בעיה מאוד מציקה

בעיה מאוד מציקה

שלום אני אם חד הורית(בעלי ואני פרודים מזה שנה והאב איננו בקשר עם הילדה מבחירה). ילדתי כבת שנתיים וחודשיים היא ילדה מדהימה שמוקפת בהמון חום ואהבה. אך יש לי בעי שאינני יודעת איך להתמודד איתה. אני לא יודעת אם לקרוא לזה התקפות זעם שלה או דרך להראות את הכעס שלה. כשהיא כועסת או דורשת משהו ולא מקבלת אותו היא מכווצת את אגרופיה ומתחילה להתעצבן ולהכות אותי ואף לנשוך את עצמה. אינני יודעת איך להגיב מה לעשות ואיך להרגיע את הענינים. אנא זקוקה לעזרה דחוףף תודה

נורמלי. היא בת שנתיים.

תשמרי על קור רוח, תני לה להוציא אנרגיה, תמללי את המסרים שלך באופן כמה שיותר החלטי, חוזר על עצמו ורגוע.מה שהיא לא יכולה לקבל - היא לא תקבל "בזכות" צעקות. רק שתדע למה, מתי כן, אם כן, מה במקום, ושאת אוהבת אותה בכל מצב. זה שלב, וזה עובר.

לאה_מ

New member
מסכימה עם ליליה - מה שאת מתארת

הוא נורמלי לגיל, ודורש בעיקר יכולת הכלה מצידך. התחושה שלי (מבלי להכיר אתכן, כמובן - רק למקרא הודעתך) היא שאת מרגישה קצת חסרת אונים, ולדעתי זה מחריף את המצב. נסי לקרוא כל חומר שאת מוצאת על גיל שנתיים. בשביל התחלה אני מצרפת לך כאן את כל הדיונים בנושא הזה שהיו בפורום - הישנים יותר מתוך המאמרים והחדשים יותר מתוך השאלות הנפוצות. תוכלי למצוא שם גם רעיונות פרקטיים להתמודדות וגם הרבה מידע ותחושה שאת לא מתמודדת עם משהו חריג. אחרי הקריאה, את מוזמנת לשוב ולשאול או לספר.

לאה_מ

New member
ועוד דבר -

מעבר ליכולת ההכלה שלך, חשוב מאד לתת מקום לצמיחה שלה, לגדילה שלה - לתת את הדעת על כך שהיא גדלה והיא כבר לא תינוקת, והיום היא רוצה ויכולה לעשות דברים שלא יכלה בעבר וגם שאת יכולה לאפשר לה יותר דברים. נסי לתת לה עצמאות בכל מקום שאת יכולה. זה מאד יעיל בהפחתת התקפי זעם.

כן אבל מה לעשות כשהיא מכה אותי?

אינני יודעת איך להתנהג האם להתעלם? האם לכעוס לצעוק מה לעשות?? מה לעשות כשהיא מדברת אליי לא יפה?? אני אומרת לה שאני לא אוהבת לשמוע את זה וזה לא נעים לי. האם זה נכון? מה לעשות??

למעלה