בעיה מוזרה

Yonic106

New member
בעיה מוזרה

שלום. פוקדת אותי בזמן האחרון בעיה מאוד מוזרה. המנוע שלי עושה בעיות מוזרות, הוא כאילו "נכבה" מידי פעם. אם זה קורה כשאני מאיץ, אז מתקבל קרטוע עצבני! (מזכיר את התחושה של מנתק ההצתה), ואם אני בIdle (שכחתי איך קוראים לזה בעברית) אז המנוע נכבה! - מעצבן ביותר. מישהו נתקל במשהו כזה פעם?? הכיוונים של הם סתימה במערכת הדלק, או איזה שהיא בעיה במערכת החשמל של הרכב שגורמת להפרעות בהצתה.. תודה.

be_roo

New member
כמה שאלות והשערות

האם מילאת דלק מעט לפני השהתחילו הבעיות
האם זה היה בתחנה שאינך ממלא בדר"כ
כנראה שלפג´ו יש בעיה, גם שלי וגם של רוני רגישות לדלק שממלאים להן. דלק מלוכלך עם משקעים גורם מיד לבעיות בהתנעה "חמה", קרטועים בתחילת הנסיעה, נחיתות סל"ד ואף לכיבוי של המנוע בסל"ד נמוך. לכן אני מקפידה למלא בתחנה מסויימת שעד עכשיו ספיקה לי את הסחורה "הטובה", רב הנסיונות למאל במקומות אחרים הסתיימו לא טוב. הבעיה שלאחר 7 שנים של נאמנות לתחנה, גם אצלם נפגעתי, כנראה שקיבלתי את הדלק של סוף המיכל שלהם והמנוע ממש סבל. סיימתי את המיכל, חזרתי ומלאתי אצלם אתמול שוב, ומאז הכל בסדר.

Yonic106

New member
זה גם היה הכיוון שלי בהתחלה..

כי באמת הבעיות התחילו כשהגעתי עמוק מאוד לאדום עם מיכל שמילאתי במקום שאני יודע שהדלק שם גרוע!, (מילאתי שם כי לא היתה לי ברירה). לכן ציפיתי שזה יעבור, אבל מאז עברו כבר שלושה מיכלים (שניים מהם עם תוסף), והבעיה לא עוברת. את המצב שתיארת אני מכיר, אבל כאן המצב נראה גרוע יותר - המנוע מקרטע לי גם עם אני ב5000 סלד עם מצערת פתוחה.

© DrorZi

New member
יכול להיות שהמזרקים שלך ממש ממש

מלוכלכים ... נסה להכנס למוסך שינקו לך אותם.
דרור זי.

falou

New member
זה יכול גם להיות חיישן למדא

חיישן שמתאים את התערובת למערכת הפליטה ע"י עידכון מחשב המנוע (בערך...) וכשהוא מתחרפן המנוע מתחרפן (מינוח מיקצועי...).

© DrorZi

New member
פזו יודעים שהחישן רגיש

ולכן הוא לא נכלל באחריות המורחבת ל 4 שנים, יש עליו רק שנה אחריות ...
דרור זי.

itzik93

New member
חיישן אוניברסלי עולה 250 ש"ח

לא היסטריה - השאלה היא האם זו באמת הבעיה. אם יש לך VOLT-METER בהישג יד - אתה יכול לבדוק אם החיישן תקין או לא
אם הוא לא תקין, אתה יכול להחליף אותו באחד חדש - שים לב, קיימים חיישנים עם חיווט מעט שונה (אבל אותה הפעולה ואותם ערכים חשמליים). החיישנים הישנים באים עם חוט 1 בלבד, החדשים יותר באים בד"כ עם 3 חוטים (2 שייכים לחימום החיישן, 1 נותן OUTPUT SIGNAL למחשב הרכב). ה OUTPUT SIGNAL צריך להיות בין 0.1 ל 0.9 VOLT. 0.1 הוא סימן לתערובת עניה 0.9 תערובת עשירה (כשנותנים גז, טיבעי שזה יעלה ל 0.9) לרוב, על סלד סרק, אתה אמור לקבל ערך של 0.5 VOLT (לא תמיד) אם אתה מקבל ערך של מעל 1.0 VOLT או 0 VOLT - סימן שהחיישן דפוק. איציק

עתיד©

New member
וחיישן אוניברסאלי זה אמין ?

