בעיה מוזרה ומטרידה

adudu

New member
בעיה מוזרה ומטרידה

אני בת 23 וסובלת למעלה מעשור מבעיה מאד מוזרה, אך מטרידה ומגבילה: אני לא מסוגלת להריח ריחות חזקים, המון ריחות מפריעים לי ויש לי חוש ריח מפותח בצורה קיצונית. בשמים וחומרי ניקוי למשל, מייד אחרי שאני מריחה אותם אני חוטפת מיגרנה איומה. אני אפילו קמתי מס' פעמים מהשינה כשאחד מדיירי הבית התבשם והרגשתי שריפה בגרון... מכיוון שהמון אנשים שמים קרמים לשיער, בשמים וכו' הרבה פעמים אני חשה לא טוב ובמצבים קיצוניים, אני מרגישה שאני לא מסוגלת לתפקד בכלל. אני משוכנעת שהבעיה אצלי אינה פסיכולוגית ולאחר שהייתי אצל כמה רופאים וגם אצל מרפאים אלטרנטיביים התייאשתי. האם יש לפחות טיפול שיכול להקל על התופעות שציינתי? תודה!!

רגישות לריחות

יש אנשים שסובלים מרגישות-יתר לאור, אחרים סובלים מרגישות-יתר למגע, ואת כנראה סובלת מרגישות-יתר לריח (olfactory hypersensitivity). בדרך כלל הטיפול היעיל בבעיות של רגישות-יתר הוא בגיל הילדות, אז מערכת העצבים פתוחה יותר לשינויים. נדמה לי שמי שמטפלים בכך הם המרפאים בעיסוק. לא כתבת אם את סובלת מבעיות אחרות של רגישות יתר, כמו למשל אלרגיות. בכל מקרה, בתחום האלטרנטיבי, מי שבדרך כלל מטפל בבעיות של רגישויות הם ההומאופתים. אם שום דבר מאלה לא עוזר, כנראה שתצטרכי להשלים עם זה שאת ככה, וללמוד רק למזער את הנזקים...

עוד מושג רלבנטי: MCS

MCS- Multiple Chemical Sensitivities. זוהי רגישות למגוון רחב של כימיקלים. אחד הסימפטומים הבולטים של הפרעה זו הוא רגישות יתר לריח. לא כתבת האם התופע ההיא חדשה אצלך או שככה היית תמיד. במקרה של MCS, זו לא בעיה מוּלדת, אלא נרכשת במהלך החיים, כנראה כתוצאה מחשיפה לחומר מסויים בסביבה.

למעלה