בעיה מוזרה ביותר ...

האדרים

New member
בעיה מוזרה ביותר ...

שלום, אתמול, בשעה טובה, סיימנו את פאזל פנטזיה ביערות הגשם (EDUCA), או כך לפחות חשבנו .... הפאזל אכן נראה מושלם, אבל ... יש איזור מסויים בפאזל שהחלקים לא נמצאים בהרמוניה אם אלו שמסביבם. גילינו מקרה דומה, תוך כדי הרכבה, כאשר חלקים מסויימים נראו חורגים למרות שהשתלבו בצורה מושלמת זה עם זה. הבעיה עם הפאזל הזה היא שיש קטעים נרחבים למדי של עצים ועלים עם גוונים דומים כך שקשה לאתר היכן החלקים המקבילים. זו פעם ראשונה שאנו נתקלים בתופעה כזו - עד היום כל חלק נראה ייחודי והתאים בדיוק למקומו (במיוחד ב-EDUCA). יש למישהו רעיון?

ssyוM

New member
קרה לי כבר

ותיארת את זה מעולה , זו בעיה שנוצרת בעיקר כשמדובר באיזורים בפאזל עם רקע מאוד דומה/אחיד . בשלב כלשהו מגיעים למצב ש..."משהו לא מסתדר" שיש איזו חוסר הרמוניה, שחלקים מפסיקים להתאים ואז מפרקים ומנסים קומבינציה אחרת ולכן קצת הופתעתי לשמוע שלמרות זאת הצלחתם לסיים אותו
המלצתי... להתאזר בהמון סבלנות ולנסות להבחין בדקויות בצבע ...אולי אפילו לבקש חוות דעת ממתבונן נוסף . ובכלל נשמח לשמוע דיעה של משהו שכבר הרכיב את הפאזל הנ"ל ( מי אמר פאזלונה
)

mgos0911

New member
רעיון "הייטק" דורש זכוכית/פיברגלס

היי הרעיון מקדים פשוט נסה לראות אולי יש מקומות ששהחלק רק ניראה שמתאים - הבדיקה - שים את הפאזל על פיברגלס/זכוכית נסה להדק את חלקי הפאזל אחד לשני ככל הניתן (עם כלל כפות הידיים לא חלק חלק) הקרן אור מתחתיו (מנורת שולחן כ 3 - 4 ס"מ מתחתיו עדיפות לחדר מוחשך. נסה לזהות פערים משמעותיים בין החלקים - אילו האיזורים החשודים. בהצלחה ועדכן אותנו אם הצליח... שבת ושלום הרווחים בין החלקים

האדרים

New member
תודה, ושלא תדעו צרה כזו. ../images/Emo15.gif

הרעיון נחמד ומתוחכם אך אינו בר ביצוע מהטעם הפשוט שהחלקים מתחברים 'פרפקט'. הבעיה אינה הכנסה בכח, אלא שככה ייצרו את הפאזל. הבעיה היותר גדולה היא שיש תחושה של ראי - חלקים מימין של הפאזל מתאימים לצד שמאל שלו, עם התכנסות פנימה - ז"א חלקים מארבעת הטורים האמצעיים חלופיים ביניהם. ישבנו והחלפנו חלקים כמעט זהים בגווניהם, נעזרנו בתאורת-פרוז'קטור וזכוכית מגדלת, עד שמצאנו התאמה מלאה ברוב החלקים שהיו בספק, לפי צורה וגוונים, ואנו חלוקים לגבי התאמה של שניים. לבסוף החלטנו לעזוב משום שהוצאה והכנסה של חלקים מאמצע-פאזל-גמור פוגעת בהם. אז הדבקנו וזהו. לכולם - שלא תדעו צרה כזו.
בקרוב נעלה את התמונה לאתר, כדי שתוכלו לבחון את התאימות - חוות הדעת היא וולנטרית - אנחנו נמסגר ככה!!!!

האדרים

New member
MISSY - מבקש הנחיות להעלאת תמונות

העלינו (כאלבום ב YAHOO) כ 20 תמונות של פאזלים שמסגרנו, אלו שעדיין על הריצפה, בשכבות, ואלו שמחכים בתור בקופסא על המדף. אוסף מרשים. כ"כ מצולמים גם ה'אביזרים' ו'חדר העבודה' המשמשים אותנו (התאורה, מזרוני-כורסא מיוחדים, שולחן)......בקיצור, איך מעלים את כל זה - האם לינק לאלבום ב Yahoo זה בסדר? או תמונה - תמונה , או גלריה (??) . תודה

האדרים

New member
רעיון טוב. עד שתועלה הגלריה...

ככה נראה הפאזל הגמור, אחרי מספר החלפות והרבה לבטים. מעורר כעס על EDUCA. ציפינו שמגוון החלקים שלהם יהיה גדול מ- 1000. נהנינו מההרכבה (הקשה!). לא אהבנו את ההחלפות שגרמו להכנסה והוצאה של חלקים מפאזל מושלם, תוך גרימת נזק קל לכמה מהם.

123נעמי

New member
איזה יופי ../images/Emo106.gif

איזה פאזל יפה פתרתם את בעית החלקים? אם לא - אז באיזה איזור בפאזל נמצאת הבעיה?

האדרים

New member
הפינה לשיפוטכם - הקטע "בספק"

מצורף קטע מהתמונה - הבעיה מימין לפיל - בקטע של העצים. האמת, אחרי קצת הגדלות ב PHOTO DRAW, הכל נראה בסדר, אבל לשיפוטכם.

123נעמי

New member
קשה מאוד לראות בצילום

בעיה בקטע הזה. התאום בין החלקים נראה בסדר גמור. הפאזל כל כך עשיר בצבעים ופרטי העצים שאני בטוחה שמי שלא יודע שיש בעיה לא יעלה על זה. הפאזל נפלא מה הפאזל הבא בתור אצלכם?

20508080

New member
ממש ממש יפה!

ולא רואים שום בעיה בחלקים, זה נראה טוב ורגיל!

פ א ז ל

New member
קראת לי? ../images/Emo13.gif

זה קרה לי כמה פעמים כבר. בחלק מהפעמים ניתן למצוא את החלק הסורר ואת המקביל שלו שהורכב במקום אחר. אני הוצאתי את החלק שנראה לי לא מתאים ובסבלנות עברתי על הפאזל לנסות למצוא את התאום שלו. בכל אופן בתמונות שהעלו פה לא מצאתי שום חוסר תאימות (אולי בגלל הצילום). שיהיה בהצלחה...

../images/Emo3.gif גם לי זה קרה בפאזל של .... בכמה

וכמה חלקים. עבדתי עם זכוכית מגדלת והצלחתי להתאים אותם כך בדיוק במקומם. אני לא חושבת ששווה להתבלט הרבה בפאזל בגודל כזה בגלל שני חלקים. אם התמונה למראית עין ולא תחת מיקרוסקופ נראית בסדר בחיבור וההגיון של שני החלקים אז תמסגרו ותהנו מהיצירה. שיהיה לכם המשך עבודה מהנה על הפאזלים הבאים

למעלה