זאת אומרת, הוא "יודע" למדוד כמו שצריך ומה לגבי ההתקנה שלו ? הוא מתאים בדיוק ?

itzik93

New member
חיובי

החיישן בסה"כ משדר נתונים - ה"תקלות" בחיישן הזה בד"כ מדברות על בלאי טיבעי או תקלה ביצור. הדבר בא לידי ביטוי ב"זיופי" מנוע (סל"ד) למינהם, תצרוכת דלק גרועה, סחיבה גרועה וכו´. כשהחיישן "עייף" קיימות 2 אפוציות ל"קריסה" שלו: 1. החיישן נהיה אדיש בשינוי ושידור הערך הרצוי למחשב - ולכן מתקבלת לעיתים תגובת מצערת מאוחרת או סלד סרק לא יציב. את הערכים יש למדוד בעזרת וולט-מטר שמסוגל למדוד בתדירות של 10HZ לפחות. 2. החיישן ישדר ערך קבוע או לא ריאלי - לדוגמא: 0 וולט או כל ערך מעל 0.9 וולט. כמו שתיארתי בהודעה הקודמת, לכל החיישנים ערכים מוסכמים מראש: 0.1 וולט יהיה ערך שמייצג תערובת עניה. 0.9 וולט יהיה ערך שמייצג תערובת עשירה מאוד. איציק

Yonic106

New member
איזה חיישן זה??

יש שם הרבה. זה זה שמחובר לצינור פליטה? (תודה רבה על העזרה)

itzik93

New member
כן, זה שמחובר לצינור הפליטה.

תיזהר כשאתה בודק את העניין כשהמנוע חם - העסק ל-ו-ה-ט. איציק

Yonic106

New member
הבעיה היא

שזה קורה רק ב10 אחוז מהזמן שהמנוע עובד, ולרוב הבעיה מתחילה רק אחרי נסיעה ממושכת..

sronis

New member
לא ידעתי שגם אצלך זה ככה...

אצלי לוקח לו זמן להתניע אחרי מילוי דלק בתחנות מסוימות, אבל המנוע אף פעם לא נכבה אחרי שהוא מצליח להתניע... אצלי עשיתי ניקוי מזרקים לא מזמן - אולי זה מה שעזר. אבל עדיין להניע אחרי מילוי דלק לא תמיד עולה חלק... מוזר... רוני

Yonic106

New member
דווקא אצלי

אף פעם לא היו בעיות בהתנעה, אלה רק גימגומים בטורים נמוכים, למרות שהמנוע כבר עשה 140,000 קילומטר. אגב לגבי הניקוי של המזרקים, כמה זה עולה? התוספים מצהירים שהם מנקים את המזרקים, לא מספיק להשתמש בהם??

itzik93

New member
ל LM יש תוסף מרוכז לניקוי אינג´קטור

-ים. מדובר בבקבוק גדול יחסית (נדמה לי 600-800 מ"ל), בצבע שחור - שעלותו כ- 80-90 ש"ח. מניסיון על התוספים האחרים שלהם, ניתן רק לשבח - למרות שעם התוסף הספציפי הזה לא התנסתי. אם אתה מעוניין לקנות תוסף - עדיף שתלך על זה (נשמח לשמוע אם יש שיפור כלשהוא במידה והחלטת להשתמש בתוסף הנ"ל). איציק

Yonic106

New member
האוטו שלי כבר זקן..

140,000 הוא כבר עשה (שנת 98) ומלבד גמגומים במנוע שהופיעו בזמן האחרון (ונראה שהם עברו) לא היו לי עד עכשיו שום בעיות (תפו תפו). מלבד את הדברים הרגילים (טיפולים שוטפים, פילטר אוויר פעם אחת ורצועת טיימינג ודיסקים קידמיים) לא החלפתי שום חלק ברכב, ולא עשיתי שום טיפול מיוחד (ניקויים למיניהם וכו). יש דברים שמומלץ לעשות אותם?, חלקים מסויימים שכדאי להחליף? חוטי חשמל מסויימים שכדאי להחליף? אני פשוט מעדיף לא לחכות שדברים יתקלקלו. (התחלתי לדאוג כששמעתי שאנשים מתייחסים למכוניות שעברו 90,000 קילומטר כמו אל מכונית במצב סופני..)

ko3

New member
כבלי החשמל של המצתים

הקירטוע יכול לקרות בגלל שכבלי החשמל כבר ישנים והם לא מעבירים טוב את החשמל למצתים ואז נוצרת העברה לא אחידה ויש קפיצות, תחליף את הכבלים הם לא יקרים ואין שם הרבה עבודה

למעלה