הוא אינו מפורמט ו/או הוכן לעבודה}. לאחר מכן התקן עליו את המערכת הפעלה... {פרמט עם הCD של WINDOWS}.

redrider

New member
לא הגיוני נעצר במכס

אני אומר לך שזה ככה. לא משנה עם הכונן מחובר בUSB או בכבלים תמיד יש אותה תוצאה

redrider

New member
איפוס באיוס לא עזר... NTLDR

אני חוזר על מה שעשיתי עד עכשיו: כל עוד ההארד דיסק מחובר למחשב בSATA או USB אי אפשר לאתחל עם CD של וינדואוס, ישר קופצת הודעת NTLDR עם ההארדיסק מנותק הCS מאתחל סבבה. ההארד דיסק עובד בלי בעיות במחשב השולחני שלי. ניסיתי להתקין ביוס חדש אבל זה לא עזר. כשאני נכנס לביוס הוא מזהה את ההארד דיסק לפי הדגם אבל אחרי זה... NTLDR...

bar666xp

New member
כבר ממש יושב לי על קצה הלשון...

לומר לך תביא את המחשב עלי עם 150ש"ח הכל יעבוד
BLACK HUMOR.

redrider

New member
אני מסכים. תגיד לי איפה אתה נמצא

כדי שאני אבוא לבעוט בך על הצעתך הנדיבה
הכל בהומור כמובן

למעלה