בעיה מוזרה

oripr44

New member
בעיה מוזרה

שלום לכולם חברים יקרים , אני אובחנתי לפני כשנה בפיברומיאליה וכל פעם שאני מתחיל טיפול עם כל תרופה פסיכיאטרית הגוף שלי מתחיל להרגיש זוועה , כאב בעצמות , מין שפעת מהסוג הנורא ביותר, אחרי כמה ימים של סבל אני נאלץ להפסיק התרופה ולחזור לקלונקס 2 מג ביום + כדורי שינה ואז אני ככה חי חיים של יום כאב כרוני כללי בגוף (פחות נורא מזה עם הכדורים הפסיאטרים)יש יום פחות כואב ,ולפעמים יום ללא כאב , אין תרופה פסיכאטרית שלא ניסיתי , האחרונה הייתה סימלתה , ולפני זה אלטרולט , ולפני זה עוד 10 סוגים שאין לי כבר כוח לציין , אשמח לעצה ממישהו/מישהי

אורי

ריפנזל

New member
הסתגלות וגמילה

בזמן שאתה מתחיל את התרופה החדשה אתה מפסיק את הקלונקס? אם כך אלה יכולות להיות תופעות גמילה.
ובכל מקרה - לתרופות האלה יש שלב הסתגלות לא קל, שחייבים לעבור דרכו לפני שיודעים אם זה מועיל או לא. לפחות 3 שבועות עד שמתחילה גם ההשפעה החיובית. בדומה, כמפסיקים תרופה לאחר זמן ארוך יש שוב תופעות לוואי של ״גמילה״, במרכאות או שלא.
אנחנו פה נוטים להיות רגישים מאוד לתופעות הלוואי של ההסתגלות והגמילה, ולכן מומלץ לעשות הכל בהפרשי מינונים מאוד קטנים, ולא שום דבר דרסטי, בתיאום עם הרופא כמובן.
&nbsp
הרבה מהתרופות הפסיכיאטריות מאוד מרדימות בשלב ראשוני, ולכן מומלץ לקחת אותן לפני השינה לשלב ההסתגלות. סימבלתה בהמשך מעוררת, ואז עוברים לקחת אותה בבוקר. נטילת כדור עם האוכל מצמצמת קצת מתופעות הלוואי של הרבה תרופות.
&nbsp
והרגשת החולי הזאת, כמו שפעת, מאוד מאוד מוכרת לצערי, זה באמת קשה.
&nbsp
מקווה שעזרתי, ובהצלחה,

oripr44

New member
הסתגלות וגמילה

תודה על העצה והעזרה ,יש לציין שאף פעם לא הפסקתי את הקלונקס בזמן שנטלתי והחלפתי תרופות כי הרופא אמר שזה עוזר להסתגלות עם התרופה החדשה , וכל אחת מהתרופות שניסיתי לקחתי 10 ימים לפחות, אפילו שזה כאב מאוד נשכתי שפתיים וסבלתי,יש לי הרגשה שכל תרופה פיכיאטרית שנכנסת לגוף שלי הגוף מאוד כואב וצועק הצילו , אולי הגוף שלי רגיש לתרופות האלה snri ssri וכו
אולי יש בי משהו שונה מכולם ?

אולי. אבל אני מסופקת.

נסה לקחת את הכדורים הללו ליותר מעשרה ימים. שלושה שבועות זה המינימום ואצל חלקנו זה לקח גם חודשיים להסתגל לתרופות. עשרה ימים זה בהחלט לא מספיק זמן לבדוק.

ריפנזל

New member
ההסתגלות היא קשה.. הגוף לגמרי צועק הצילו

נכון זה נורא שכדי שיהיה סיכוי למצוא תרופה שפועלת צריך לעבור את הסבל הזה??
וגם אז זה לא מבטיח שזו התרופה המתאימה ושהתופעות ירדו במידה מספקת.
&nbsp
את הסימבלתה נתנו לי בהתחלה במינון של 15מ״ג, שזה אומר כדור של 30מ״ג פתוח וחצוי בערך, שזה עושים אך ורק בהוראת הרופא, וזה כדי להפחית את הפיכסה הקשה בהתחלה. אחר כך העלו לי לאט לאט, וכל פעם היה קשה, אבל פחות.
&nbsp
אצלי השבוע הראשון בהסתגלות היה ממש קשה ואחרי נהיה יותר נסבל.

למעלה