בעיה מוזרה

• פותח הנושא XiroX
  • פורסם בתאריך

XiroX

New member
בעיה מוזרה

אני נסה לבנות פונקציית SQL שתחזיר לי את השם של משתמש לפי מספר סידורי. הכנסתי את השורות הבאות:
$query="SELECT nam FROM users WHERE id=".$id; $result=mysql_query($query) or die(mysql_error);​
לפחות מבחינתי, נראה לי טריוויאלי לחלוטין. אלא מה, זה לא עבד. אז עשיתי בדיקת קלט:
echo $query;​
מה שמוזר הוא הפלט שיצא לי:
SELECT name FROM users WHERE id=5 SELECT name FROM users WHERE id=​
משום מה, הוא זורק לי את הפלט פעמיים, ובאחד מהם באמת אין את המספר הסידורי. אני פשוט לא מבין איך משורה כ"כ בסיסית יצא כזה סיבוך. זה גם לא בעיה בשרת כי אני עובד עם אותן שורות במקומות אחרים באתר ובהם זה כן עובד.

N i X

New member
תעתיק תדביק לכאן,

אל תרשום מהראש... כי בשורה הראשונה של הקוד רשמת nam ואח"כ name. אם זה במקור, הנה נפתרה הבעיה... ;) בכל אופן, תעתיק תדביק את כל קטע הקוד הרלוונטי.

XiroX

New member
זו לא הייתה הבעיה

זא, יש לי איזה בעיה במוזילה שהוא לא מסכים לי להדביק טקסט מבחוץ. בכל מקרה, פתרתי את זה בדרך היחידה שיכלתי לחשוב עליה. פשוט העתקתי אות אות את הקובץ לקובץ אחד ושמרתי אותו על אותו שם. עבד יופי. אני חושב שמדי פעם הוא זורק זבל לא מובן שהעורכי טקסט משתמשים בו. אני די בטוח שזאת בעיה של קוואנטה. כבר קרה לי לא פעם שהיה לי ארור שיש לי סימן $ בסוף הטקסט, ולא משנה כמה חיפשתי, לא מצאתי אחד כזה. גם אז, זה היה הפתרון, וגם אז הוא עבד.

kensaggy

New member
מממממ..

שגיאה בשורה האחרונה בקוד שלמעשה לא נמצאת (כפי שאתה מתאר) בדר"כ (כמעט תמיד) מעידה על כך ששכחת ; (נקודה פסיק) איפה שהוא הוא שכחת לסגור סוגריים מסולסלים. -חן.

XiroX

New member
לא

הוא המשיך עם השגיאה גם כשהשארתי קובץ ריק. זה איזה פאק של קוואנטה אני מניח. מצד שני, אני מוכן לסבול את המגרעות שלו לטובת היתרונות.

Dימה

New member
נראה לי שצריך:

לשים פסיקים:
$query="SELECT nam FROM users WHERE id='".$id."'";​
וחוץ מזה תבדוק אם התחברת, השתמשת בלולאה(while) וכמובן פסיקים..!

למעלה