בעיה "מחורבנת"

בעיה "מחורבנת"

מה עושים?
הבן בן 3 וקצת לא מוכן לעשות קקי בסיר או באסלה.
רק בתחתונים.
הוא גם לא אומר כשהוא צריך רק אחרי.
אני בלחץ כי בשנה הבאה הולך לגן עיריה, יקראו לי כל יום להחליף לו?

אשמח לעצות והארות כיצד ניתן לעודדו לשחרר...
תודה,
אורלי

רבקה122

New member
רק
כי אנחנו באותה בעיה

אצלנו היה ככה

דבר ראשון אל תתרגשי מזה כדי שלא ישחק על זה או לחילופין שלא יפסיק לעשות קקי ויפתח עצירות.
תגידי לו שקקי עושים בשירותים ותחליפי.
דבר שני אם הוא עושה בשעות יחסית קבועות תשתדלי להיות בבית בשיות האלה.

אצלנו זה עבר תוך שלושה שבועות וכשאנחנו לא בבית/בגן הוא עדיין עושה בתחתונים לפעמים, בעיקר בחוץ איפה שאין שירותים :/

אל תתיאשי זה עובר :)

zisales

New member
אולי יש לו חרדת אסלה??

מסתבר שיש דבר כזה.. וממש לפני כמה ימים קראתי על הנושא בגלל שאחותי מתמודדת עם אותו דבר עם הקטן שלה (כבר קצת יותר מ3). צירפתי לך את הכתבה שקראתי בנושא, חלק ממה שאומרים שם זה להרגיל את הילד להגיע אל הסיר וגם אם הוא רוצה לעשות קקי בחיתול שיעשה את זה בישיבה על הסיר.

הגרה21

New member
גם אני מתמודדת עם אותו הסיפור

אצלי זה לא רק הקקי אלא גם הפיפי. הלכתי ליועצת גמילה לדפנה גרייס שטענה שלא מדובר לדעתה בחרדת אסלה. אנחנו הושבנו אותו על האסלה והוא לא התנגד לעצם ההושבה על האסלה - הוא ופשוט לא שחרר לתוכה. בגלל זה היא טענה שלא מדובר בחרדת אסלה אלא בחוסר ביטחון, הוא חושב שהוא לא מסוגל לעשות באסלה (משווה את עצמו לאחיו -שתמיד עשה את הצעדים ההתפתחותיים לפניו ולא מרגיש בטוח שהוא יוכל לעשות באסלה - פוחד מכישלון). היא טענה שאם זאת הייתה חרדת אסלה הוא היה בוכה/צועק/מתנגד בזמן ההושבה על האסלה. אמרה לשחרר לחלוטין.
המוצא שאנחנו מצאנו הוא שהוא עולה על דרגש ועושה באמבטיה.
אני מציעה לו לעשות כשאנחנו בחוץ - ושם יחסית הוא מוכן לעשות ( אני מדברת על פיפי). את הקקי הוא עדיין עושה בתחתונים. משיחה עם פסיכולוגית אחרת - היא נתנה לי עצה לקחת את התחתונים ומול הילד להשליך את התוצרת אל האסלה. אני עושה את זה ויחד אנחנו מורידים את המים.
לא יודעת האם לשחרר - זאת אכן הגישה הנכונה כאן. למרות שיש שיפור והוא ביקש מעצמו לעשות באמבטיה...
בדף הזה שצורף כאן - אחד הדברים שמייעצים לעשות כשיש חרדת אסלה - זה טיפול פסיכולוגי. אני תוהה איך טיפול כזה מתנהל כשהילד בן 3?

zisales

New member
אני מאמינה שיש מטפלים שיודעים להתמודד גם עם

בני 3, הייתי בודקת את הנושא ומגששת קצת כדי לקבל פרטים. אולי כדאי תנסו שישב על הסיר עם החיתול ויעשה קקי. ככה בתור התחלה

רבקה122

New member
יש סוגים שונים של פסיכולוגיה

קינסולוגיה מתבצעת על השריר של האם כשהילד יושב עליה. אני מאמינה גדולה של הטיפול הזה.
בהמתנה לתור שנדחה בגלל המצב הבטחוני. התור הוזמן בדיוק לעניין הזה.

הגרה21

New member
אצל מי רבקה?

אם נוח לך יותר את יכולה לשלוח לי מסר. זה מישהו/י מומלצים?

רבקה122

New member
מנסה משהיא חדשה

שקיבלתי עליה המלצות חמות משני חברות.
שמה אסתר מרום והיא גרה בכפר הרי"ף.
הקודמת לא רלוונטית עבורי בגלל הזמינות, מטפלת בארץ ובחו"ל והתורים ארוכים.

הגרה21

New member
איפה זה כפר הרי"ף?

ניסית בעבר קינסיולוגיה? אצל החברות זה עבד?
איך קראו לקודמת?
מתנצלת על המטח.

רבקה122

New member
ניסיתי

טיפול אחד נקודתי, מאוד התרשמתי מהתחום וגם עזר.
זה היה לפני כארבע שנים+ (עוד לפני ההריון של התאומים) לא מוצאת כרגע את שם המטפלת ההיא, התגוררה בזמנו בירושלים. אם חשוב לך אברר לך מאוחר יותר.
לגבי הנוכחית, חכי עוד שבועיים, בתקווה שהטיפול יתבצע, אוכל לספר לך מה היה.
קיבלתי המלצות חמות, שוחחתי איתה שיחה ארוכה בטלפון והתרשמתי מאוד. מחכה בקוצר רוח.
כפר הריף זה לכיון דרום הארץ קרוב מאוד לצומת מסמיה חפשי בוואיז...

הגרה21

New member
אודה לך מאוד אם תמצאי

בכל מקרה אחכה שבועיים, אין מצב שאני אסע עם אחד מהילדים עכשיו לטייל לי עכשיו בכבישים לדרום...

קראו לה יהודית במקרה?

אם כן היא מעולה ואני ממליצה עליה בחום! ואם לא אני יכולה לברר לך אם את רוצה :)

למעלה